• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahkahyytelökakku

Rahkahyytelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 192 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 6kananmunaa
    • 2 1/4dlsokeria
    • 2 1/4dlvehnäjauhoja
    • 4 1/2rklkaakaojauhetta
    • 3tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1tlk(250 g)maitorahkaa
    • 2keltuaista
    • 1 1/2dlsokeria
    • 7liivatelehteä
    • 2prk(à 250 g)aprikooseja liemineen
    • 2dlkuohukermaa

Koristelu

    • 1/2dllakkahilloa
    • 1tlk(425 g)persikanpuolikkaita
    • 1tlk(312 g)mandariinilohkoja
    • 1tlk(425 g)päärynänpuolikkaita
    • 1prk(160 g)kirsikoita sokeriliemessä
    • 150gviinirypäleitä

Kiille

    • 1annoshyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan
    • valmistettua kiillettä

Reunoille

    • 4dlkuohukermaa
    • 1/2tlvanilliinisokeria
    • 1 1/2rklsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan ja paista sitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  2. Sekoita rahka, keltuaiset ja sokeri keskenään haarukkavatkaimella. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Ota aprikoositölkeistä 2 dl lientä talteen: 1 dl kostutukseen ja 1 dl liivatteen sulatukseen. Soseuta aprikoosit ja lisää ne samoin kuin loput liemestä rahkaseokseen.
  3. Kuumenna 1 dl aprikoosilientä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja laita liivatteet kattilaan. Kuumenna liivate-aprikoosiliemiseosta koko ajan sekoittaen, kunnes liivatteet ovat kokonaan sulaneet. Lisää liivateseos rahkaseokseen ja anna jäähtyä kunnes seos on lähes hyytymispisteessä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti rahkaseokseen.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakun pohja kolmeen osaan. Sekoita jäljellä oleva 1 dl aprikoosin lientä ja 1/2 dl vettä ja kostuta sillä kakun välit. Lisää täyte. Kun kakku on koottu, pane sen päälle kevyt paino ja säilytä kakku kylmässä seuraavaan päivään.
  5. Levitä kakun päälle ohut kerros lakkahilloa, jolloin estät hedelmien liukumisen kakun päältä. Valuta säilykkeistä liemi ja laita hedelmät talouspaperin päälle valumaan. Koristele kakku säilykkeillä ja viinirypäleillä. Valmista halutessasi kiille ja levitä se pullasudilla hedelmien päälle tasaisesti. Koristele kakun laidat sokerilla ja vanilliinisokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lopuista hedelmistä voit valmistaa joko raikkaan hedelmäsalaatin tai pakastaa ne liemineen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 192 kcal804 kJ
  • Proteiinia4,02 g
  • Hiilihydraatteja25,4 g
  • Rasvaa8,32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille