• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Muna-pekonisalaatti

Helppo ja yksinkertainen muna-pekonisalaatti maistuu klassisen öljy-viinietikkakastikkeen kanssa.
Muna-pekonisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • alle 30 min
  • 218 kcal / annos (200g)

Ainekset

5-6 annosta

Kastike

    • 1/2dlöljyä
    • 1/4dlpunaviinietikkaa
    • 1tlsinappia
    • suolaa
    • sokeria
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi munat munanleikkurilla.
  2. Levitä pekonit kylmälle paistinpannulle ja siirrä pannu levylle. Kuumenna hitaasti, jotta rasva irtoaa. Käännä, kun alapuoli alkaa saada väriä, anna kypsyä vielä hetki. Nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan.
  3. Revi salaatit vadille. Viipaloi tomaatit. Lado tomaatti-, muna- ja maustekurkkuviipaleet vuorotellen limittäin salaattipedille
  4. Suikaloi pekonit ja ripottele ne muiden ainesten päälle.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Tarjoa alkuruoaksi tai iltapalaksi tuoreen leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä salaatin myös annoslautasille.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 218 kcal912 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2