Gluteeniton lehtikaalipizza
Gluteeniton pizza valmistuu jauhoseoksesta helposti. Täytteinä hurmaavat pekoni, herkkusienet ja lehtikaali! Parmesaani kruunaa herkullisen pizzan. Noin 3,40€/annos.*
4 kpl30 - 60 min
Ainekset
4 kpl
- 3 1/2dlvettä
- 5g(n. 1 tl)Pirkka kuivahiivaa
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1ps(500 g)Myllärin gluteenitonta pizzajauhoa
Täytteet
- 150glehtikaalia
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
- 2dl(á 390g)Pirkka pizzakastiketta
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy ja noin puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Ota noin 1/2 dl jauhoja sivuun taputtelua varten. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukkuja käyttäen noin 5 minuuttia.
- Taputtele tai kauli taikina leivinpaperin päällä neljäksi soikeaksi (23 cm x 35 cm) pizzapohjaksi. Jätä reunat hieman paksummiksi.
- Anna kohota leivinpaperin alla n.1 tunti. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois.
- Huuhtele lehtikaali ja revi lehdet pienemmiksi palasiksi (noin 5 cm x 5 cm). Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Suikaloi pekoni. Kypsennä pekoni pannulla ja lisää herkkusienet. Kuullota noin 5 minuuttia. Siirrä pekoni ja herkkusienet toiseen astiaan. Lisää lopuksi pannulle lehtikaali ja kypsennä hetki miedolla lämmöllä.
- Levitä pizzakastiketta pizzapohjien päälle. Lisää pekonit ja herkkusienet.
- Kuumenna uuni pizzakiven tai pellin kanssa 250 asteeseen. Vedä pizza pizzakiven tai pellin päälle leivinpaperin avulla.
- Paista pizzaa noin 5 minuuttia uunin alatasolla. Ota pizza pois uunista ja lisää päälle lehtikaali. Paista vielä noin 4 minuuttia.
- Höylää kuuman pizzan päälle parmesaania, rouhi mustapippuria ja valuta öljyä.
Katso video
Tiesitkö että...
Tarkista leivinpaperisi lämmönkestävyys pakkauksesta. Voit paistaa pizzat myös ilman leivinpaperia. Kumoa silloin pizzataikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle, täytä nopeasti ja paista ohjeen mukaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi