Gluteeniton pizzapohja
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton pizzapohja maistuu kaikille ja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kokeile ja ihastu!
- Gluteeniton
Ainekset
1 pellillinen
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
4 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 817 kJ / 195 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 31,2 g |
josta sokereita | 0,1 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Mikäli taikina on löysää, käytä jauhoja apuna.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150gHinta 1,89/kpl12,60/kg
- Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400gHinta 3,59/kpl8,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(106 arviota)
- 30 - 60 min3,1(14 arviota)
- 30 - 60 min3,2(12 arviota)
- 30 - 60 min3,7(629 arviota)
- alle 30 min3,9(61 arviota)
- alle 30 min3,7(83 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (229 arviota)
- Arde1 kuukausi sittenErittäin hyvä taikina tulee
- Jeeeee3 kuukautta sittenOli ihan hyvä maku mutta vähän kuiva
- Leila Nimikallio3 kuukautta sittenTosi hyvään maku
- Nona10 kuukautta sittenResepti jättää vähän kuivaksi, piti lisätä vähän öljyä. Mutta muuten hyvä! Paitsi että resepti ei mainitse että mittaukset ovat kahdelle pizzapohjalle
- Kokki kolmonen1 vuosi sittenTaikinasta tulee näillä ohjeilla pelkkää velliä, onko se tarkoitus?
- Tuija1 vuosi sittenKokemukset vaihtelee todella paljon! Katsotaan. Yritän ainakin.. kunpa olis joskus ohje oikea lopputulokseen nähden. Kerran on ollut k sivuilla. Oliiviölysitruunakakku. Tein näillä jauhoilla. Todella hyvä
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSusa, yksi pussi (11g) kuivahiivaa vastaa noin 25 g tuorehiivaa.
- Susa1 vuosi sittenPaljonko kuivahiivaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJep, noin 500 grammaa.
- Jep1 vuosi sittenMoikka! Montako grammaa valmista pizzaapohjaa tästä tulee?
- Empsu1 vuosi sittenHyvä ja helppo taikina. Ei ollut liian löysää, kuten aiemmat kommentit antoivat ymmärtää. Hiivan vaihdoin yhteen pussiin (11g) kuivahiivaa ja kaulitsemisen sijaan painelin taikinan käsin leivinpaperille. Hyvä tuli ja varmasti teen uudelleen!
- Hansu1 vuosi sittenTämä pohja jää todella löysäksi, mutta kun malttaa vatkata taikinaa tehosekoittimella n.4min ja sen jälkeen lisätä jauhoja hitusen lusikalla sekoittaen ja lisäten öljyn, niin tulee super kuohkea. Taikina ei kestä käsin koskettelua, joten lisäsin tomaattipyreen lusikalla ja laitoin uuniin n.10min ja vasta sen jälkeen lisäsin juuston ym.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAstrid, paistolämpötila on mainittu viimeisessä työvaiheessa. Pizzaa paistetaan 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
- Astrid1 vuosi sittenPaisto lämpö tilaa ei ollut mainittuna. Kokeilemalla se selviää.
- pettyny3 vuotta sittenälyttömän huono ohje, nestettä oli huomattavasti enemmän kuin mitä jauhoja tarvitsee, taikina aivan vetistä, joutui lisäämään noin 2dl lisää jauhoja. leivinpaperimen kanssa kauliminen älyttömän vaikeaa ja jätti vain rikkonaisen taikinan, joten parhaiten meni kun hakkasi taikinan pellille. saa nähä minkä makunen oikeen tulee
- Tepa4 vuotta sittenErittäin hyvä ja maistuva pizza tuli tällä ohjeella :)
- Helka5 vuotta sittenTämä oli hyvä ohje, kiitos!
- Hessu Joutsasta7 vuotta sittenVoisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.
- Tähtinen7 vuotta sittenMiten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?
- Ruokaa perheelle8 vuotta sittenTein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.
- Tartsan8 vuotta sittenMinulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!