Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Gluteeniton pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,50 €/annos.

  • 2 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa gluteeniton jauhoseos, suola, sokeri ja pehmeä rasva kulhoon. Sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaavi taikina kulhosta öljyllä voidellun leivinpaperin päälle pellille ja taputtele taikina ohueksi pohjaksi (halkaisija 30 cm). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
  3. Levitä pizzalle tomaattikastike, juustoraaste ja haluamasi täytteet. Paista pizzaa uunin alatasolla 7-9 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    4,75/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    5,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    2,69/kpl5,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka margariini 60% 400g
    Pirkka margariini 60% 400g
    0,89/kpl2,23/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    3,35/kpl5,58/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Keiju alentaja margariini 60% 400g
    Keiju alentaja margariini 60% 400g
    3,89/kpl9,73/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 81 arvostelua
  • Hessu Joutsasta16.5.2017

    Voisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?

  • Tähtinen12.4.2017

    Miten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?

  • K-Kuluttajapalvelu12.4.2017

    Tähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.

  • Ruokaa perheelle16.7.2016

    Tein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.

  • Tartsan18.2.2016

    Minulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!