Mansikkajuustokakku
Kesäinen mansikkajuustokakku viimeistellään överipäällyksillä Eton Mess -tyyliin. Noin 2,10€/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1pkt(154 g)Oreo-täytekeksejä
- 75gPirkka voita
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1ps(500 g)Pirkka suomalaisia mansikoita (pakaste)
- 2 1/2dltomusokeria
- 7liivatelehteä
- 1 1/2rkllimetinmehua
Lisäksi
- n. 2dltuoreita mansikoita
- 1dlkotimaisia tuoreita vadelmia
- 1/2ps(à 60 g)minimarenkeja
- kuivattua vadelmarouhetta
- (kermavaahtoa)
Valmistus
yli 60 min- Sulata pakastemansikat.
- Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohja leivinpaperilla.
- Hienonna keksit tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuustot. Sekoita kermavaahto tuorejuuston joukkoon.
- Soseuta sulaneet mansikat liemineen sauvasekoittimella. Makeuta sose tomusokerilla.
- Ota erikseen 1 ½ dl mansikkasosetta ja nosta viileään koristelua odottamaan.
- Kuumenna valutetut liivatelehdet ja limetinmehu mikrossa kulhossa kuumaksi, niin että saat juoksevan seoksen. Lisää kuuma liivateseos mansikkasoseeseen ja sekoita se sitten huolellisesti tuorejuustoseokseen.
- Kumoa täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Siirrä peitettynä viileään hyytymään 4 tunniksi.
- Kun kakku on hyytynyt poista irtopohjavuoka.
- Valuta pinnalle säästetty mansikkakastike. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla ja marengeilla, vadelmarouheella ja halutessasi kermavaahdolla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Mikäli käytät pohjan valmistuksessa Pirkka Origo vaniljanmakuisia täytekeksejä lopun keksipaketista voit käyttää kakun koristelussa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä on meidän yksi kesän lempikakuista! Tein muutaman kerran viime kesänä ja aina on onnistunut! Nyt alan valmistamaan tämän kesän ensimmäistä!
Kakku ei myöskään täällä hyytynyt kunnolla ja teimme ohjeen mukaan! Maku kuitenkin hyvä.
Kakku ei hyytynyt! Teimme reseptin mukaan, mutta se silti vain lässähti levälleen, kun irrotimme vuoan. Maussa ei kuitenkaan ole mitään vikaa.
Kukka, ikävää ettei kakku hyytynyt kunnolla. Välitän palautteesi reseptin tekijöille tiedoksi.
Hyytyä? Eli pitääkö niiku laittaa jääkaappiin? Vai minne
B ella, kakun voi laittaa hyytymään esimerkiksi viileään jääkaappiin.
mielestäni liivatetta on liikaa nestemäärään nähden ja tämä tekee ongelman kun se laitetaan isoon määrään kylmää Mansikkasosetta. Pilallehan se meni, kunnon klimpit välittömästi. Onneksi en ehtinyt sekoittaa juustoon. No ei kun uudet liivatteet, ja kattilalla isompaan nestemäärään. Kakkuun tuli nyt sitten koristeluun varattu pieni määrä sosetta, toivottavasti maistuu edes etäisesti mansikalta. No ainakin näyttää hyytävän. En suosittele tätä ohjetta. Kyllä melkein itku pääsi kun kalliit raaka-aineet menee puoliksi roskiin.
Ohjeen mukaan, harmi ettei kakusta tullut mieleistä. Resepti on koekeittiössä testattu, ikävää ettei kakku ohjeesta huolimatta onnistunut.
Taivaallisen hyvää (testattu ilman päällystä). Tästä tuli kertaheitolla yksi lemppareista. Nams!
Manksikkajuustokakku ei onnistunut, lässähti levälleen--onko liivate määrä oikea vai missä meni vikaan-- harmittaa suunnattomasti, maullisesti hyvä.
Kakkuleipuri Savosta, ikävä kuulla, että kakku ei hyytynyt. Se on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Muistithan ottaa 1,5 dl mansikkasosetta sivuun kakun päälle kastikkeeksi laitettavaksi?
Voiko kakun pakastaa?
Muumimamma, juustokakun voi halutessaan pakastaa. Ohjeita kakkujen pakastamiseen löydät osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
Mitä ihmettä!?!? 154g keksejä ja 75g voita? Piti kaupasta lähteä hakemaan toinen paketti keksejä kun tuo voimäärä teki kekseistä lähinnä lillinkiä. Tuplamäärä niin alkaa jo onnistumaan.
Häh?!, harmillista kuulla, että pohja ei ole onnistunut odotetulla tavalla. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä, mutta välitän palautteesi eteenpäin reseptintekijöille.
Kyllä Isänpäivän vietto meni emännällä pilalle. Kakku ei hyytynyt, vaikka reseptiä noudatin tarkasti ja edellisenä iltana kakun jo tein. Itku meinasi tulla!
Kiitos kaikille kommentoijille ja harmillista kuulla, että kakku ei ole aina hyytynyt. Olettehan muistaneet ottaa 1,5 dl mansikkasosetta sivuun kastikkeeksi? Välitän palautteenne eteenpäin reseptin tekijälle.
KAKKU EI HYYTYNYT! Tosi tyhmää kun ennen juhlia avattiin irtopohjavuoka ja kakku levisi pöydälle, makukin oli aika outo. En suosittele. Oli yön yli jääkaapissa ja tehtiin ohjeen mukaan.👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tein kaksi kakkua ohjeen mukaan, maun mukaan laitoin puolet vähemmän tomusokeria. Liivatteen sulatin mikrossa, sekottui oikein passelisti, hitusin enemmän laitoin nestettä joukkoon(noin 2rkl). Molemmat kakut onnistui oikein hyvin. Pohjaa varten piti vaan tehdä enemmän keksimurskaa, muuten ei olisi riittäny 24cm pohjaa peittämään. Maun puolesta oikein hyvä.
Hyvin onnistui tälläinen kerran vuodessa kokki, vaikka yksi liivate oli vähemmän.
Hyvä ja helppo ohje. Kaunis ja maistuva lopputulos, joka sai kehuja. Liivatteita en kikkaile mikrossa vaan kuumennan aina pikkuruisessa kattilassa hellan levyllä, niin sulaa ja sekoittuu varmasti. Hyytymisen kanssa ei ongelmia.
Kakku ei hyytynyt, vaikka tein täysin ohjeen mukaan (ja otin myös koristeluun varatun mansikkasoseen erikseen).
R, todella harmillista kuulla, että kakku ei onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
Läsähti jääkaapissa vaikka hyytyi yön yli :(. Ikävä yllätys pari tuntia ennen juhlien alkua. Hyvältä maistui kuitenkin. Tomusokeria laitoin hieman vähemmän, muuten ohjeen mukaan.
Aivan loistava kakku! Hyvin onnistui, tosin lisäsin reippaasti lisää limetinmehua liivatteiden kanssa. Tästä tuli perheemme lempparikakku!
Onnistui hyvin
Tein juhannuskakuksi ja onnistui hyvin. Kakku sai paljon kehuja! Ja teen varmasti toistekin! Mulla ei ollut hyytymisongelmaa. Hyytyi ihan normaalisti yön yli jääkaapissa. Mä sekoitin yhteen kerman+tuorejuuston+mansikkasoseen ja siihen seokseen sitten lisäsin liivatteet. En edes siivillöinyt sulaneiden mansikoiden nestettä ja hyytyi ongelmitta😊
Mulla ei kakku hyytynyt, vaikka oli jääkaapissa reilut 12 tuntia. Harmitti kyllä kun olin käynyt 3 eri kaupassa ainekset löytääkseni ja oli isot juhlat. Tein sen Pirkka-lehden ohjeen mukaan.
Käytittekö Pirkka tuorejuustoja kakun tekoon?Itse käytin toisenvalmistajan ,jotka painoivat 200g.Onneksi hoksasin viimehetkellä jättää osan käyttämättä.60g ylimääräistä juustoa olisi ehkä vaikuttanut hyytymiseen?
Kakku onnistui hyvin.Sulatin mansikat mikrossa,ja siivilöin nesteen pois.Kerman vatkasin tönköksi.Viimeinen liivate ei sulanut kunnolla nesteeseen,mutta laitoin liivateseoksen mikroon noin sekunniksi,niin suli sekaan.Keksipohjassa liikaa voita,pohja oli kovaa vaikka kakku oli huoneen lämmössä ennen tarjoilua.Päältä jätin mansikka soseen pois,koska makuuni se oli liian makeaa.Muuten todella herkullista,teen toistenkin.