• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Makkaraseljanka

Makkaraseljanka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 71,1 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 2sipulia
    • 1-2rklöljyä
    • n. 250gPirkka saunapalvikinkkua
    • 1,2lvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 1/2dlPirkka tomaattipyreetä
    • 2Pirkka laakerinlehteä
    • 10mustapippuria
    • 4-5perunaa
    • 20Pirkka mustaa, kivetöntä oliivia
    • 2rklkapriksia
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

    • 1tlk(120 g)Valio smetanaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa palvikinkku suikaleiksi ja kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi. Kiehauta sipulilohkot kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon palvikinkkusuikaleet ja tomaattipyree.
  2. Kaada kattilaan vesi. Lisää fondi, laakerinlehdet, mustapippurit ja kuoritut, paloitellut perunat. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää hapankaali, paloiteltu krakovanmakkara, halkaistut oliivit, suikaloitu maustekurkku, kaprikset ja hunaja. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
  4. Hienonna pinnalle runsaasti ruohosipulia. Tarjoa smetanan kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 71,1 kcal297 kJ
  • Proteiinia3,3 g
  • Hiilihydraatteja3,95 g
  • Rasvaa4,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille