Mustikka-valkosuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikka-valkosuklaakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Upeassa mustikka-valkosuklaajuustokakussa on mustikka- ja valkosuklaakerrosten pinnalla mustikkakiille. Kakku syntyy kätevästi valmiista mustikkasoseesta ja koristeet on tosi helpot.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    1/2 pkt (à 400 g)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Valkosuklaatäyte

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Mustikkatäyte

    5
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Kiille

    3 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    liivatelehteä
    tai

    Koristeeksi

     
    valkoisia vaniljamarenkeja
    tai
     
    Pirkka valkosuklaahippuja
    tai
     
    Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 129 kJ / 270 kcal
    Rasva
    17 g
    josta tyydyttynyttä
    10,2 g
    Hiilihydraatit
    25,6 g
    josta sokereita
    21,4 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
    Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella.
    Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen taikinakaapimella käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
    Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
    Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi.
    Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
    Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,69/kpl
      4,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg