Murun marjapiirakka
Murun marjapiirakassa yhdistyvät pehmeä taikina ja maukkaat vadelmat ja mustikat. Tuoreita marjoja käyttäessäsi voit vähentää hieman paistoaikaa. Noin 0,50€/annos.*
8 annosta30 - 60 min279 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 3/4dlsokeria
- 1kananmuna
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2dlmaitoa
- 200g(4 dl)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 100g(2 dl)Pirkka mustikoita (pakaste)
Muruseos
- 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1tlvanilja- tai vanilliinisokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (⌀ 24 cm). Ripottele päälle jäiset marjat.
- Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kaikki muruseoksen aineet. Ripottele muruseos marjojen pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät tuoreita marjoja, vähennä hieman paistoaikaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 279 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 4,13 g
- Hiilihydraatteja31,7 g
- Rasvaa14,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Toimii myös raparperilla, vähän fariinisokeria raparperin sekaan ja kanelia muruseokseen.
Olen tehnyt usein ja Laitan tuplamäärän muruseosta pintaan.
todella hyvä ohje. Laitan vähän vähemmän sokeria muruseokseen.