• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ohrarieskat

Ohrarieskataikina on helppo valmistaa ja tuore leipä valmistuu nopeasti.
Ohrarieskat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 206 kcal / 100 g

Ainekset

    • 3dlohrajauhoja
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlsoodaa
    • 4dlpiimää

Valmistus

alle 30 min
  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Ota taikinasta neljä nokaretta kerrallaan leivinpaperille uunipellille. Taputtele ne jauhotetuin käsin pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 15 cm:n rieskoiksi.
  3. Pistele rieskat haarukalla. Paista 225 asteessa uunin yläosassa 10-15 minuuttia.
  4. Lado rieskat lämpiminä leivinliinan alle pehmenemään. Rieskat ovat parhaimmillaan juuri leivottuina.

Ravintosisältö per 100 g

  • 206 kcal859 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4