Mansikkajuustokakku
Kesäinen mansikkajuustokakku viimeistellään överipäällyksillä Eton Mess -tyyliin.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 250gOreo-täytekeksejä
- 75gPirkka voita
Täyte
- 1ps(500 g)Pirkka suomalaisia mansikoita (pakaste)
- 2 1/2dltomusokeria
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 7liivatelehteä
- 3rkllimetinmehua
Lisäksi
- n. 2dltuoreita mansikoita
- 1dlkotimaisia tuoreita vadelmia
- 1/2ps(à 60 g)minimarenkeja
- kuivattua vadelmarouhetta
Valmistus
yli 60 min- Sulata pakastemansikat. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
- Soseuta sulaneet mansikat liemineen sauvasekoittimella. Makeuta sose tomusokerilla. Ota erikseen 1 ½ dl mansikkasosetta ja nosta jääkaapppiin koristelua odottamaan.
- Sekoita tuorejuustot keskenään. Lisää mansikkasose tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa.
- Kuumenna limetinmehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.
- Kumoa täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Siirrä peitettynä jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoasta varovasti. Valuta pinnalle säästetty mansikkasose. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla, marengeilla ja vadelmarouheella juuri ennen tarjoamista.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Lässähti pahoin. Harmillista.
Ei toimi
Onko pakko käyttää tuota 24cm vuokaa, meiltä löytyy kaikki muut paitsi se?
Hei! Tämä resepti on K-Koekeittiössä testattu ja hyväksi todettu 24cm vuoalla. Kakun voi toki valmistaa erikokoisella vuoalla. Olennaista on, että kyseessä on irtopohjavuoka. Mikäli vuoka on isompi tulee kakusta matalampi ja pienemmässä vuoassa taas päinvastoin korkeampi. Mukavia leivontahetkiä!
Huono ohje. Läsähti koko juustokakku vaikka tehtiin ihan ohjeen mukaan. Enemmän ehkä liivatetta koska nii paljon tulee täytteitä sekasi. Oli 2 yötä jääkaapissa. Heti ku otti vuoasta pois lässähti koko kakku.
Taas tein kun vieraita luvassa. Edelleen sovelsin reseptiä. Pohjassa nyt toisen kauppaketjun sitruuna-valkosuklaa keksejä. Unohdin ottaa sivuun sen 1,5dl joten miehen logiikalla nostin liivatteiden määrän 9:n. Ainakin kakku pysyy hienosti kasassa ja koristelu miellyttää silmää
Huomasin että alkuperäinen määrä keksejä ja voita tuntui liian rasvaiselle. Lisäsin lonkalta keksejä pohjaan. Käytin toisen merkin tuorejuustoja à200gr ja miehen logiikalla lisäsin yhden ylimääräisen liivatelehden Taputan itseäni olkapäälle ja nautin maukkaasta kakusta
Kiitos kaikille kommentoijille ja pahoittelut, että reseptin kanssa on aiemmin ollut ongelmia. Mansikkajuustokakun resepti on testattu uudelleen ja päivitetty tarveaineiden ja työvaiheiden osalta.
Tämä on meidän yksi kesän lempikakuista! Tein muutaman kerran viime kesänä ja aina on onnistunut! Nyt alan valmistamaan tämän kesän ensimmäistä!
Hyytyä? Eli pitääkö niiku laittaa jääkaappiin? Vai minne
B ella, kakun voi laittaa hyytymään esimerkiksi viileään jääkaappiin.
Taivaallisen hyvää (testattu ilman päällystä). Tästä tuli kertaheitolla yksi lemppareista. Nams!
Voiko kakun pakastaa?
Muumimamma, juustokakun voi halutessaan pakastaa. Ohjeita kakkujen pakastamiseen löydät osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
Tein kaksi kakkua ohjeen mukaan, maun mukaan laitoin puolet vähemmän tomusokeria. Liivatteen sulatin mikrossa, sekottui oikein passelisti, hitusin enemmän laitoin nestettä joukkoon(noin 2rkl). Molemmat kakut onnistui oikein hyvin. Pohjaa varten piti vaan tehdä enemmän keksimurskaa, muuten ei olisi riittäny 24cm pohjaa peittämään. Maun puolesta oikein hyvä.
Hyvin onnistui tälläinen kerran vuodessa kokki, vaikka yksi liivate oli vähemmän.
Hyvä ja helppo ohje. Kaunis ja maistuva lopputulos, joka sai kehuja. Liivatteita en kikkaile mikrossa vaan kuumennan aina pikkuruisessa kattilassa hellan levyllä, niin sulaa ja sekoittuu varmasti. Hyytymisen kanssa ei ongelmia.
Aivan loistava kakku! Hyvin onnistui, tosin lisäsin reippaasti lisää limetinmehua liivatteiden kanssa. Tästä tuli perheemme lempparikakku!
Onnistui hyvin
Tein juhannuskakuksi ja onnistui hyvin. Kakku sai paljon kehuja! Ja teen varmasti toistekin! Mulla ei ollut hyytymisongelmaa. Hyytyi ihan normaalisti yön yli jääkaapissa. Mä sekoitin yhteen kerman+tuorejuuston+mansikkasoseen ja siihen seokseen sitten lisäsin liivatteet. En edes siivillöinyt sulaneiden mansikoiden nestettä ja hyytyi ongelmitta😊
Onks pakko pitää tota ihme leivinpaperia tossa??? 😂