• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MozzarellalohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mozzarellalohi

Tomaatilla ja mozzarellalla kuorrutettu kirjolohi maistuu pannulla pyöräytetyn rucolan kanssa. Tämä resepti n. 3,95€/annos*.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 328 kcal / annos (195g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gkirjolohifileetä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rklvoita
    • 2tomaattia
    • 4aurinkokuivattua tomaattia

Lisäksi

    • 1ps(60 g)Pirkka rucolaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklvoita
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista fileestä nahka ja pystyruodot pinseteillä. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ja leikkaa se neljäksi annospalaksi.
  2. Viipaloi tomaatit ja juusto. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta rucola, kuori ja viipaloi valkosipulit.
  3. Paista kalapaloja pinnoitetussa pannussa voissa 2-3 minuuttia/puoli ja nosta uuninkestävälle vadille. Lado kaloille tomaattiviipaleet, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja päälle mozzarellaviipaleet.
  4. Mausta ripauksella mustapippuria ja kuumenna uunin ylätasolla 225 asteessa viitisen minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
  5. Kiehauta valkosipuliviipaleita pannulla voissa ja lisää rucolasalaatti. Kiehauta salaattia hetki voissa, kunnes se pehmenee vähän ja tarjoa kalan kanssa. Tarjoa lisäksi esimerkiksi lohkoperunoita.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 328 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia28,2 g
  • Hiilihydraatteja2,2 g
  • Rasvaa22,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua
  • Mummi11.4.2018

    Haluaisin tehdä tämän lohiruoan Vappuna, mutta vuohenjuustolla. Toimiiko sulaminen samalla tavalla/ajalla ???

  • K-Kuluttajapalvelu11.4.2018

    Mummi, voit toki kokeilla mozzarellan sijasta vuohenjuustoa. Resepti on testattu K-koekeittiöllä mozzarellan kanssa, joten en osaa sanoa tarkkaa paistoaikaa vuohenjuuston kanssa.

  • Foxy7.3.2018

    Olipa erittäin hyvää! Kaikki komponentit sopivat hyvin yhteen ja perus kotikokillekin helppo toteutus. Ulkonäkö ja maku olivat loistavia. Ihanaa, tätä tehdään varmasti toistekin. Kiitos hyvästä ohjeesta!

  • Liena16.1.2017

    Todella hyvää! Paistettu rucola sopii loheen mielettömän hyvin. Lapsillekin maistui.

  • KR8.1.2017

    Aivan mielettömän hyvää! Lisuke sopi mainiosti kalaan; sitä kannattaisi tehdä tupla-annos.

  • Tea6.1.2017

    Kiitos reseptitä todella maistui hyvältä ,nopea tehdä ...otan vakioruokìin

  • Pippi25.10.2016

    Todella hyvää! Söimme kukkakaalipyren kanssa

  • Nimetön käyttäjä20.12.2015

    Ihan parasta. Kiitos

  • Nimetön käyttäjä29.11.2015

    Onnistui täydellisesti, maku ja ulkonäkö loistavia. Kiitos hyvästä ohjeesta.

  • Nam24.11.2015

    Ihan mielettömän hyvä resepti, ihan ku ravintolaruokaa olis syöny. Tulee todellakin tämä resepti käyttöön :P