Peruna-tonnikalasalaatti
Peruna-tonnikalasalaatti maistuu kevyeksi lounaaksi.
5-6 annostaalle 30 min206 kcal / annos (200g)
Ainekset
5-6 annosta
- n. 500gvarhaisperunoita
- 1(n. 100 g)punasipuli
- 3rklPirkka sitruuna-vinaigrettesalaattikastiketta
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 2rklPirkka kapriksia
- 2(à 100 g)tomaattia
- 1-2tlk(à 200 g)Pirkka tonnikalaa öljyssä
- 1ruukkuPirkka jääsalaattia
Valmistus
alle 30 min- Kuutioi (kuoritut) perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10-15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kaada keitinvesi pois ja kaada kuumien perunoiden päälle kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää sipulit perunoiden joukkoon. Sekoita joukkoon kaprikset. (Anna marinoitua 20-30 minuuttia.)
- Keitä munat koviksi, noin 10 minuuttia, kuori ja lohko ne. Lohko tomaatit. Sekoita perunoiden joukkoon valutettu tonnikala.
- Kokoa salaatti vadille. Revi salaatti vadille. Kaada peruna-tonnikalaseos salaatin päälle. Koristele kananmunilla ja tomaateilla. Tarjoa peruna-tonnikalasalaatin lisäksi leipää.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 206 kcal862 kJ
- Proteiinia 9,34 g
- Hiilihydraatteja14,4 g
- Rasvaa11,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi