Gluteeniton pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pizzapohja

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton pizzapohja maistuu kaikille ja valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kokeile ja ihastu!
  • Gluteeniton

Ainekset

1 pellillinen
2 1/2 dl
 
vettä
tai
25 g
 
hiivaa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
4 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
817 kJ / 195 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
31,2 g
josta sokereita
0,1 g
Proteiini
2,8 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Mikäli taikina on löysää, käytä jauhoja apuna.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150g
    Hinta 1,89/kpl
    12,60/kg
  • Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400g
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (229 arviota)

  • Arde
    1 kuukausi sitten
    Erittäin hyvä taikina tulee
  • Jeeeee
    3 kuukautta sitten
    Oli ihan hyvä maku mutta vähän kuiva
  • Leila Nimikallio
    3 kuukautta sitten
    Tosi hyvään maku
  • Nona
    10 kuukautta sitten
    Resepti jättää vähän kuivaksi, piti lisätä vähän öljyä. Mutta muuten hyvä! Paitsi että resepti ei mainitse että mittaukset ovat kahdelle pizzapohjalle
  • Kokki kolmonen
    1 vuosi sitten
    Taikinasta tulee näillä ohjeilla pelkkää velliä, onko se tarkoitus?
  • Tuija
    1 vuosi sitten
    Kokemukset vaihtelee todella paljon! Katsotaan. Yritän ainakin.. kunpa olis joskus ohje oikea lopputulokseen nähden. Kerran on ollut k sivuilla. Oliiviölysitruunakakku. Tein näillä jauhoilla. Todella hyvä
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Susa, yksi pussi (11g) kuivahiivaa vastaa noin 25 g tuorehiivaa.
  • Susa
    1 vuosi sitten
    Paljonko kuivahiivaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Jep, noin 500 grammaa.
  • Jep
    1 vuosi sitten
    Moikka! Montako grammaa valmista pizzaapohjaa tästä tulee?
  • Empsu
    1 vuosi sitten
    Hyvä ja helppo taikina. Ei ollut liian löysää, kuten aiemmat kommentit antoivat ymmärtää. Hiivan vaihdoin yhteen pussiin (11g) kuivahiivaa ja kaulitsemisen sijaan painelin taikinan käsin leivinpaperille. Hyvä tuli ja varmasti teen uudelleen!
  • Hansu
    1 vuosi sitten
    Tämä pohja jää todella löysäksi, mutta kun malttaa vatkata taikinaa tehosekoittimella n.4min ja sen jälkeen lisätä jauhoja hitusen lusikalla sekoittaen ja lisäten öljyn, niin tulee super kuohkea. Taikina ei kestä käsin koskettelua, joten lisäsin tomaattipyreen lusikalla ja laitoin uuniin n.10min ja vasta sen jälkeen lisäsin juuston ym.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Astrid, paistolämpötila on mainittu viimeisessä työvaiheessa. Pizzaa paistetaan 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  • Astrid
    1 vuosi sitten
    Paisto lämpö tilaa ei ollut mainittuna. Kokeilemalla se selviää.
  • pettyny
    3 vuotta sitten
    älyttömän huono ohje, nestettä oli huomattavasti enemmän kuin mitä jauhoja tarvitsee, taikina aivan vetistä, joutui lisäämään noin 2dl lisää jauhoja. leivinpaperimen kanssa kauliminen älyttömän vaikeaa ja jätti vain rikkonaisen taikinan, joten parhaiten meni kun hakkasi taikinan pellille. saa nähä minkä makunen oikeen tulee
  • Tepa
    4 vuotta sitten
    Erittäin hyvä ja maistuva pizza tuli tällä ohjeella :)
  • Helka
    5 vuotta sitten
    Tämä oli hyvä ohje, kiitos!
  • Hessu Joutsasta
    7 vuotta sitten
    Voisiko pizzataikinassa laittaa maidon tilalle vettä ja margariinin tilalle esim oliiviöjlyä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Tähtinen, arvelisimme pakastamisen toimivan tälle taikinalle, mutta emme ole sitä testanneet. Järkevintä varmastikin on pyöritellä taikina palloiksi. Näin sulatettu taikina on helpompi muotoilla pyöreäksi pizzapohjaksi.
  • Tähtinen
    7 vuotta sitten
    Miten kestää pakastusta, eli voiko tehdä isomman satsin annospaloiksi pakkaseen ja käyttää sitten tarpeen mukaan?
  • Ruokaa perheelle
    8 vuotta sitten
    Tein taikinan kaksinkertaisena. 3dl vaaleaa + 2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Käytin hiivan tilalla pussillisen kuivahiivaa jauhojen seassa ja lisäsin puoli ruokalusikallista Psylliumia. Turvotus 30min huoneen lämmössä. Kaulinta uunipellille. No, siitä taisi tulla loppujen lopuksi aikas eri taikina, mutta helppo työstää ja hyvä maku.
  • Tartsan
    8 vuotta sitten
    Minulla on oivallinen pizzapohjan resepti, joon tulee myös perunamuussihiutaleita. Nam! En ole muualla nähnyt, parasta mitä olen syönyt!