Gluteeniton pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,50 €/annos.

  • 2 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa gluteeniton jauhoseos, suola, sokeri ja pehmeä rasva kulhoon. Sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaavi taikina kulhosta öljyllä voidellun leivinpaperin päälle pellille ja taputtele taikina ohueksi pohjaksi (halkaisija 30 cm). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
  3. Levitä pizzalle tomaattikastike, juustoraaste ja haluamasi täytteet. Paista pizzaa uunin alatasolla 7-9 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    4,09/kpl
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    4,75/kpl
  • Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    2,59/kpl5,18/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    0,59/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,83/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka margariini 60% 400g
    0,89/kpl2,23/kg
  • Flora normaalisuolainen margariini 60-1kg
    3,39/kpl
  • Becel pro.activ 450g Gourmet 60%
    5,59/kpl12,42/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 78 arvostelua
  • Hessu Joutsasta16.5.2017

    Voisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?

  • Tähtinen12.4.2017

    Miten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?

  • K-Kuluttajapalvelu12.4.2017

    Tähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.

  • Ruokaa perheelle16.7.2016

    Tein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.

  • Tartsan18.2.2016

    Minulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!