Hyppää sisältöön
Kevyempi omena-rahkatorttu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kevyempi omena-rahkatorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kevyempi omenatorttu on makeutettu sokerin sijan makeutusaineella. Täytteenä on omenien lisäksi rahkaa ja kermaviiliä.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    • 125 g Pirkka leivontamargariinia
    • 1 dl makeutusjauhetta
    • 1 Pirkka kananmuna
    • 1 tl Pirkka leivinjauhetta
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl kylmää vettä

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      823 kJ / 197 kcal
    • Rasva
      10,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,9 g
    • Hiilihydraatit
      21 g
    • josta sokereita
      2,6 g
    • Proteiini
      4,6 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla 3 litran kakkuvuoka.
    2. Vaahdota rasva ja makeutusjauhe. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
    3. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele vuoan pohjalle taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle.
    4. Kypsennä torttua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (30 arviota)