Minna Canthin kakku
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Maustekakku Minna Canthin tapaan on rakenteeltaan ja maultaan ihanan pehmeä kuivakakku, jonka salaisuus piilee vaahdotetussa kermassa.
Ainekset
20 palaa
2 prk (à 2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 dl | siirappia tai |
6 dl | tai |
2 tl | soodaa tai |
2 tl | pomeranssinkuorta tai |
2 tl | tai |
1 tl | neilikkaa tai |
1 tl | inkivääriä tai |
75 g | voita sulatettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 735 kJ / 417 kcal |
Rasva | 18,3 g |
josta tyydyttynyttä | 11,3 g |
Hiilihydraatit | 55,8 g |
josta sokereita | 32,7 g |
Proteiini | 5,8 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota kerma. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot hyvin varovasti.
Kääntele joukkoon siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon rengasvuokaan (2 l).
Paista 175 asteessa ensin 30 minuuttia, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Huom! Kakkuun käytetään 4 dl kuohu- tai vispikermaa, jolloin rasvaa tarvitaan vain 75 g.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,45/kpl58,00/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sallinen Sooda 900g puhdistettuHinta 4,49/kpl4,99/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,19/kpl47,60/kg
- Pirkka Luomu kaneli 37gHinta 1,99/kpl53,78/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu 55gHinta 1,35/kpl24,55/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(296 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- yli 60 min4,6(611 arviota)
- yli 60 min3,7(33 arviota)
- yli 60 min3,9(233 arviota)
- yli 60 min4,8(102 arviota)
- yli 60 min4,0(275 arviota)
- 30 - 60 min3,7(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (171 arviota)
- Iram6 päivää sittenLeivoin toistamiseen juuri ohjeen mukaan. Muhkea ja mukavan mausteinen.
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenAprikoiva, jos käytät kiertoilmaa, säädä uunin lämpötila noin 25 astetta matalammaksi.
- Aprikoiva8 kuukautta sittenKuinkahan alhaisella lämmöllä kiertoilmalla kannattais paistaa ?
- Ansku9 kuukautta sittenOikein hyvin onnistui! Kahden litran vuoassa tein ohjeen mukaan ja teen uudelleenkin.
- Kotileipuri1 vuosi sittenValmistin ja paistoin ohjeen mukaan jo toisen kerran. Onnistui erinomaisesti. Muheva, mukavan mausteinen.
- Pikkukakku1 vuosi sittenJos taikinan jakaa kolmeen osaan ja tekee pienempiä kakkuja, miten sen vaikuttaa paistoaikoihin ja lämpötilaan ja sen muutokseen?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPikkukakku, kiitos viestistä! Pienempien kakkujen paistoaika on lyhyempi. Voit kokeilla paistaa kakkuja 200 asteessa aluksi puolisen tuntia. Tarkkaile kypsymistä ja jatka paistamista tarvittaessa.
- Kokkeillaan1 vuosi sittenSäilyykö tämä huoneenlämmössä tarjolla miten kauan?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKokkeillaan, peitettynä kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä noin kolme päivää. Jääkaapissa kakku säilyy käyttökelpoisena pidempään.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVatkaamiseen ja vaahdottamiseen kyllästynyt, reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme reseptissä ohjeistetuilla valmistustavoilla. Voit toki halutessasi kokeilla myös muita valmistustapoja.
- Vatkaamiseen ja vaahdottamiseen kyllästynyt3 vuotta sittenVatkaamista ja vatkaamista. Eiköhän tuo onnistu ihan sillä, että ensin sekoittaa kulhossa hyvin keskenään kaikki nestemäiset aineet puuhaarukalla, sitten lisää sekoittaen kaikki muut kuiva-aineet paitsi vehnäjauhot, ja lopuksi lisää vehnäjauhot...
- Kokeileva leipuri4 vuotta sittenHei, onnistuuko jos jakaa kolmeen 0,8l vuokaan ja vähentää paistoaikaa? En omista noin isoa vuoksa, vai teenkö puolikkaan taikinan 1,7l vuokaani?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokeileva leipuri, kakun voi halutessaan puolittaa tai jakaa pienempiin vuokiin. Paistoaikaa kannattaa tällöin lyhentää. Koska paistoaika vaihtelee aina jonkin verran eri uunien välillä, on pienempien kakkujen tarkkaa paistoaikaa valitettavasti vaikea arvioida. Kakun kypsyyttä kannattaa testata esimerkiksi cocktailtikulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei jää taikinaa.
- perus jonne4 vuotta sittenK-kauppa, milloin olisi muumilimusta isompi poteli tulossa ;)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenperus jonne, limonadia kannattaa tiedustella omasta K-kaupasta.
- Pettynyt4 vuotta sittenMinna Canthin kakku ei todellakaan sovi kahden litran vuokaan! Taikina pursusi yli äyräiden ja uunin pesu edessä! Ihan kuin ei olisi muuta tekemistä päivää ennen joulua. Kiitos vain Pirkan keittiö ja "testattu resepti".
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPettynyt, todella harmillista kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Resepti on tosiaan testattu 2 l vuoalla. Mikäli taikinaan annostelee soodaa ohjetta reilummin on mahdollista, että taikina kuohuu yli. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
- RMJ4 vuotta sittenTosi tosi hyvä. Kiitos.
- Kaisanpäiväksi5 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKaisanpäiväksi, kakun voi pakastaa.
- Maijuliini5 vuotta sittenErittäin hyvä kakku,kermalla saa kaksinverroin parempaa
- JK6 vuotta sittenTodella hyvä maustekakku: pehmeä, kuohkea ja kostea. Olen tehnyt yli kymmenen kertaa.
- perinneleipoja6 vuotta sittenMuuten hyvä mutta sisältä aivan kuin raaka, vaikka tein juuri ohjeen mukaan ja pidin uunissa paistoajan verran.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei perinneleipoja, ikävä kuulla, että kakku jäi raa'aksi. Kakun on tarkoitus olla pehmeä. Paistoaika on ohjeellinen ja eri uuneissa vaadittava paistoaika voi hiukan vaihdella uunin tehon mukaan.
- Outi6 vuotta sittenYllätti ei-kuivakakkumaisuudellaan. Ihanan pehmeä. Herkkua vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.
- Kakuntekijä6 vuotta sittenTaivaallisen ihana kakku. Olen tehnyt tämän reseptin mukaan jo neljästi. Ei makea, ei rasvainen, mutta kuohkea. Vanhetessaan ei mene huonoksi.
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenIhan todella kuohkea ja mehevä kakku. Pitää tehdä hetimmiten uudestaan.
- Mervi7 vuotta sittenViime jouluksi tein eka kerran ja onnistui hyvin. Nyt kakku jäi sisältä vähän raa'aksi vaikka paistoaika ylittti. Harmi.
- Nins_8 vuotta sittenNiin hyvää ja pehmeää.