Mustikka-ohrapuuro Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikka-ohrapuuro

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Hauduttele ohrapuuro liedellä pehmeän täyteläiseksi. Mustikka-ohrapuuro maistuu aamu-, ilta- tai välipalana sekä jälkiruokana.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
1 l
 
vettä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
2 dl
 
ohrajauhoja
tai
1 ps (200 g)
 
Pirkka mustikoita (pakaste)
tai
3/4–1 dl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
313 kJ / 75 kcal
Rasva
0,4 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
15,5 g
josta sokereita
8,2 g
Proteiini
1,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vatkaa ohrajauhot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Hauduta puuro kypsäksi 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää puuroon soseutetut pakastemustikat ja sokeri. Tarjoa puuro lämpimänä kylmän maidon kanssa.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (22 arviota)

  • A
    1 vuosi sitten
    Hyvää mutta ei kiireisen välipalapuuro