Halloween suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloween suklaakakku

Marenkeja, lakua ja suklaata – tästä ei Halloween kakku parane. Lakritsikreemillä täytetty luukakku sopii niin lapsille kuin aikuisille.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Marenki

    • 3kananmunan valkuaista
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1/2tlvalkoviinietikkaa

Pohja

Vuoan jauhotukseen

    • 2rklvoita
    • 1/2dlkorppujauhoja

Lakritsikreemi

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan edelleen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon myös valkoviinietikkaa. Siirrä marenki pursotuspussiin ja pursota luita leivinpaperille pellille. Paista 125 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä.
  2. Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 22 cm).
  5. Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50-60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, jos se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku.
  6. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita appelsiinimarmeladi ja vesi keskenään ja kostuta seoksella kakkupohjat. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan. Lisää lakritsikastike ja vatkaa sekaisin.
  7. Täytä kakku kreemillä ja levitä loput kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi kakkua vielä lakritsikastikkeella ja mustilla nonparelleilla.
  8. Koristele kakku marenkiluilla juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua