• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Meksikolainen papukeitto

Pavuista ja mausteisesta makkarasta valmistat maukkaan ja ruokaisan keiton. Lisää tulisuutta halutessasi. Tämäkin resepti vain n. 1,70€/annos*.
Meksikolainen papukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 207 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta puolet pavuista perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Jätä puolet pavuista kokonaisiksi. Viipaloi makkara.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää valkosipulit, chilit, chilijauhe, juustokumina, laakerinlehdet ja tomaattisosetta. Kaada joukkoon vesi ja murenna mausteeksi lihaliemikuutio. Sekoita. Anna hautua kannen alla pari minuuttia. Lisää kattilaan hienonnetut pavut ja sekoita huolellisesti.
  3. Kun seos on tasaista, lisää kokonaiset pavut ja makkaraviipaleet. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa juustoraasteen ja maissilastujen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 207 kcal1 390 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua