Ajvar-kastike
Ajvar eli paprika-munakoisotahna valmistetaan paahdetuista kasviksista. Tarjoa leivän kanssa tai kasvis- ja grilliruokien lisäkkeenä. Kokeile esimerkiksi falafelien kastikkeena. Noin 1,15 €/dl
4 dlyli 60 min
Ainekset
4 dl
- 3(550 g)paprikaa
- 1(375 g)munakoiso
- 1iso valkosipulinkynsi
- 2rklvalkoviinietikkaa
- n. 1/2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Halkaise paprikat, poista niistä kanta ja siemenet. Halkaise munakoisot pitkittäin. Levitä paprikat ja munakoisot pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Pistele kasvikset haarukalla, jotta ne pehmenevät nopeammin. Lisää pellille myös chilipalko. Paahda 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja kuori saanut väriä.
- Pane paprikat muovipussiin jäähtymään. Avaa pussi ja irrota paprikoiden kuoret. Lusikoi munakoisojen sisus kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Lisää chiliä makusi mukaan. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Tarjoa ajvar leivän kanssa tai kasvis- ja grilliruokien lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Niiiin nannaa ja hyvää! Korvasin etikan sitruunalla ja parempaa!