Hyppää sisältöön
OhrarieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohrarieskat

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Lämpimät ohrarieskat ja päälle sulava voi, siinäpä vasta voittamaton yhdistelmä! Kokeile tätä perinneherkkua vaikkapa iltapalalla.
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 kpl
6 dl
 
ohrajauhoja
tai
2 dl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai
5 dl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
818 kJ / 196 kcal
Rasva
1,2 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
38,2 g
josta sokereita
0,4 g
Proteiini
5,7 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.
Kaada taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja jaa 8 osaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin pyöreiksi rieskoiksi (⌀ noin 12 cm). Nosta rieskat kevyesti jauhotetulle uunipellille. Pistele rieskat haarukalla.
Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Peitä vastapaistetut rieskat leivinliinalla. Tarjoa tuoreena voin kanssa.
Vinkki! Taikinan pitää olla löysää, jotta rieskoista ei tule kuivia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Myllyn Paras 1 kg Ohrajauho
    Hinta 1,89/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,65/kpl
    0,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Sunnuntai täysjyväohrajauho 1 kg
    Hinta 2,45/kpl
    2,45/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (164 arviota)

  • Lieska
    1 kuukausi sitten
    Kuivia tuli. Mutta kyllähän näkkileipääkin syö.
  • Rieska
    7 kuukautta sitten
    aivan mahtava, söisin joka päivä koko loppu elämäni