Mansikkajuustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kesäinen mansikkajuustokakku viimeistellään överipäällyksillä Eton Mess -tyyliin.
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 1 pkt (264 g) Oreo-täytekeksejä
- 75 g Pirkka voita
Täyte
- 1 ps (500 g) Pirkka suomalaisia mansikoita (pakaste)
- 2 1/2 dl Pirkka tomusokeria
- 3 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 8 liivatelehteä
- 3 rkl limetinmehua
Lisäksi
- n. 2 dl tuoreita mansikoita
- 1 dl kotimaisia tuoreita vadelmia
- 1/2 ps (à 60 g) minimarenkeja
- Pirkka valkoista leivontasuklaata
- kuivattua vadelmarouhetta
Ravintosisältö
- Energia846 kJ / 333 kcal
- Rasva12,4 g
- josta tyydyttynyttä7,6 g
- Hiilihydraatit24,6 g
- josta sokereita19,9 g
- Proteiini2,9 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sulata pakastemansikat kohmeisiksi. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
- Soseuta hiukan kohmeiset mansikat liemineen sauvasekoittimella. Makeuta sose tomusokerilla. Ota erikseen 1 ½ dl mansikkasosetta ja nosta jääkaappiin koristelua odottamaan.
- Sekoita tuorejuustot keskenään. Lisää mansikkasose tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa.
- Mittaa limetinmehu tarkasti mittalusikkasarjan ruokalusikkamitalla. Kuumenna limetinmehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Kaavi kaikki liivate kattilasta huolellisesti nuolijan avulla. Sekoita lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.
- Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Siirrä peitettynä jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoasta varovasti pienen veitsen avulla. Valuta pinnalle säästetty mansikkasose. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla, marengeilla ja vadelmarouheella juuri ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (6,45/l)
- Pysyvästi edullinen
- Etuhinta 4,20/2 kpl10,50/kgnorm. 2,29/kpl (11,45/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(158 arviota)
- yli 60 min3,7(212 arviota)
- yli 60 min3,9(115 arviota)
- yli 60 min4,5(447 arviota)
- Videoyli 60 min4,5(582 arviota)
- Videoyli 60 min3,9(553 arviota)
- yli 60 min4,3(86 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,7(78 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (549 arviota)
- Leipoja28 päivää sittenTuli hyvä makoisa kakku👍🏼
- Armi2 kuukautta sittenKuten nimimerkki Pikachu kirjoittaa, täyte ei hyytynyt ollenkaan, vaan lässähti lautaselle. Mansikat pitää kai sulattaa kokonaan, että liivate ei jämähdä? Joka tapauksessa se ei hyydyttänyt täytettä. Äitienpäiväkakusta tuli karmea...
- Pikachu6 kuukautta sittenKun mansikat ovat vielä kohmeisia, niin massasta tulee helposti hyvin kylmää, joten liivatteet eivät sekoitu vaan jähmettyvät liian nopeasti eivätkä sekoitu kunnolla massaan. Tästä syystä kakku ei siis monella jämähdä varmaan kunnolla. Tämä kannattaisi huomioida ohjeessa. En hoksannut itsekään kun aloin sekoittamaan liivatetta ja sitten olikin jo liian myöhäistä!
- Amalia6 kuukautta sittenTodella hyvän makuinen kakku! Itse vaihdoin Oreo-keksit Digestive-kekseihin.
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenKiitokset kommenteista, reseptiä on nyt muokattu. Kakun toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä 8 liivatteella ja lisäksi reseptin valmistusvaiheita on tarkennettu.
- 10 köksän oppilas1 vuosi sittenLässähti todella pahasti!!!!!!!! Ei hyytynyt. En suosittele kokeilemaan jos ei halua kakkua joka näyttää siltä, että se on jäännyt auton alle. Juhlat meni pilalle
- Peetu1 vuosi sittenTodella löysä koostumus täytteellä, en suosittele muille (varsinkaan jos on jokin tärkeä tapahtuma jonne teet kakun(. Täytteen voisi paremmin hyötykäyttää rahkana mutta juustokakun täytteeksi se ei toimi. Rahkatäyte lössähtää vain kasaan irtovuoka irrottaessa, aivan sama oliko liivatteita 7 tai 17.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPeetu, ikävä kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä näillä raaka-aineilla ja ohjeilla. Onhan kakkua varmasti hyydytetty riittävän kauan (yön yli) jääkaapiissa. Välitämme palautetta eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
- Susanna1 vuosi sittenOnnistui täysin! Kiitos hyvästä reseptistä!
- veeti1 vuosi sittenhyvä kakku
- Kajsa1 vuosi sittenTämä oli katastrofi. Tein kaiken ohjeen mukaan, laitoin 7 liivatelehteä. Nostin kakun ulos jääkaapista, poistin irtovuoan reunan ja kakku läsähti rahkaksi. Kyseessä lapsen syntymäpäiväkakku. Ei näin.
- Marjis1 vuosi sittenOnnistui hyvin, tein vähän isommalle irtopohjavuoalle (28cm), mutta korkeutta oli silti tarpeeksi. Korvasin maustamattoman tuorejuuston rahkalla ja käytin pohjaan mansikka Domino-keksejä. Annoin olla 18h jääkaapissa ja hyvin oli jähmettynyt. Maultaan taivaallisen hyvä, ihana mansikkaisuus!
- Tanja S2 vuotta sittenLiivate muuttui naruiksi kun tytär ei sekoittanut koneella liivatetta massaan. Massa levisi lautaselle. Kokeillaan vielä uudelleen 7 liivatelehdellä.
- Hogo2 vuotta sittenMaukasta tuli! Tein kyllä vähän pikkasen pienemmällä irtopohjavuoalla, mutta siitä tuli erittäin hyvää että poikaystäväkin tykkäsi 😊 Ja en käyttänyt kyllä Oreo-täytekeksejä pohjalle.. Teen joskus uudelleenkin! Yksi suosikkiresepteistä!
- Surku2 vuotta sittenOnko resepti tosiaan päivitetty? Luettuani kommentit laitoin varalta 8 liivatetta ja kakku oli silti ihan nestemäistä ja epäonnistui siksi täysin.
- Erkki Eränen2 vuotta sittenMaku on hyvä, mutta koostumus oli todella nestemäinen. Liivate tehtiin kuitenkin oikein.
- Elina3 vuotta sittenLässähti pahoin. Harmillista.
- Jaska3 vuotta sittenEi toimi
- Leipoja3 vuotta sittenOnko pakko käyttää tuota 24cm vuokaa, meiltä löytyy kaikki muut paitsi se?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHei! Tämä resepti on K-Koekeittiössä testattu ja hyväksi todettu 24cm vuoalla. Kakun voi toki valmistaa erikokoisella vuoalla. Olennaista on, että kyseessä on irtopohjavuoka. Mikäli vuoka on isompi tulee kakusta matalampi ja pienemmässä vuoassa taas päinvastoin korkeampi. Mukavia leivontahetkiä!
- Kakuntekijä3 vuotta sittenHuono ohje. Läsähti koko juustokakku vaikka tehtiin ihan ohjeen mukaan. Enemmän ehkä liivatetta koska nii paljon tulee täytteitä sekasi. Oli 2 yötä jääkaapissa. Heti ku otti vuoasta pois lässähti koko kakku.
- Kari 40v.3 vuotta sittenTaas tein kun vieraita luvassa. Edelleen sovelsin reseptiä. Pohjassa nyt toisen kauppaketjun sitruuna-valkosuklaa keksejä. Unohdin ottaa sivuun sen 1,5dl joten miehen logiikalla nostin liivatteiden määrän 9:n. Ainakin kakku pysyy hienosti kasassa ja koristelu miellyttää silmää
- Kari 40v.4 vuotta sittenHuomasin että alkuperäinen määrä keksejä ja voita tuntui liian rasvaiselle. Lisäsin lonkalta keksejä pohjaan. Käytin toisen merkin tuorejuustoja à200gr ja miehen logiikalla lisäsin yhden ylimääräisen liivatelehden Taputan itseäni olkapäälle ja nautin maukkaasta kakusta
- Koekeittiö4 vuotta sittenKiitos kaikille kommentoijille ja pahoittelut, että reseptin kanssa on aiemmin ollut ongelmia. Mansikkajuustokakun resepti on testattu uudelleen ja päivitetty tarveaineiden ja työvaiheiden osalta.
- Minna5 vuotta sittenTämä on meidän yksi kesän lempikakuista! Tein muutaman kerran viime kesänä ja aina on onnistunut! Nyt alan valmistamaan tämän kesän ensimmäistä!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenB ella, kakun voi laittaa hyytymään esimerkiksi viileään jääkaappiin.
- B ella5 vuotta sittenHyytyä? Eli pitääkö niiku laittaa jääkaappiin? Vai minne
- Hanna H6 vuotta sittenTaivaallisen hyvää (testattu ilman päällystä). Tästä tuli kertaheitolla yksi lemppareista. Nams!
- Muumimamma6 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMuumimamma, juustokakun voi halutessaan pakastaa. Ohjeita kakkujen pakastamiseen löydät osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .