Gluteeniton pizzapohja
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton pizzapohja maistuu kaikille ja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kokeile ja ihastu!
- Gluteeniton
Ainekset
1 pellillinen
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
4 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 817 kJ / 195 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 31,2 g |
josta sokereita | 0,1 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Mikäli taikina on löysää, käytä jauhoja apuna.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 16,75/kpl16,75/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- 30 - 60 min3,9(32 arviota)
- 30 - 60 min3,1(14 arviota)
- alle 30 min3,9(55 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- 30 - 60 min3,7(13 arviota)
- 30 - 60 min3,6(510 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (201 arviota)
- Tuija28 päivää sittenKokemukset vaihtelee todella paljon! Katsotaan. Yritän ainakin.. kunpa olis joskus ohje oikea lopputulokseen nähden. Kerran on ollut k sivuilla. Oliiviölysitruunakakku. Tein näillä jauhoilla. Todella hyvä
- Susa1 kuukausi sittenPaljonko kuivahiivaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenSusa, yksi pussi (11g) kuivahiivaa vastaa noin 25 g tuorehiivaa.
- Jep1 kuukausi sittenMoikka! Montako grammaa valmista pizzaapohjaa tästä tulee?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenJep, noin 500 grammaa.
- Empsu3 kuukautta sittenHyvä ja helppo taikina. Ei ollut liian löysää, kuten aiemmat kommentit antoivat ymmärtää. Hiivan vaihdoin yhteen pussiin (11g) kuivahiivaa ja kaulitsemisen sijaan painelin taikinan käsin leivinpaperille. Hyvä tuli ja varmasti teen uudelleen!
- Hansu4 kuukautta sittenTämä pohja jää todella löysäksi, mutta kun malttaa vatkata taikinaa tehosekoittimella n.4min ja sen jälkeen lisätä jauhoja hitusen lusikalla sekoittaen ja lisäten öljyn, niin tulee super kuohkea. Taikina ei kestä käsin koskettelua, joten lisäsin tomaattipyreen lusikalla ja laitoin uuniin n.10min ja vasta sen jälkeen lisäsin juuston ym.
- Astrid5 kuukautta sittenPaisto lämpö tilaa ei ollut mainittuna. Kokeilemalla se selviää.
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenAstrid, paistolämpötila on mainittu viimeisessä työvaiheessa. Pizzaa paistetaan 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
- pettyny2 vuotta sittenälyttömän huono ohje, nestettä oli huomattavasti enemmän kuin mitä jauhoja tarvitsee, taikina aivan vetistä, joutui lisäämään noin 2dl lisää jauhoja. leivinpaperimen kanssa kauliminen älyttömän vaikeaa ja jätti vain rikkonaisen taikinan, joten parhaiten meni kun hakkasi taikinan pellille. saa nähä minkä makunen oikeen tulee
- Tepa2 vuotta sittenErittäin hyvä ja maistuva pizza tuli tällä ohjeella :)
- Helka3 vuotta sittenTämä oli hyvä ohje, kiitos!
- Hessu Joutsasta6 vuotta sittenVoisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.
- Tähtinen6 vuotta sittenMiten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?
- Ruokaa perheelle7 vuotta sittenTein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.
- Tartsan7 vuotta sittenMinulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!