• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevyempi omena-rahkatorttu

Kevyempi omenatorttu on makeutettu sokerin sijan makeutusaineella. Täytteenä on omenien lisäksi rahkaa ja kermaviiliä.
Kevyempi omena-rahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 177 kcal / 100 g

    Ainekset

    Pohja

      • 125gPirkka leivontamargariinia
      • 1dlmakeutusjauhetta
      • 1tlPirkka leivinjauhetta
      • 3dlvehnäjauhoja
      • 2rklkylmää vettä

    Täyte

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla 3 litran kakkuvuoka.
    2. Vaahdota rasva ja makeutusjauhe. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
    3. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele vuoan pohjalle taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle.
    4. Kypsennä torttua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 177 kcal742 kJ
    • Proteiinia4,5 g
    • Hiilihydraatteja15,3 g
    • Rasvaa10,7 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille2