• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mokka-hedelmätorttu

Mokka-hedelmätorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 130 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Kostutus

    • 3/4dlPirkka ananastölkin mehua

Täyte

Pinnalle

    • 1tlk(425 g)Pirkka päärynänpuolikkaita sokeriliemessä
    • 1tlk(312 g)Pirkka mandariinilohkoja sokeriliemessä
    • 1tlk(227 g)Pirkka ananasviipaleita ananasmehussa
    • 2kiiviä
    • 1tlk(160 g)Pirkka kirsikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piiras- tai torttuvuokaan (halkaisija 27 cm). Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  2. Kostuta pohja ananasmehulla. Kaada kerma ja choco cappuccino -jauhe kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä täyte pohjalle niin, että täyte jää keskeltä kohoavaksi pyöreäksi kummuksi.
  3. Valuta säilykehedelmät huolellisesti siivilässä. Nosta hedelmät talouspaperin päälle ja anna kuivahtaa hetki. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja ananasviipaleet neljään osaan. Kuori kiivit. Viipaloi osa kiiveistä ja leikkaa osa lohkoiksi. Koristele pinta hedelmillä haluamallasi tavalla. Anna kostua viileässä noin tunti ennen tarjoamista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 130 kcal546 kJ
  • Proteiinia3,6 g
  • Hiilihydraatteja17,2 g
  • Rasvaa5,47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille