Meloni-kinkkusalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Meloni-kinkkusalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Kananmunaton
Makea meloni raikastaa tämän kinkkusalaatin.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 ruukku
 
lollo rosso -salaattia
tai
1 rs (200 g)
 
Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
tai
1/2 (n. 200 g)
 
tuoretta kurkkua
tai
n. 1/2 kg
 
vesimelonia
tai
1 pkt (250 g)
 
Pirkka saunapalvikinkkua
tai
1 ps (200 g)
 
tai

Koristeluun

1 ruukku
 
rucolaa
tai

Öljykastike

1/2 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1 1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
tai

Sinihomejuustokastike

1 tlk (200 g)
 
tai
1/2 pkt (n. 60 g)
 
tai
2–3 rkl
 
maitoa
tai

Valmistus

alle 15 min

Huuhdo lollo rosson lehdet, valuta, revi ja levitä laakealle vadille. Viipaloi päälle herkkusienet ja puolikas kurkkua. Irrota vesimelonin lohko kuoresta ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kiedo palvikinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaattiin vesimelonipalojen kanssa. Kiehauta maissi pienessä tilkassa vettä ja jäähdytä se. Kaada salaattipedille maissi ja ripottele päälle rucolan lehdet.

Sekoita joko öljy- tai sinihomejuustokastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa salaatti iltapalana tai lounasruokana Pirkka patongin kanssa.