Rahkahyytelökakku
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
6 | kananmunaa tai |
2 1/4 dl | sokeria tai |
2 1/4 dl | vehnäjauhoja tai |
4 1/2 rkl | kaakaojauhetta tai |
3 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
1 tlk (250 g) | maitorahkaa tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
7 | liivatelehteä tai |
2 prk (à 250 g) | aprikooseja liemineen tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
Koristelu | |
1/2 dl | lakkahilloa tai |
1 tlk (410 g/230 g) | persikanpuolikkaita tai |
1 tlk (312 g) | mandariinilohkoja tai |
1 tlk (410 g/ 230 g) | päärynänpuolikkaita tai |
1 prk (130 g/70 g) | kirsikoita sokeriliemessä tai |
150 g | viinirypäleitä tai |
Kiille | |
1 annos | tai |
tai | |
Reunoille | |
4 dl | kuohukermaa tai |
1/2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 1/2 rkl | sokeria tai |
Valmistus
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan ja paista sitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Sekoita rahka, keltuaiset ja sokeri keskenään haarukkavatkaimella. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Ota aprikoositölkeistä 2 dl lientä talteen: 1 dl kostutukseen ja 1 dl liivatteen sulatukseen. Soseuta aprikoosit ja lisää ne samoin kuin loput liemestä rahkaseokseen.
Kuumenna 1 dl aprikoosilientä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja laita liivatteet kattilaan. Kuumenna liivate-aprikoosiliemiseosta koko ajan sekoittaen, kunnes liivatteet ovat kokonaan sulaneet. Lisää liivateseos rahkaseokseen ja anna jäähtyä kunnes seos on lähes hyytymispisteessä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti rahkaseokseen.
Leikkaa jäähtynyt kakun pohja kolmeen osaan. Sekoita jäljellä oleva 1 dl aprikoosin lientä ja 1/2 dl vettä ja kostuta sillä kakun välit. Lisää täyte. Kun kakku on koottu, pane sen päälle kevyt paino ja säilytä kakku kylmässä seuraavaan päivään.
Levitä kakun päälle ohut kerros lakkahilloa, jolloin estät hedelmien liukumisen kakun päältä. Valuta säilykkeistä liemi ja laita hedelmät talouspaperin päälle valumaan. Koristele kakku säilykkeillä ja viinirypäleillä. Valmista halutessasi kiille ja levitä se pullasudilla hedelmien päälle tasaisesti. Koristele kakun laidat sokerilla ja vanilliinisokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Vinkki! Lopuista hedelmistä voit valmistaa joko raikkaan hedelmäsalaatin tai pakastaa ne liemineen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Del Monte Aprikoosinpuolikkaat sokeriliemessä 420g/240gHinta 2,79/kpl11,63/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Pirkka lakkahillo 400 gHinta 5,95/kpl14,88/kg
- K-Menu persikanpuolikkaat sokeriliemessä 410g/240gHinta 0,85/kpl3,54/kg
- Pirkka mandariinilohkot sokeriliemessä 312g/175gHinta 1,39/kpl7,94/kg
- Pirkka päärynänpuolikkaat mehussa 410g/230gHinta 1,95/kpl8,48/kg
- Pirkka punaiset kirsikat sokeriliemessä 130g/70gHinta 1,89/kpl27,00/kg
- Dansukker hyytelösokeri 350gHinta 1,79/kpl5,11/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg