• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirsikkainen rahkatorttu

Kirsikkainen rahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 320 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta
    • 125gleivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1kananmunaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1tlk(400 g)persikanpuolikkaita mehussa
    • 1tlk(400 g)aprikooseja sokeriliemessä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 2rklaprikoositölkin lientä
    • 1ps(70 g)kuivattuja kirsikoita
    • 1tlk(250)maitorahkaa
    • 1dlkuohukermaa
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1rklperunajauhoja
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 3-4tippaakarvasmanteliöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele taikina jauhojen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Valuta ja viipaloi säilykehedelmät. Mittaa pieneen kattilaan sitruunanmehu ja aprikoositölkin lientä. Keitä kirsikoita seoksessa, kunnes liemi on haihtunut ja imeytynyt kirsikoihin.
  4. Sekoita keskenään rahka, kermaviili, kerma, munat, sokeri, perunajauhot, vanilliinisokeri ja karvasmanteliöljy. Lisää joukkoon jäähtyneet kirsikat.
  5. Levitä persikat ja aprikoosit torttupohjalle. Kaada päälle rahkatäyte.
  6. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä torttua vuoassaan ennen reunuksen irrotusta. Tarjoa torttu jäähtyneenä. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille