Makkaraseljanka
Seljanka on venäläisen keittiön klassikko. Tästä seljankasta löytyy muun muassa hapanakaalia, saunapalvikinkkua sekä krakovanmakkaraa.
6 annosta30 - 60 min71,1 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 2sipulia
- 1-2rklöljyä
- n. 250gPirkka saunapalvikinkkua
- 1,2lvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
- 2Pirkka laakerinlehteä
- 10mustapippuria
- 4-5perunaa
- 1/2rs(à 400 g)Pirkka hapankaalia
- 1pkt(250 g)Pirkka krakovanmakkaraa
- 2rklkapriksia
- 2rkljuoksevaa hunajaa
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
- 1tlk(120 g)Valio smetanaa
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa palvikinkku suikaleiksi ja kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi. Kiehauta sipulilohkot kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon palvikinkkusuikaleet ja tomaattipyree.
- Kaada kattilaan vesi. Lisää fondi, laakerinlehdet, mustapippurit ja kuoritut, paloitellut perunat. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Lisää hapankaali, paloiteltu krakovanmakkara, halkaistut oliivit, suikaloitu maustekurkku, kaprikset ja hunaja. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
- Hienonna pinnalle runsaasti ruohosipulia. Tarjoa smetanan kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 71,1 kcal297 kJ
- Proteiinia 3,3 g
- Hiilihydraatteja3,95 g
- Rasvaa4,74 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi