• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-rahkapiirakka

Omena-rahkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 175 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 100gleivontamargariinia tai voita
    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Pinnalle

    • 2-3(400 g)hapanta omenaa
    • 1/2dlfariinisokeria
    • 1/2tlkanelia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellun irotpohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita rahka, kerma, munat, sokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste, vanilliinisokeri sekä mantelirouhe. Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle.
  3. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Jos torttu alkaa tummua paiston aikana, peitä se leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös valmista Pirkka murotaikinaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 175 kcal731 kJ
  • Proteiinia6,33 g
  • Hiilihydraatteja19,3 g
  • Rasvaa9,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15