Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
RahkahyytelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rahkahyytelökakku

Rahkahyytelökakku on varsinainen hedelmien ilotulitus, siitä pitävät huolen muun muassa herkulliset aprikoosit, lakkahillo, viinirypäleet ja päärynät.

Ainekset

    Pohja

      • 6kananmunaa
      • 2 1/4dlsokeria
      • 2 1/4dlvehnäjauhoja
      • 4 1/2rklkaakaojauhetta
      • 3tlleivinjauhetta

    Täyte

      • 1tlk(250 g)maitorahkaa
      • 2kananmunan keltuaista
      • 1 1/2dlsokeria
      • 7liivatelehteä
      • 2prk(à 250 g)aprikooseja liemineen
      • 2dlkuohukermaa

    Koristelu

      • 1/2dllakkahilloa
      • 1tlk(425 g)persikanpuolikkaita
      • 1tlk(312 g)mandariinilohkoja
      • 1tlk(425 g)päärynänpuolikkaita
      • 1prk(160 g)kirsikoita sokeriliemessä
      • 150gviinirypäleitä

    Kiille

    Reunoille

      • 4dlkuohukermaa
      • 1/2tlvanilliinisokeria
      • 1 1/2rklsokeria

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan ja paista sitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
    2. Sekoita rahka, keltuaiset ja sokeri keskenään haarukkavatkaimella. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Ota aprikoositölkeistä 2 dl lientä talteen: 1 dl kostutukseen ja 1 dl liivatteen sulatukseen. Soseuta aprikoosit ja lisää ne samoin kuin loput liemestä rahkaseokseen.
    3. Kuumenna 1 dl aprikoosilientä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja laita liivatteet kattilaan. Kuumenna liivate-aprikoosiliemiseosta koko ajan sekoittaen, kunnes liivatteet ovat kokonaan sulaneet. Lisää liivateseos rahkaseokseen ja anna jäähtyä kunnes seos on lähes hyytymispisteessä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti rahkaseokseen.
    4. Leikkaa jäähtynyt kakun pohja kolmeen osaan. Sekoita jäljellä oleva 1 dl aprikoosin lientä ja 1/2 dl vettä ja kostuta sillä kakun välit. Lisää täyte. Kun kakku on koottu, pane sen päälle kevyt paino ja säilytä kakku kylmässä seuraavaan päivään.
    5. Levitä kakun päälle ohut kerros lakkahilloa, jolloin estät hedelmien liukumisen kakun päältä. Valuta säilykkeistä liemi ja laita hedelmät talouspaperin päälle valumaan. Koristele kakku säilykkeillä ja viinirypäleillä. Valmista halutessasi kiille ja levitä se pullasudilla hedelmien päälle tasaisesti. Koristele kakun laidat sokerilla ja vanilliinisokerilla maustetulla kermavaahdolla.

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Lopuista hedelmistä voit valmistaa joko raikkaan hedelmäsalaatin tai pakastaa ne liemineen.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille3 arvostelua