Mustikka-valkosuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikka-valkosuklaakakku

Upeassa mustikka-valkosuklaajuustokakussa on mustikka- ja valkosuklaakerrosten pinnalla mustikkakiille. Kakku syntyy kätevästi valmiista mustikkasoseesta ja koristeet on tosi helpot. Noin 1,55€/annos.*

Ainekset

16 annosta

Pohja

Valkosuklaatäyte

Mustikkatäyte

Kiille

    • 3dlBonne Premium mustikkasosetta
    • 1/2dlsokeria
    • 3liivatelehteä

Koristeeksi

    • valkoisia vaniljamarenkeja
    • Pirkka valkosuklaahippuja
    • Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  2. Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella.
  3. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen taikinakaapimella käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
  5. Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi.
  6. Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka digestive 400g
    Pirkka digestive 400g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -20 %
    2,002 kpl
    1,25/kpl
    3,12/kg
  • McVitie's Digestive Original -keksi 400g
    McVitie's Digestive Original -keksi 400g
    2,09/kpl
    5,22/kg
  • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
    McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
    2,19/kpl
    7,30/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,55/kpl
    7,10/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,29/kpl
    10,58/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,25/kpl
    73,53/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,25/kpl
    6,25/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,85/kpl
    10,28/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    2,25/kpl
    11,25/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
    Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
    1,89/kpl
    18,90/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,65/kpl
    5,30/kg
  • Lime
    Lime
    0,56/kpl
    6,99/kg
  • Bonne Premium Mustikkasose 100% 0,5l
    Bonne Premium Mustikkasose 100% 0,5l
    5,35/kpl
    10,70/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka pensasmustikka 300g
    Pirkka pensasmustikka 300g
    3,99/kpl
    13,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille417 arvostelua
  • Virpi 25.7.2022

    Ei ole mitään järkeä lisätä tuorejuustot vispattuun kermaan, ja välissa taitella suklaa jos lopuksi joutuu kuitenkin vatkaamaan tomusokerin täytteeseen. Itse vatkaisin tuorejuustot, suklaan ja tomusokerin keskenään, ja lopuksi lisäisin vispatun kerman ja liivatteet.

  • Akka22.2.2022

    Voisiko tätä tehdä etukäteen ja pakastaa, vai kärsiikö rakenne?

  • K-Kuluttajapalvelu22.2.2022

    Akka, juustokakun voi pakastaa. Kiille tehdään vasta sulaneeseen kakkuun, sillä sen rakenne saattaa pakastuksen aikana kärsiä.

  • Kuusenkerkkä25.1.2022

    Oikein maukas kakku. Valmismustikkasose ehkä heikoin lenkki, mutta toimii näinkin. Vähensin ylimääräisen sokerin määrää n. puoleen reseptissä olevasta, ja mielestäni kakku oli näin aivan sopivan makea. Reseptin mukaan tekevän kannattanee varautua hyvin makeaan kakkuun.

  • hoocee9.12.2021

    Toissapäivänä tein, aivan täydellinen! Olen ylpeä itsestäni, kun juurikaan en ole leiponut.

  • Kotikokki7.12.2021

    Tein tämän kauniin kakun itsenäisyyspäiväksi, onnistui tosi hyvin. :) Sekä mustikka- että valkosuklaatäytteeseen laitoin yhden liivatteen vähemmän kuin ohjeessa, ja molemmat kerrokset hyytyivät hyvin (tein tarjoilua edeltävänä päivänä). Muuta en reseptistä muuttanut, makeus oli omaan makuuni juuri sopiva.

  • HKS5.12.2021

    I wanted to make something special for Finland's Independence Day for tomorrow, but after using your cookie recipe ( vaaleat pikkuleivat ) I'm afraid to try K-Ruoka recipes. The cookies were mushy starting with the impossible to handle dough. Maybe you should not give people false hope? I mean, they look nice but that's all.

  • Satu11.9.2021

    Tein itse kakun 22cm vuokaan, puolitin sekä mustikka että valkosuklaa täytteet, kiinteän ja pohjan tein normaali kokoisena. Kakusta tuli hieman matalampi, mutta toimi hyvin.

  • vege30.8.2021

    onko kukaan kokeillut tehdä tätä ilman liivatetta tai korvaamalla sen jollain?

  • Reseptiin ihastunut24.7.2021

    Upea resepti! Kakku hyytyi täydellisesti eikä ollut liian makea. Bonnen mustikkasoseen sijasta käytin kotitekoista mustikkahilloa, jonka surautin sauvasekoittimella sileäksi.

  • Saija27.6.2021

    Tein tämän kakun juhannukselle muutamin omin muutoksin ja oli äärimmäisen hyvää! Kakku onnistuu oikeista pakastemustikoista myös, näin tein itse kun niitä pakkasesta löytyi. Suhteessa soseen määrään tarvittiin kokonaista pakastemustikkaa melkein tuplat - 9-10dl. Alkajaisiksi sulatettuani 6dl mustikkaa sain siitä tehosekoittimella 3,5dl sosetta. Itse jätin myös valkosuklaan kokonaan pois mustikkakerroksesta, sillä sitä ei mielestäni tarvittu. Liivatteen ja sokerin määrän pidin silti ennallaan mustikkakerroksessa. Makeus oli omaan ja vieraiden makuun hyvä ja kasassa pysyi hyvin. Vähensin myös liivate- ja sokerimääriä valkoisessa kerroksessa.

  • Katja7510.5.2021

    Tein kakun äitienpäiväksi ja tässä muutamia huomioita: Valkoinen täyte pysyy hyvin koossa ilman liivatetta, mustikkatäytteeseenkiin laitoin vain 2 liivatetta. Meidän perheessä kun ei kukaan tykkää sellaisista "tytinä"kakuista, joten mitä vähemmän liivatetta sen parempi. Tämä on omaan makuuni ällömakea, joten valkoisesta täytteestä voi jättää ylimääräisen sokerin pois, samoin mustikkatäytteestä (ja lupaan,että kakku on siltikin erittäin makea). Ensi kerralla vaihdan toisen vaniljajuuston ihan perustuorejuustoon. Kiilteen tein hyytelösokerilla (3 dl must.sosetta ja 1 dl hyytelösokeria) ja hyvin hyytyi.

  • Piupau29.4.2021

    Valitettavasti tällä reseptillä ei kakkun voi sanoa sopivan kasvisruokavalioon (lakto-ovo). Kakussa käytetään liivatelehtiä, jotka valmistetaan sian nahasta.

  • Laalaa2.3.2021

    Hei, minulla on matala 24cm irtopohjavuoka. Jos haluan kakusta korkeamman niin tuplaanko ainekset?

  • K-Kuluttajapalvelu2.3.2021

    Laalaa, reseptistä tulee tällaisenaan melko korkea, joten suositeltavaa olisi aineisten tuplaamisen sijasta tehdä kakku kahteen eri vuokaan.