Kevyempi omena-rahkatorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kevyempi omenatorttu on makeutettu sokerin sijan makeutusaineella. Täytteenä on omenien lisäksi rahkaa ja kermaviiliä.
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 125 g Pirkka leivontamargariinia
- 1 dl makeutusjauhetta
- 1 Pirkka kananmuna
- 1 tl Pirkka leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2–3 omenaa
- 1 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 dl makeutusjauhetta
- 1 pienen sitruunan mehu
- 2 kananmunaa
- 2 rkl Pirkka perunajauhoja
Ravintosisältö
- Energia823 kJ / 197 kcal
- Rasva10,1 g
- josta tyydyttynyttä4,9 g
- Hiilihydraatit21 g
- josta sokereita2,6 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla 3 litran kakkuvuoka.
- Vaahdota rasva ja makeutusjauhe. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
- Kuori ja viipaloi omenat ja asettele vuoan pohjalle taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle.
- Kypsennä torttua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min3,9(100 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- 30 - 60 min3,3(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(34 arviota)
- yli 60 min4,1(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (30 arviota)