Mustikka-valkosuklaakakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Upeassa mustikka-valkosuklaajuustokakussa on mustikka- ja valkosuklaakerrosten pinnalla mustikkakiille. Kakku syntyy kätevästi valmiista mustikkasoseesta ja koristeet on tosi helpot.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
75 g | voita tai |
Valkosuklaatäyte | |
3 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
150 g | tai |
1/2 dl | tomusokeria tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1 rkl | vettä tai |
Mustikkatäyte | |
5 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
150 g | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
2 dl | tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1 rkl | vettä tai |
Kiille | |
3 dl | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
3 | liivatelehteä tai |
Koristeeksi | |
valkoisia vaniljamarenkeja tai | |
Pirkka valkosuklaahippuja tai | |
Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 129 kJ / 270 kcal |
Rasva | 17 g |
josta tyydyttynyttä | 10,2 g |
Hiilihydraatit | 25,6 g |
josta sokereita | 21,4 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella.
Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen taikinakaapimella käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi.
Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.