• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,50 €/annos.
Gluteeniton pizzapohja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

2 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa gluteeniton jauhoseos, suola, sokeri ja pehmeä rasva kulhoon. Sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaavi taikina kulhosta öljyllä voidellun leivinpaperin päälle pellille ja taputtele taikina ohueksi pohjaksi (halkaisija 30 cm). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
  3. Levitä pizzalle tomaattikastike, juustoraaste ja haluamasi täytteet. Paista pizzaa uunin alatasolla 7-9 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Kommentoi

Arvosana reseptille31
  • Ruokaa perheelle16.7.2016

    Tein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.

  • Tartsan18.2.2016

    Minulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!