Mustikka-valkosuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikka-valkosuklaakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Upeassa mustikka-valkosuklaajuustokakussa on mustikka- ja valkosuklaakerrosten pinnalla mustikkakiille. Kakku syntyy kätevästi valmiista mustikkasoseesta ja koristeet on tosi helpot.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    1/2 pkt (à 400 g)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Valkosuklaatäyte

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Mustikkatäyte

    5
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Kiille

    3 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    liivatelehteä
    tai

    Koristeeksi

     
    valkoisia vaniljamarenkeja
    tai
     
    Pirkka valkosuklaahippuja
    tai
     
    Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 129 kJ / 270 kcal
    Rasva
    17 g
    josta tyydyttynyttä
    10,2 g
    Hiilihydraatit
    25,6 g
    josta sokereita
    21,4 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

    Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella.

    Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen taikinakaapimella käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.

    Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

    Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi.

    Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

    Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Lime
      Hinta n. 0,31/kpl
      3,89/kg
    • Bonne Premium Mustikkasose 100% 0,5l
      Hinta 5,59/kpl
      11,18/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Elonen laktoositon maidoton pieni marenkiruusuke punainen 90g
      Hinta 3,39/kpl
      37,67/kg
    • Pirkka valkosuklaahippu 150g RFA
      Hinta 3,29/kpl
      21,93/kg
    • Pirkka pensasmustikka 125g
      Hinta 2,99/kpl
      23,92/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 0,65/kpl
      1,63/kg
    • LU Digestive Classic keksi 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,29/kpl
      8,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Elonen laktoositon maidoton pieni marenkiruusuke valkoinen 90g
      Hinta 3,39/kpl
      37,67/kg
    • Herning marenkipohja 85g
      Hinta 3,35/kpl
      39,41/kg
    • Pirkka pensasmustikka 500g
      Hinta 11,90/kpl
      23,80/kg
    • Pirkka pensasmustikka 300g
      Hinta 6,99/kpl
      23,30/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (520 arviota)

    • Ronja
      2 kuukautta sitten
      Työläs kakku, mutta yksi parhaista!
    • Navettapossu
      2 kuukautta sitten
      Voiko limetinmehun korvata jollain muulla tai jättää kokonaan pois? Olen sitrus allerginen.
    • Ruokarsjoitteisuus
      2 kuukautta sitten
      Vsökosuklaassa on laktoosia?
    • Emilia
      3 kuukautta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      Leipuri, halutessaan tätä voi kokeilla.
    • Leipuri
      3 kuukautta sitten
      Voiko bonne sosern korvata mustikka piltillä?
    • Rexa
      9 kuukautta sitten
      Piupaulle tiedoksi: Dr Ötkeriltä löytyy liivate lehdelle sopiva korvaava tuote.
    • K-Kuluttajapalvelu
      9 kuukautta sitten
      Harrastelija leipoja, pohja painellaan ⌀ 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
    • Harrastelija leipoja
      9 kuukautta sitten
      Mustikka-valkosuklaakakku. En huomannut teidän tästä reseptistä lainkaan mainintaa minkä kokoinen irtopohja vuoka halkaisijaltaan varataab kakun valmistusta varten. Kannattaisin se tieto lisätä tämän kakun valmistu reseptiin. Kakku vaikuttaa muuten kokeilemisen arvoiselta. Kiitos.
    • Laktoositon
      9 kuukautta sitten
      Onnistuisikohan tämä maidottomalla valkosuklaalla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      9 kuukautta sitten
      Laktoositon, reseptiä ei ole testattu maidottomalla valkosuklaalla. Todennäköisesti kakku onnistuu myös sillä, mutta kannattaa huomioida, että maku saattaa hieman muuttua.
    • Sari
      1 vuosi sitten
      Jätin valkosuklaatäytteestä kokonaan sokerin pois. Mustikkatäytteestä jätin valkosuklaan pois, liivatteet laitoin ohjeen mukaan mutta sokeria laitoin 3/4 dl. >> Täydellinen kakku. Makea, raikas ja hyvin hyytyi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Leipuri, juustokakku säilyy jääkaapissa hyvin muovilla peitettynä noin kolme päivää. Kakun voi siis tehdä kaksi päivää etukäteen. Irrota vuoka ja koristele kakku kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.
    • Leipuri
      1 vuosi sitten
      Hei, voiko tämän tehdä valmiiksi kaksi päivää ennen tarjoilua?
    • Siiri
      1 vuosi sitten
      Mikä halkaisija on ohjeen vuoka? Onnistuuko kakku, jos tekee 19-20cm halkaisijan vuokaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Siiri, kakku on mitoitettu ⌀ 24 cm vuokaan. Kakun voi tehdä myös pienempään vuokaan, jolloin siitä tulee valokuvan kakkua korkeampi. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että pienemmässä vuoassa on riittävän korkeat reunat. Tarvittaessa vuoan reunoista saa korkeammat asettamalla reunoille leivinpaperisuikaleen tai leivontaan tarkoitetun reunakalvon.
    • Kukkis
      1 vuosi sitten
      Millä digestivet voisi korvata, en pidä niiden mausta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kukkis, voit hyvin korvata digestivet mieleisilläsi kekseillä, esimerkiksi kaurakekseillä tai suklaahippukekseillä.
    • Virpi
      1 vuosi sitten
      Ei ole mitään järkeä lisätä tuorejuustot vispattuun kermaan, ja välissa taitella suklaa jos lopuksi joutuu kuitenkin vatkaamaan tomusokerin täytteeseen. Itse vatkaisin tuorejuustot, suklaan ja tomusokerin keskenään, ja lopuksi lisäisin vispatun kerman ja liivatteet.
    • Akka
      2 vuotta sitten
      Voisiko tätä tehdä etukäteen ja pakastaa, vai kärsiikö rakenne?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Akka, juustokakun voi pakastaa. Kiille tehdään vasta sulaneeseen kakkuun, sillä sen rakenne saattaa pakastuksen aikana kärsiä.
    • Kuusenkerkkä
      2 vuotta sitten
      Oikein maukas kakku. Valmismustikkasose ehkä heikoin lenkki, mutta toimii näinkin. Vähensin ylimääräisen sokerin määrää n. puoleen reseptissä olevasta, ja mielestäni kakku oli näin aivan sopivan makea. Reseptin mukaan tekevän kannattanee varautua hyvin makeaan kakkuun.
    • hoocee
      2 vuotta sitten
      Toissapäivänä tein, aivan täydellinen! Olen ylpeä itsestäni, kun juurikaan en ole leiponut.
    • Kotikokki
      2 vuotta sitten
      Tein tämän kauniin kakun itsenäisyyspäiväksi, onnistui tosi hyvin. :) Sekä mustikka- että valkosuklaatäytteeseen laitoin yhden liivatteen vähemmän kuin ohjeessa, ja molemmat kerrokset hyytyivät hyvin (tein tarjoilua edeltävänä päivänä). Muuta en reseptistä muuttanut, makeus oli omaan makuuni juuri sopiva.
    • HKS
      2 vuotta sitten
      I wanted to make something special for Finland's Independence Day for tomorrow, but after using your cookie recipe ( vaaleat pikkuleivat ) I'm afraid to try K-Ruoka recipes. The cookies were mushy starting with the impossible to handle dough. Maybe you should not give people false hope? I mean, they look nice but that's all.
    • Satu
      2 vuotta sitten
      Tein itse kakun 22cm vuokaan, puolitin sekä mustikka että valkosuklaa täytteet, kiinteän ja pohjan tein normaali kokoisena. Kakusta tuli hieman matalampi, mutta toimi hyvin.
    • vege
      2 vuotta sitten
      onko kukaan kokeillut tehdä tätä ilman liivatetta tai korvaamalla sen jollain?
    • Reseptiin ihastunut
      2 vuotta sitten
      Upea resepti! Kakku hyytyi täydellisesti eikä ollut liian makea. Bonnen mustikkasoseen sijasta käytin kotitekoista mustikkahilloa, jonka surautin sauvasekoittimella sileäksi.
    • Saija
      2 vuotta sitten
      Tein tämän kakun juhannukselle muutamin omin muutoksin ja oli äärimmäisen hyvää! Kakku onnistuu oikeista pakastemustikoista myös, näin tein itse kun niitä pakkasesta löytyi. Suhteessa soseen määrään tarvittiin kokonaista pakastemustikkaa melkein tuplat - 9-10dl. Alkajaisiksi sulatettuani 6dl mustikkaa sain siitä tehosekoittimella 3,5dl sosetta. Itse jätin myös valkosuklaan kokonaan pois mustikkakerroksesta, sillä sitä ei mielestäni tarvittu. Liivatteen ja sokerin määrän pidin silti ennallaan mustikkakerroksessa. Makeus oli omaan ja vieraiden makuun hyvä ja kasassa pysyi hyvin. Vähensin myös liivate- ja sokerimääriä valkoisessa kerroksessa.
    • Katja75
      2 vuotta sitten
      Tein kakun äitienpäiväksi ja tässä muutamia huomioita: Valkoinen täyte pysyy hyvin koossa ilman liivatetta, mustikkatäytteeseenkiin laitoin vain 2 liivatetta. Meidän perheessä kun ei kukaan tykkää sellaisista "tytinä"kakuista, joten mitä vähemmän liivatetta sen parempi. Tämä on omaan makuuni ällömakea, joten valkoisesta täytteestä voi jättää ylimääräisen sokerin pois, samoin mustikkatäytteestä (ja lupaan,että kakku on siltikin erittäin makea). Ensi kerralla vaihdan toisen vaniljajuuston ihan perustuorejuustoon. Kiilteen tein hyytelösokerilla (3 dl must.sosetta ja 1 dl hyytelösokeria) ja hyvin hyytyi.