• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pihvisalaatti

Pihvisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 464 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta

Salaatti

    • 500gPirkka perunoita (keltainen pussi)
    • 2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1punasipuli
    • 2ruukkuarucolaa

Koristeeksi

    • varrellisia kapriksia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa ulkofilee kahden sentin paksuisiksi pihveiksi. Kuumenna rasva paistinpannussa. Ruskista pihvejä kuumalla pannulla noin kolme minuuttia molemmilta puolilta. Pihvin voit kääntää sitten, kun pinta alkaa tihkua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääräise pihvit folioon vetäytymään siksi aikaa, kun valmistat salaatin.
  2. Pese perunat hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet leivinpaperin päälle uunipannulle. Sekoita joukkoon öljy ja mausta suolalla. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Kaada pihveistä irronnut neste foliosta ja leikkaa pihvit hyvin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja pirskottele joukkoon balsamiviinietikkaa.
  4. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla.
  5. Revi rucolat laakealle tarjoiluvadille. Levitä tomaatit, sipuli-, peruna- ja lihaviipaleet sekä pinjansiemenet rucolan päälle. Koristele pihvivisalaatti kapriksilla. Tarjoa lisäksi vaaleaa leipää.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 464 kcal1 930 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille