Meloni-kinkkusalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Kananmunaton
Makea meloni raikastaa tämän kinkkusalaatin.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 ruukku | lollo rosso -salaattia tai |
1 rs (200 g) | Pirkka herkkusieniä (tuoreita) tai |
1/2 (n. 200 g) | tuoretta kurkkua tai |
n. 1/2 kg | vesimelonia tai |
1 pkt (250 g) | Pirkka saunapalvikinkkua tai |
1 ps (200 g) | tai |
Koristeluun | |
---|---|
1 ruukku | rucolaa tai |
Öljykastike | |
1/2 dl | omenaviinietikkaa tai |
1 1/2 dl | rypsiöljyä tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 rkl | tai |
Sinihomejuustokastike | |
1 tlk (200 g) | tai |
1/2 pkt (n. 60 g) | tai |
2–3 rkl | maitoa tai |
Valmistus
alle 15 min
Huuhdo lollo rosson lehdet, valuta, revi ja levitä laakealle vadille. Viipaloi päälle herkkusienet ja puolikas kurkkua. Irrota vesimelonin lohko kuoresta ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kiedo palvikinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaattiin vesimelonipalojen kanssa. Kiehauta maissi pienessä tilkassa vettä ja jäähdytä se. Kaada salaattipedille maissi ja ripottele päälle rucolan lehdet.
Sekoita joko öljy- tai sinihomejuustokastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa salaatti iltapalana tai lounasruokana Pirkka patongin kanssa.