Mustikka-valkosuklaakakku
Upeassa mustikka-valkosuklaajuustokakussa on mustikka- ja valkosuklaakerrosten pinnalla mustikkakiille. Kakku syntyy kätevästi valmiista mustikkasoseesta ja koristeet on tosi helpot. Noin 1,55€/annos.*
16 annostayli 60 min
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 1/2pkt(à 400 g)Pirkka digestivekeksejä
- 75gvoita
Valkosuklaatäyte
- 3liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1/2dltomusokeria
- 1rkllimetinmehua
- 1rklvettä
Mustikkatäyte
- 5liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1dltomusokeria
- 2dlBonne Premium mustikkasosetta
- 1rkllimetinmehua
- 1rklvettä
Kiille
- 3dlBonne Premium mustikkasosetta
- 1/2dlsokeria
- 3liivatelehteä
Koristeeksi
- valkoisia vaniljamarenkeja
- Pirkka valkosuklaahippuja
- Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella.
- Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen taikinakaapimella käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
- Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi.
- Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Kommentoi
Ei ole mitään järkeä lisätä tuorejuustot vispattuun kermaan, ja välissa taitella suklaa jos lopuksi joutuu kuitenkin vatkaamaan tomusokerin täytteeseen. Itse vatkaisin tuorejuustot, suklaan ja tomusokerin keskenään, ja lopuksi lisäisin vispatun kerman ja liivatteet.
Voisiko tätä tehdä etukäteen ja pakastaa, vai kärsiikö rakenne?
Akka, juustokakun voi pakastaa. Kiille tehdään vasta sulaneeseen kakkuun, sillä sen rakenne saattaa pakastuksen aikana kärsiä.
Oikein maukas kakku. Valmismustikkasose ehkä heikoin lenkki, mutta toimii näinkin. Vähensin ylimääräisen sokerin määrää n. puoleen reseptissä olevasta, ja mielestäni kakku oli näin aivan sopivan makea. Reseptin mukaan tekevän kannattanee varautua hyvin makeaan kakkuun.
Toissapäivänä tein, aivan täydellinen! Olen ylpeä itsestäni, kun juurikaan en ole leiponut.
Tein tämän kauniin kakun itsenäisyyspäiväksi, onnistui tosi hyvin. :) Sekä mustikka- että valkosuklaatäytteeseen laitoin yhden liivatteen vähemmän kuin ohjeessa, ja molemmat kerrokset hyytyivät hyvin (tein tarjoilua edeltävänä päivänä). Muuta en reseptistä muuttanut, makeus oli omaan makuuni juuri sopiva.
I wanted to make something special for Finland's Independence Day for tomorrow, but after using your cookie recipe ( vaaleat pikkuleivat ) I'm afraid to try K-Ruoka recipes. The cookies were mushy starting with the impossible to handle dough. Maybe you should not give people false hope? I mean, they look nice but that's all.
Tein itse kakun 22cm vuokaan, puolitin sekä mustikka että valkosuklaa täytteet, kiinteän ja pohjan tein normaali kokoisena. Kakusta tuli hieman matalampi, mutta toimi hyvin.
onko kukaan kokeillut tehdä tätä ilman liivatetta tai korvaamalla sen jollain?
Upea resepti! Kakku hyytyi täydellisesti eikä ollut liian makea. Bonnen mustikkasoseen sijasta käytin kotitekoista mustikkahilloa, jonka surautin sauvasekoittimella sileäksi.
Tein tämän kakun juhannukselle muutamin omin muutoksin ja oli äärimmäisen hyvää! Kakku onnistuu oikeista pakastemustikoista myös, näin tein itse kun niitä pakkasesta löytyi. Suhteessa soseen määrään tarvittiin kokonaista pakastemustikkaa melkein tuplat - 9-10dl. Alkajaisiksi sulatettuani 6dl mustikkaa sain siitä tehosekoittimella 3,5dl sosetta. Itse jätin myös valkosuklaan kokonaan pois mustikkakerroksesta, sillä sitä ei mielestäni tarvittu. Liivatteen ja sokerin määrän pidin silti ennallaan mustikkakerroksessa. Makeus oli omaan ja vieraiden makuun hyvä ja kasassa pysyi hyvin. Vähensin myös liivate- ja sokerimääriä valkoisessa kerroksessa.
Tein kakun äitienpäiväksi ja tässä muutamia huomioita: Valkoinen täyte pysyy hyvin koossa ilman liivatetta, mustikkatäytteeseenkiin laitoin vain 2 liivatetta. Meidän perheessä kun ei kukaan tykkää sellaisista "tytinä"kakuista, joten mitä vähemmän liivatetta sen parempi. Tämä on omaan makuuni ällömakea, joten valkoisesta täytteestä voi jättää ylimääräisen sokerin pois, samoin mustikkatäytteestä (ja lupaan,että kakku on siltikin erittäin makea). Ensi kerralla vaihdan toisen vaniljajuuston ihan perustuorejuustoon. Kiilteen tein hyytelösokerilla (3 dl must.sosetta ja 1 dl hyytelösokeria) ja hyvin hyytyi.
Valitettavasti tällä reseptillä ei kakkun voi sanoa sopivan kasvisruokavalioon (lakto-ovo). Kakussa käytetään liivatelehtiä, jotka valmistetaan sian nahasta.
Hei, minulla on matala 24cm irtopohjavuoka. Jos haluan kakusta korkeamman niin tuplaanko ainekset?
Laalaa, reseptistä tulee tällaisenaan melko korkea, joten suositeltavaa olisi aineisten tuplaamisen sijasta tehdä kakku kahteen eri vuokaan.