Gluteeniton pizzapohja
Gluteeniton pizzapohja maistuu kaikille ja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kokeile ja ihastu! Noin 1,50 €/annos*
1 pellillinen30 - 60 min
Ainekset
1 pellillinen
- 2 1/2dlvettä
- 25ghiivaa
- 3/4tlsuolaa
- 2rkloliiviöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Mikäli taikina on löysää, käytä jauhoja apuna.
- Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tiesitkö että...
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
älyttömän huono ohje, nestettä oli huomattavasti enemmän kuin mitä jauhoja tarvitsee, taikina aivan vetistä, joutui lisäämään noin 2dl lisää jauhoja. leivinpaperimen kanssa kauliminen älyttömän vaikeaa ja jätti vain rikkonaisen taikinan, joten parhaiten meni kun hakkasi taikinan pellille. saa nähä minkä makunen oikeen tulee
Erittäin hyvä ja maistuva pizza tuli tällä ohjeella :)
Tämä oli hyvä ohje, kiitos!
Voisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?
Miten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?
Tähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.
Tein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.
Minulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!