MansikkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkajuustokakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kesäinen mansikkajuustokakku viimeistellään överipäällyksillä Eton Mess -tyyliin.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    250 g
     
    tai
    75 g
     
    tai

    Täyte

    1 ps (500 g)
     
    tai
    2 1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    7
     
    liivatelehteä
    tai
    3 rkl
     
    limetinmehua
    tai

    Lisäksi

    n. 2 dl
     
    tuoreita mansikoita
    tai
    1 dl
     
    kotimaisia tuoreita vadelmia
    tai
    1/2 ps (à 60 g)
     
    minimarenkeja
    tai
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    936 kJ / 224 kcal
    Rasva
    12,8 g
    josta tyydyttynyttä
    7,9 g
    Hiilihydraatit
    23,1 g
    josta sokereita
    18,9 g
    Proteiini
    3,1 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata pakastemansikat. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla.

    Hienonna keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

    Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.

    Soseuta sulaneet mansikat liemineen sauvasekoittimella. Makeuta sose tomusokerilla. Ota erikseen 1 ½ dl mansikkasosetta ja nosta jääkaapppiin koristelua odottamaan.

    Sekoita tuorejuustot keskenään. Lisää mansikkasose tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa.

    Kuumenna limetinmehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.

    Kumoa täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Siirrä peitettynä jääkaappiin hyytymään yön yli.

    Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoasta varovasti. Valuta pinnalle säästetty mansikkasose. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla, marengeilla ja vadelmarouheella juuri ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Lime
      Hinta n. 0,40/kpl
      4,99/kg
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa Nauha
      Hinta 4,49/kpl
      17,96/kg
    • Herning marenkipohja 85g
      Hinta 3,35/kpl
      39,41/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Oreo original täytekeksi 154g vanilja
      Hinta 2,15/kpl
      13,96/kg
    • Pirkka suomalainen mansikka 500g pakaste
      Hinta 5,75/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • DR.Oetker vadelma 15g Pakkaskuivattu
      Hinta 4,65/kpl
      310,00/kg
    • Elonen laktoositon maidoton pieni marenkiruusuke punainen 90g
      Hinta 3,39/kpl
      37,67/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka Daniela täytekeksi 350g vanilja RFA
      Hinta 2,39/kpl
      6,83/kg
    • K-Menu vaniljatäytekeksi 350g
      Hinta 1,69/kpl
      4,83/kg