Gluteeniton pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pizzapohja

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton pizzapohja maistuu kaikille ja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kokeile ja ihastu!
  • Gluteeniton

Ainekset

1 pellillinen
2 1/2 dl
 
vettä
tai
25 g
 
hiivaa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
4 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
817 kJ / 195 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
31,2 g
josta sokereita
0,1 g
Proteiini
2,8 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.

Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Mikäli taikina on löysää, käytä jauhoja apuna.

Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 16,75/kpl
    16,75/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 4,25/kpl
    17,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (201 arviota)

  • Tuija
    28 päivää sitten
    Kokemukset vaihtelee todella paljon! Katsotaan. Yritän ainakin.. kunpa olis joskus ohje oikea lopputulokseen nähden. Kerran on ollut k sivuilla. Oliiviölysitruunakakku. Tein näillä jauhoilla. Todella hyvä
  • Susa
    1 kuukausi sitten
    Paljonko kuivahiivaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Susa, yksi pussi (11g) kuivahiivaa vastaa noin 25 g tuorehiivaa.
  • Jep
    1 kuukausi sitten
    Moikka! Montako grammaa valmista pizzaapohjaa tästä tulee?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Jep, noin 500 grammaa.
  • Empsu
    3 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo taikina. Ei ollut liian löysää, kuten aiemmat kommentit antoivat ymmärtää. Hiivan vaihdoin yhteen pussiin (11g) kuivahiivaa ja kaulitsemisen sijaan painelin taikinan käsin leivinpaperille. Hyvä tuli ja varmasti teen uudelleen!
  • Hansu
    4 kuukautta sitten
    Tämä pohja jää todella löysäksi, mutta kun malttaa vatkata taikinaa tehosekoittimella n.4min ja sen jälkeen lisätä jauhoja hitusen lusikalla sekoittaen ja lisäten öljyn, niin tulee super kuohkea. Taikina ei kestä käsin koskettelua, joten lisäsin tomaattipyreen lusikalla ja laitoin uuniin n.10min ja vasta sen jälkeen lisäsin juuston ym.
  • Astrid
    5 kuukautta sitten
    Paisto lämpö tilaa ei ollut mainittuna. Kokeilemalla se selviää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Astrid, paistolämpötila on mainittu viimeisessä työvaiheessa. Pizzaa paistetaan 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  • pettyny
    2 vuotta sitten
    älyttömän huono ohje, nestettä oli huomattavasti enemmän kuin mitä jauhoja tarvitsee, taikina aivan vetistä, joutui lisäämään noin 2dl lisää jauhoja. leivinpaperimen kanssa kauliminen älyttömän vaikeaa ja jätti vain rikkonaisen taikinan, joten parhaiten meni kun hakkasi taikinan pellille. saa nähä minkä makunen oikeen tulee
  • Tepa
    2 vuotta sitten
    Erittäin hyvä ja maistuva pizza tuli tällä ohjeella :)
  • Helka
    3 vuotta sitten
    Tämä oli hyvä ohje, kiitos!
  • Hessu Joutsasta
    6 vuotta sitten
    Voisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.
  • Tähtinen
    6 vuotta sitten
    Miten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?
  • Ruokaa perheelle
    7 vuotta sitten
    Tein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.
  • Tartsan
    7 vuotta sitten
    Minulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!