Minna Canthin kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Minna Canthin kakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Maustekakku Minna Canthin tapaan on rakenteeltaan ja maultaan ihanan pehmeä kuivakakku, jonka salaisuus piilee vaahdotetussa kermassa.

    Ainekset

    20 palaa
    2 prk (à 2 dl)
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    siirappia
    tai
    6 dl
     
    tai
    2 tl
     
    soodaa
    tai
    2 tl
     
    pomeranssinkuorta
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    neilikkaa
    tai
    1 tl
     
    inkivääriä
    tai
    75 g
     
    voita sulatettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 718 kJ / 412 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    11,3 g
    Hiilihydraatit
    54,2 g
    josta sokereita
    32,7 g
    Proteiini
    6,1 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vaahdota kerma. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot hyvin varovasti.
    Kääntele joukkoon siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.
    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon rengasvuokaan (2 l).
    Paista 175 asteessa ensin 30 minuuttia, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    Huom! Kakkuun käytetään 4 dl kuohu- tai vispikermaa, jolloin rasvaa tarvitaan vain 75 g.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
      Hinta 3,35/kpl
      9,57/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20g
      Hinta 0,99/kpl
      49,50/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20g
      Hinta 2,09/kpl
      104,50/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositon
      Hinta 2,95/kpl
      8,94/l
    • Plussa-etu −16 %
      Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      7,58/l
      Ilman Plussa-korttia 2,99/kpl (9,06/l)
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Dansukker tumma siirappi 750g
      Hinta 2,59/kpl
      3,45/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dr.Oetker ruokasooda 200g
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/kg
    • Meira Pomeranssink 25g jauh ps maus
      Hinta 1,29/kpl
      51,60/kg
    • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
      Hinta 2,35/kpl
      106,82/kg
    • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
      Hinta 0,89/kpl
      40,45/kg
    • Pirkka neilikka 25g jauhettu
      Hinta 1,45/kpl
      58,00/kg
    • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
      Hinta 1,85/kpl
      61,67/kg
    • Inkivääri luomu
      Hinta n. 1,64/kpl
      10,95/kg
    • Inkivääri
      Hinta n. 1,34/kpl
      8,95/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (186 arviota)

    • Iram
      1 vuosi sitten
      Leivoin toistamiseen juuri ohjeen mukaan. Muhkea ja mukavan mausteinen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Aprikoiva, jos käytät kiertoilmaa, säädä uunin lämpötila noin 25 astetta matalammaksi.
    • Aprikoiva
      1 vuosi sitten
      Kuinkahan alhaisella lämmöllä kiertoilmalla kannattais paistaa ?
    • Ansku
      1 vuosi sitten
      Oikein hyvin onnistui! Kahden litran vuoassa tein ohjeen mukaan ja teen uudelleenkin.
    • Kotileipuri
      2 vuotta sitten
      Valmistin ja paistoin ohjeen mukaan jo toisen kerran. Onnistui erinomaisesti. Muheva, mukavan mausteinen.
    • Pikkukakku
      2 vuotta sitten
      Jos taikinan jakaa kolmeen osaan ja tekee pienempiä kakkuja, miten sen vaikuttaa paistoaikoihin ja lämpötilaan ja sen muutokseen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Pikkukakku, kiitos viestistä! Pienempien kakkujen paistoaika on lyhyempi. Voit kokeilla paistaa kakkuja 200 asteessa aluksi puolisen tuntia. Tarkkaile kypsymistä ja jatka paistamista tarvittaessa.
    • Kokkeillaan
      2 vuotta sitten
      Säilyykö tämä huoneenlämmössä tarjolla miten kauan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kokkeillaan, peitettynä kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä noin kolme päivää. Jääkaapissa kakku säilyy käyttökelpoisena pidempään.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Vatkaamiseen ja vaahdottamiseen kyllästynyt, reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme reseptissä ohjeistetuilla valmistustavoilla. Voit toki halutessasi kokeilla myös muita valmistustapoja.
    • Vatkaamiseen ja vaahdottamiseen kyllästynyt
      4 vuotta sitten
      Vatkaamista ja vatkaamista. Eiköhän tuo onnistu ihan sillä, että ensin sekoittaa kulhossa hyvin keskenään kaikki nestemäiset aineet puuhaarukalla, sitten lisää sekoittaen kaikki muut kuiva-aineet paitsi vehnäjauhot, ja lopuksi lisää vehnäjauhot...
    • Kokeileva leipuri
      5 vuotta sitten
      Hei, onnistuuko jos jakaa kolmeen 0,8l vuokaan ja vähentää paistoaikaa? En omista noin isoa vuoksa, vai teenkö puolikkaan taikinan 1,7l vuokaani?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kokeileva leipuri, kakun voi halutessaan puolittaa tai jakaa pienempiin vuokiin. Paistoaikaa kannattaa tällöin lyhentää. Koska paistoaika vaihtelee aina jonkin verran eri uunien välillä, on pienempien kakkujen tarkkaa paistoaikaa valitettavasti vaikea arvioida. Kakun kypsyyttä kannattaa testata esimerkiksi cocktailtikulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei jää taikinaa.
    • perus jonne
      5 vuotta sitten
      K-kauppa, milloin olisi muumilimusta isompi poteli tulossa ;)
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      perus jonne, limonadia kannattaa tiedustella omasta K-kaupasta.
    • Pettynyt
      5 vuotta sitten
      Minna Canthin kakku ei todellakaan sovi kahden litran vuokaan! Taikina pursusi yli äyräiden ja uunin pesu edessä! Ihan kuin ei olisi muuta tekemistä päivää ennen joulua. Kiitos vain Pirkan keittiö ja "testattu resepti".
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Pettynyt, todella harmillista kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Resepti on tosiaan testattu 2 l vuoalla. Mikäli taikinaan annostelee soodaa ohjetta reilummin on mahdollista, että taikina kuohuu yli. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
    • RMJ
      5 vuotta sitten
      Tosi tosi hyvä. Kiitos.
    • Kaisanpäiväksi
      6 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Kaisanpäiväksi, kakun voi pakastaa.
    • Maijuliini
      6 vuotta sitten
      Erittäin hyvä kakku,kermalla saa kaksinverroin parempaa
    • JK
      7 vuotta sitten
      Todella hyvä maustekakku: pehmeä, kuohkea ja kostea. Olen tehnyt yli kymmenen kertaa.
    • perinneleipoja
      7 vuotta sitten
      Muuten hyvä mutta sisältä aivan kuin raaka, vaikka tein juuri ohjeen mukaan ja pidin uunissa paistoajan verran.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei perinneleipoja, ikävä kuulla, että kakku jäi raa'aksi. Kakun on tarkoitus olla pehmeä. Paistoaika on ohjeellinen ja eri uuneissa vaadittava paistoaika voi hiukan vaihdella uunin tehon mukaan.
    • Outi
      7 vuotta sitten
      Yllätti ei-kuivakakkumaisuudellaan. Ihanan pehmeä. Herkkua vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.
    • Kakuntekijä
      7 vuotta sitten
      Taivaallisen ihana kakku. Olen tehnyt tämän reseptin mukaan jo neljästi. Ei makea, ei rasvainen, mutta kuohkea. Vanhetessaan ei mene huonoksi.
    • Nimetön käyttäjä
      8 vuotta sitten
      Ihan todella kuohkea ja mehevä kakku. Pitää tehdä hetimmiten uudestaan.
    • Mervi
      8 vuotta sitten
      Viime jouluksi tein eka kerran ja onnistui hyvin. Nyt kakku jäi sisältä vähän raa'aksi vaikka paistoaika ylittti. Harmi.
    • Nins_
      9 vuotta sitten
      Niin hyvää ja pehmeää.