Papu-punajuurikeitto
Lämmittävä sadonkorjuun punajuurikeitto maustetaan pekonilla, tomaattimurskalla ja timjamilla sekä höystetään kidneypavuilla. Noin 2,30 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(500 g)punajuurta
- 2-3(200 g)porkkanaa
- 1(200 g)palsternakka
- 1-2(130 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 2rklöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1lvettä
- 2Knorr Fond "du Chef" liha- tai kasvisannosfondia
- 1tlkuivattua timjamia tai meiramia
- 1tlk(380/230 g)Pirkka kidneypapuja suolaliemessä
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 3rklsitruunanmehua
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
Tarjoiluun
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää juurekset ja kääntele niitä siinä muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit ja pekonit ja jatka paistamista hetken.
- Kaada pataan tomaattimurska ja vesi ja lisää liemivalmisteet sekä timjami. Anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Valuta ja huuhdo pavut ja lisää pataan. Lisää mausteet ja sitruunanmehu. Lisää persilja juuri ennen tarjoilua. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Teen paljon ruokaa ja 98% onnistuu, kun noudattaa perusohjetta, maustaminen on sitten toinen juttu. Kaikkea paistelin ja keittelin ohjeen mukaisen ajan ja vähän kauemminkin. Porkkanat raakoja, punajuuret raakoja, todellinen pettymyskeitto. Luulen, että pitää keitellä vielä ainakin puoli tuntia, että juurekset ovat kypsiä. Miten tämä on mahdollista? Enkä varmasti tehnyt virhettä ajoissa, käytin munakelloa, kuten aina uusia reseptejä kokeillessa.
sterna, ikävä kuulla, että juurekset ovat olleet raakoja. Kasvikset kannattaa kuullottaa kunnolla ennen nesteen lisäämistä, sillä tomaattimurska voi hidastaa kasvisten kypsymistä. Myös kasvisten palakoko vaikuttaa kypsymisaikaan. Reseptin keittoaikaa on tarkistettu hieman pidemmäksi. Kannattaa myös maistaa milloin kasvikset ovat omaan makuun sopivan kypsiä.
Tein ilman pekonia kasvisversion, ja paremman puutteessa käytin papujen sijaan linssejä ja kik-hereitä ja maukasta tuli silti! Muistuttaa mukavasti borsch-keittoa mutta pirteä muunnos. Kiitos reseptistä.
Kohdassa 3 lisää timjami, kohdassa 4 timjami lisätäänkin vasta juuri ennen tarjoilua. Lisäsin 3. kohdassa ja myös koristeeksi pari oksaa tarjoillessa. Hyvää tuli! En tiennyt, että pekonin voi kypsentää kattilassa. Olen ennen aina paistanut pekonin ja lisännyt viimeisenä soppaan. Suolan jätin pois, koska pavut, pekoni ja fondi sisältävät jo suolaa. Kiitos!
Soppailija, kiitos huomiostasi ja pahoittelut, että reseptiin on epähuomiossa jäänyt virhe. Kuivattu timjami on tarkoitus lisätä kohdassa kolme. Myöhemmin kohdassa neljä on tarkoitus lisätä tuoretta persiljaa.