Muhammara-paprikatahnaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Muhammara-paprikatahna

Muhammara eli syyrialainen paprikatahna maustuu saksanpähkinöillä.Tahna on parhaimmillaan, kun valmistat sen edellisenä päivänä ja tarjoat huoneenlämpöisenä. Noin 0,50€/annos*

  • 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja halkaise paprikat pituussuunnassa. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin ilman leivinpaperia.
  2. Paahda paprikat grilliavastusten alla 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on mustunut.
  3. Siirrä paprikat kulhoon ja peitä kulho muovikelmulla. Jäähdytä kädenlämpöisiksi.
  4. Paahda saksanpähkinät pannulla ja jäähdytä.
  5. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Poista paprikoista kuoret ja siirrä paprikat monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon yhdessä valkosipulin ja pähkinöiden kanssa.
  6. Lisää öljy, balsamietikkakastike sekä mausteet. Anna koneen käydä, kunnes tahna on aivan sileää.
  7. Pane tahna tarjoiluastiaan ja anna maustua jääkaapissa. Viimeistele tahna paahdetuilla ja rouhituilla saksanpähkinöillä, öljyllä ja lehtipersiljalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille