Minipizzat kaurapohjalla
- Annosmäärä25 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Pizza on takuuvarma tarjottava juhlissa kuin juhlissa. Salonkikelpoisemman version saat pienentämällä koon valmiiksi suupaloiksi ja valitsemalla hienostuneet täytteet Hannan Soppa-blogin ohjeella. Gluteeniton versio onnistuu, kun täytteet kokoaa gluteenittomista kaurajauhoista tehtyyn pohjaan.
- Gluteeniton
Ainekset
25 kpl
Kaurapohja | |
---|---|
2 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
1 ps | kuivahiivaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
2 rkl | psylliumia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
4 dl | tai |
Persimon-vuohenjuustopizzat | |
1/2 | kaurapizzataikinasta tai |
1–2 dl | tai |
1 | kypsä persimon tai |
200 g | tai |
suolaa tai | |
pippuria tai | |
tai | |
tuoretta basilikaa tai | |
Parmankinkku-artisokkapizzat | |
1/2 | kaurapizzataikinasta tai |
1–2 dl | tai |
1 pkt (220 g/125 g) | tai |
suolaa tai | |
pippuria tai | |
1 pkt (70 g) | tai |
5 | tai |
tuoretta timjamia tai |
Ravintosisältö
Energia | 683 kJ / 164 kcal |
Rasva | 9,1 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 11,2 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 7,8 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita veteen hiiva, oliiviöljy, valkuaiset, psyllium ja suola. Sekoita joukkoon sen verran jauhoja, että saat aikaan taikinan, joka ei tartu käsiin kiinni. Kauli taikina ohueksi levyksi kaurajauhotetulla pöydällä ja leikkaa siitä muotilla pieniä pizzapohjia. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle uunipellille ja esipaista 200 asteessa noin viisi minuuttia. Jos teet isompia pizzoja, on esipaistoaika noin 10 minuuttia. Levitä sitten täytteet ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Persimon-vuohenjuustopizzat: Levitä pizzapohjille oman maun mukaan tomaattikastiketta. Kuori ja viipaloi persimon, leikkaa vuohenjuusto siivuiksi. Levitä persimonit ja vuohenjuustot pizzoille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on kauniin paistuneen väristä (n. 10 minuuttia). Lorauta kypsien pizzojen päälle hieman tummaa balsamietikkakastiketta ja viimeistele pizzat tuoreella basilikalla.
Parmankinkku-artisokkapizzat: Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta oman maun mukaan. Revi mozzarella käsin palasiksi ja jaa se tasaisesti pizzapohjille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista pizzoja 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut (n. 10 minuuttia). Leikkaa sillä välin artisokansydämet lohkoiksi ja Parman kinkut pitkittäin puoliksi. Jaa artisokansydänlohkot ja Parman kinkut kypsille pizzoille ja viimeistele tuoreella timjamilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Fazer Gluteeniton Psyllium 60 gHinta 3,59/kpl59,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteenitonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Plussa-etu −18 %Pirkka pizzakastike 390gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,85/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,95/kpl19,75/kgIlman Plussa-korttia 4,79/kpl (23,95/kg)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Modenalainen tumma balsamietikkakastike 250mlHinta 3,59/kpl14,36/l
- Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinenHinta 3,19/kpl25,52/kg
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,59/kpl65,57/kg
- Pirkka Parhaat artisokansydämet öljyssä 280g/180gHinta 5,39/kpl29,94/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Sallinen Psyllium gluteeniton 100gHinta 2,59/kpl25,90/kg
- Foodin luomu psylliumjauhe 150gHinta 6,35/kpl42,33/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Hungry Chef Pizzakastike 260gHinta 3,25/kpl12,50/kg
- Hungry Chef Pizzakastike 260g DiavolaHinta 3,25/kpl12,50/kg
- Plussa-etu −17 %Ste Maure Soignon 180g vuohenmaitojuustoPlussa-kortillaEtuhinta 3,59/kpl19,94/kgIlman Plussa-korttia 4,35/kpl (24,17/kg)
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,39/kpl29,27/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike Välimeren yrtit 150mlHinta 2,89/kpl19,27/l
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike kirsikka 150mlHinta 2,89/kpl19,27/l
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- La Contadina burrata di bufala 125gHinta 5,09/kpl40,72/kg
- Fontana Meze artisokka 190/110gHinta 3,99/kpl36,27/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(40 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- 30 - 60 min4,2(9 arviota)
- 30 - 60 min4,2(89 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 184 arviota)
- 30 - 60 min3,9(235 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,1(82 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (18 arviota)
- Ihmettelijä1 vuosi sittenOhjeen yläreunassa lukee: Mu Kananmunaton, vaikka taikinassa on kananmunanvalkuaista? Ehkä kannattaisi muuttaa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenIhmettelijä, kiitos huomiosta. Olemme muokanneet merkintöjä.
- Liisa8 vuotta sittenvoinko käyttää riisiä kauran sijasta?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenLiisa, resepti on testattu kaurajauhoilla. Voit toki kokeilla korvata ne riisijauhoilla, mutta pizzat eivät välttämättä onnistu yhtä hyvin.