• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mozzarellatomaatit

Mozzarellatomaatit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 267 kcal / annos (170g)

Ainekset

6 annosta
    • 6keskikokoista tomaattia
    • 1ruukku jääsalaattia
    • suolaa
    • mustapippuria
    • tuoreita basilikanlehtiä
    • (palaaurinkokuivattua tomaattia)

Oliiviöljy-viinietikkakastike

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1 1/2rklomenaviinietikkaa
    • 1rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Viipaloi tomaatit 5 osaan. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi.
  3. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet ja revi pediksi laakealle tarjoiluvadille. Kokoa tomaatit kannan päälle tomaatin muotoon ja pane joka väliin viipale mozzarellaa. Mausta juustoviipaleet ripauksella suolaa ja mustapippuria. Työnnä muutamaan väliin kaunis basilikanlehti mausteeksi ja koristeeksi. Keihästä koko tomaatti keskeltä cocktailtikulla, jonka pää on peitetty esimerkiksi suikaleella aurinkokuivattua tomaattia. Tikut pitävät tomaatit koossa ja helpottavat siirtämistä.
  4. Nosta tomaatit tarjolle salaattipedille ja pirskottele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa mozzarellatomaatit alkusalaattina tai kookkaampina vaikkapa iltapalana leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 267 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia13,3 g
  • Hiilihydraatteja4,4 g
  • Rasvaa21,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille