Mustikka-valkosuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikka-valkosuklaakakku

Näyttävä mustikka-valkosuklaakakku sopii itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Resepti noin 1,75€/annos*.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • 2kananmunaa
    • 3/4dlsokeria
    • 3/4dlpuolikarkeaa vehnäjauhoa
    • 2rklperunajauhoa
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 1/2tlkanelia

Mustikkatäyte

Jogurtti-seljankukkatäyte

    • 5liivatelehteä
    • 1/2dlseljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
    • 3kananmunanvalkuaista
    • 3/4dlsokeria
    • 2dlPirkka kuohukermaa
    • 1/2tlkanelia

Lisäksi

    • n. 1dlsmetanaa tai crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1dltuoreita pensasmustikoita
    • Pirkka tummia viinirypäleitä
    • minttua

Valkosuklaakuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos siivilän läpi nostellen muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina nopeasti tasaiseksi ja kaada voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Kakkupohjasta kuuluu tulla matala.
  2. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kippaa kakkupohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Halkaise jäähtynyt kakkupohja terävällä fileerausveitsellä kolmeen osaan.
  3. Valitse kakun kokoamista varten suuaukoltaan kakkupohjan halkaisijan kokoinen pyöreäpohjainen kulho (noin 1 ½ l) ja vuoraa sen sisäseinät muovikelmulla mahdollisimman sileäksi.
  4. Pane kaikki liivatelehdet likoamaan kookkaaseen kulhoon runsaaseen kylmään veteen noin 7 minuutiksi.
  5. Valmista mustikkatäyte. Soseuta sulaneet pakastemustikat tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja kaneli.
  6. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon 5 pehmentynyttä, kuivaksi puristeltua liivatelehteä. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustikkatäytteen joukkoon. Jätä sivuun.
  7. Valmista seljankukkatäyte. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jogurtti ja kermavaahto. Kuumenna seljankukkamehutiiviste kiehuvaksi ja liota siihen 5 pehmennyttä, kuivaksi puristeltua liivatelehteä. Anna jäähtyä hetki ja lisää seos ohuena nauhana jogurtti-kermavaahtoseokseen koko ajan sekoittaen. Mausta kanelilla ja nostele sekaan valkuais-sokerivaahto.
  8. Kokoa kakku nurinpäin pyöreään kulhoon. Pane kulhon pohjalle noin ⅓ seljankukka-kermavaahtoseosta ja nosta päälle yksi kakkupohjista. Niin, että kakkupohjan reunat ovat tiiviisti kiinni kulhon reunoissa. Lisää mustikkatäyte. Nosta päälle seuraava kakkupohja samaan tapaan ja sen päälle loput seljankukka-kermavaahtotäytteestä ja lopuksi tiiviiksi kerrokseksi viimeinen kakkupohja. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin 4 tunniksi.
  9. Ota kakku jääkaapista ja kippaa ulos kulhosta, kahden limittäin asetetun leivinpaperin päälle kakkupohjan kokoiselle tasaiselle levylle. Poista muovikelmu ja voitele pinta tarvittaessa sileäksi ohuella kerroksella smetanaa tai ranskankermaa. Nosta kakku pariksi tunniksi pakastimeen.
  10. Valmista valkosuklaakuorrutus. Pilko suklaa kerman sekaan mikron kestävään kulhoon ja kuumenna miedolla sulatuslämmöllä mikrossa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  11. Nosta kakku alustoineen esimerkiksi ison säilyketölkin päälle, niin että saat käänneltyä kakkua ympäri. Aseta säilyketölkin alle leivinpaperilla vuorattu uunipelti, jolta saat helposti kerättyä ylivaluavan kuorrutuksen takaisin kulhoon. Kaada tai lusikoi valkosuklaa-kermaseos kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Auta suklaata valumaan tarvittaessa kostutetulla palettiveitsellä. Nosta kakku tarvittaessa pakastimeen 10 minuutiksi ja kerää ylivalunut suklaaseos lautaselta kulhoon. Toista valutus, kunnes kakku on tasaisesti valkosuklaan peitossa. Voit viimeistellä kakun pinnan myös varovasti kakkulastalla sivellen. Jos valkosuklaa kovettuu liikaa, notkista se lämmittämällä sitä hieman miedolla lämmöllä mikrossa.
  12. Nosta kakku viileään jähmettymään noin tunniksi. Koristele pensasmustikoilla, tummilla viinirypäleillä ja mintunlehdillä ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kuorruttamisesta ylijäävää seosta voit käyttää esimerkiksi muffinikuorrutteena tai kaakaon seassa makua tuomassa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 59 arvostelua
  • pettynyt8.12.2017

    Aivan "liian" monivaiheinen ja kallis kakku! Maku ei mitenkään päätä huimaava!

  • Sini3.12.2017

    Voiko kakun täyttää edellisenä päivänä vai meneekö liian vetiseksi? Kermakakut täytän aina edellisenä päivänä, jotta kostuvat kunnolla ja maku paranee? Entä kuorrute, kärsiikö koostumus, maku tms. jos tekee edellisenä iltana valmiiksi?

  • K-Kuluttajapalvelu3.12.2017

    Sini, kakun voi hyvin kasata ja laittaa jääkaappiin hyytymään jo edellisenä päivänä. Kuorrute kannattaa kuitenkin lisätä vasta ennen tarjoilua, sillä suklaa voi yön aikana jääkaapissa esimerkiksi vettyä.