Mustikka-valkosuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikka-valkosuklaakakku

Upeassa mustikka-valkosuklaajuustokakussa on mustikka- ja valkosuklaakerrosten pinnalla mustikkakiille. Kakku syntyy kätevästi valmiista mustikkasoseesta ja koristeet on tosi helpot. Noin 1,55€/annos.*

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta

Pohja

Valkosuklaatäyte

Mustikkatäyte

Kiille

    • 3dlBonne Premium mustikkasosetta
    • 1/2dlsokeria
    • 3liivatelehteä

Koristeeksi

    • valkoisia vaniljamarenkeja
    • Pirkka valkosuklaahippuja
    • Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  2. Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella.
  3. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen taikinakaapimella käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
  5. Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi.
  6. Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka digestive 400g
    Pirkka digestive 400g
    1,25/kpl3,12/kg
  • McVitie's Digestive Original -keksi 400g
    McVitie's Digestive Original -keksi 400g
    1,89/kpl4,72/kg
  • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
    McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
    2,09/kpl6,97/kg
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    1,90/kpl9,50/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    0,99/kpl9,90/kg
  • Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,79/kpl17,90/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,59/kpl5,18/kg
  • Lime
    Lime
    0,34/kpl4,49/kg
  • Bonne Premium Mustikkasose 100% 0,5l
    Bonne Premium Mustikkasose 100% 0,5l
    4,99/kpl9,98/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    -12 %2,503 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-12 %
    0,95/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Tasangon marenki 60g
    Tasangon marenki 60g
    1,65/kpl27,50/kg
  • Pirkka valkosuklaahippu 150g UTZ
    Pirkka valkosuklaahippu 150g UTZ
    -6 %5,502 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-6 %
    2,95/kpl19,67/kg
  • Pirkka pensasmustikka 300g
    Pirkka pensasmustikka 300g
    4,49/kpl14,97/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 253 arvostelua
  • Reseptiin ihastunut24.7.2021

    Upea resepti! Kakku hyytyi täydellisesti eikä ollut liian makea. Bonnen mustikkasoseen sijasta käytin kotitekoista mustikkahilloa, jonka surautin sauvasekoittimella sileäksi.

  • Saija27.6.2021

    Tein tämän kakun juhannukselle muutamin omin muutoksin ja oli äärimmäisen hyvää! Kakku onnistuu oikeista pakastemustikoista myös, näin tein itse kun niitä pakkasesta löytyi. Suhteessa soseen määrään tarvittiin kokonaista pakastemustikkaa melkein tuplat - 9-10dl. Alkajaisiksi sulatettuani 6dl mustikkaa sain siitä tehosekoittimella 3,5dl sosetta. Itse jätin myös valkosuklaan kokonaan pois mustikkakerroksesta, sillä sitä ei mielestäni tarvittu. Liivatteen ja sokerin määrän pidin silti ennallaan mustikkakerroksessa. Makeus oli omaan ja vieraiden makuun hyvä ja kasassa pysyi hyvin. Vähensin myös liivate- ja sokerimääriä valkoisessa kerroksessa.

  • Katja7510.5.2021

    Tein kakun äitienpäiväksi ja tässä muutamia huomioita: Valkoinen täyte pysyy hyvin koossa ilman liivatetta, mustikkatäytteeseenkiin laitoin vain 2 liivatetta. Meidän perheessä kun ei kukaan tykkää sellaisista "tytinä"kakuista, joten mitä vähemmän liivatetta sen parempi. Tämä on omaan makuuni ällömakea, joten valkoisesta täytteestä voi jättää ylimääräisen sokerin pois, samoin mustikkatäytteestä (ja lupaan,että kakku on siltikin erittäin makea). Ensi kerralla vaihdan toisen vaniljajuuston ihan perustuorejuustoon. Kiilteen tein hyytelösokerilla (3 dl must.sosetta ja 1 dl hyytelösokeria) ja hyvin hyytyi.

  • Piupau29.4.2021

    Valitettavasti tällä reseptillä ei kakkun voi sanoa sopivan kasvisruokavalioon (lakto-ovo). Kakussa käytetään liivatelehtiä, jotka valmistetaan sian nahasta.

  • Laalaa2.3.2021

    Hei, minulla on matala 24cm irtopohjavuoka. Jos haluan kakusta korkeamman niin tuplaanko ainekset?

  • K-Kuluttajapalvelu2.3.2021

    Laalaa, reseptistä tulee tällaisenaan melko korkea, joten suositeltavaa olisi aineisten tuplaamisen sijasta tehdä kakku kahteen eri vuokaan.