• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MansikkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkajuustokakku

Kesäinen mansikkajuustokakku viimeistellään överipäällyksillä Eton Mess -tyyliin. Noin 2,10€/annos*

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata pakastemansikat.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohja leivinpaperilla.
  3. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  4. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
  5. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuustot. Sekoita kermavaahto tuorejuuston joukkoon.
  6. Soseuta sulaneet mansikat liemineen sauvasekoittimella. Makeuta sose tomusokerilla.
  7. Ota erikseen 1 ½ dl mansikkasosetta ja nosta viileään koristelua odottamaan.
  8. Kuumenna valutetut liivatelehdet ja limetinmehu mikrossa kulhossa kuumaksi, niin että saat juoksevan seoksen. Lisää kuuma liivateseos mansikkasoseeseen ja sekoita se sitten huolellisesti tuorejuustoseokseen.
  9. Kumoa täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Siirrä peitettynä viileään hyytymään 4 tunniksi.
  10. Kun kakku on hyytynyt poista irtopohjavuoka.
  11. Valuta pinnalle säästetty mansikkakastike. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla ja marengeilla, vadelmarouheella ja halutessasi kermavaahdolla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mikäli käytät pohjan valmistuksessa Pirkka Origo vaniljanmakuisia täytekeksejä lopun keksipaketista voit käyttää kakun koristelussa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 161 arvostelua
  • Pettynyt leipuri19.8.2018

    KAKKU EI HYYTYNYT! Tosi tyhmää kun ennen juhlia avattiin irtopohjavuoka ja kakku levisi pöydälle, makukin oli aika outo. En suosittele. Oli yön yli jääkaapissa ja tehtiin ohjeen mukaan.👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  • Onnistui just oikein14.8.2018

    Tein kaksi kakkua ohjeen mukaan, maun mukaan laitoin puolet vähemmän tomusokeria. Liivatteen sulatin mikrossa, sekottui oikein passelisti, hitusin enemmän laitoin nestettä joukkoon(noin 2rkl). Molemmat kakut onnistui oikein hyvin. Pohjaa varten piti vaan tehdä enemmän keksimurskaa, muuten ei olisi riittäny 24cm pohjaa peittämään. Maun puolesta oikein hyvä.

  • Jeps30.7.2018

    Hyvin onnistui tälläinen kerran vuodessa kokki, vaikka yksi liivate oli vähemmän.

  • Santsu24.7.2018

    Hyvä ja helppo ohje. Kaunis ja maistuva lopputulos, joka sai kehuja. Liivatteita en kikkaile mikrossa vaan kuumennan aina pikkuruisessa kattilassa hellan levyllä, niin sulaa ja sekoittuu varmasti. Hyytymisen kanssa ei ongelmia.

  • R22.7.2018

    Kakku ei hyytynyt, vaikka tein täysin ohjeen mukaan (ja otin myös koristeluun varatun mansikkasoseen erikseen).

  • K-Kuluttajapalvelu22.7.2018

    R, todella harmillista kuulla, että kakku ei onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.

  • Mutsi13.7.2018

    Läsähti jääkaapissa vaikka hyytyi yön yli :(. Ikävä yllätys pari tuntia ennen juhlien alkua. Hyvältä maistui kuitenkin. Tomusokeria laitoin hieman vähemmän, muuten ohjeen mukaan.

  • Pullamaakari9.7.2018

    Aivan loistava kakku! Hyvin onnistui, tosin lisäsin reippaasti lisää limetinmehua liivatteiden kanssa. Tästä tuli perheemme lempparikakku!

  • Kiia29.6.2018

    Onnistui hyvin

  • Maizena25.6.2018

    Tein juhannuskakuksi ja onnistui hyvin. Kakku sai paljon kehuja! Ja teen varmasti toistekin! Mulla ei ollut hyytymisongelmaa. Hyytyi ihan normaalisti yön yli jääkaapissa. Mä sekoitin yhteen kerman+tuorejuuston+mansikkasoseen ja siihen seokseen sitten lisäsin liivatteet. En edes siivillöinyt sulaneiden mansikoiden nestettä ja hyytyi ongelmitta😊

  • Lina24.6.2018

    Mulla ei kakku hyytynyt, vaikka oli jääkaapissa reilut 12 tuntia. Harmitti kyllä kun olin käynyt 3 eri kaupassa ainekset löytääkseni ja oli isot juhlat. Tein sen Pirkka-lehden ohjeen mukaan.

  • MR23.6.2018

    Käytittekö Pirkka tuorejuustoja kakun tekoon?Itse käytin toisenvalmistajan ,jotka painoivat 200g.Onneksi hoksasin viimehetkellä jättää osan käyttämättä.60g ylimääräistä juustoa olisi ehkä vaikuttanut hyytymiseen?

  • Mummi23.6.2018

    Kakku onnistui hyvin.Sulatin mansikat mikrossa,ja siivilöin nesteen pois.Kerman vatkasin tönköksi.Viimeinen liivate ei sulanut kunnolla nesteeseen,mutta laitoin liivateseoksen mikroon noin sekunniksi,niin suli sekaan.Keksipohjassa liikaa voita,pohja oli kovaa vaikka kakku oli huoneen lämmössä ennen tarjoilua.Päältä jätin mansikka soseen pois,koska makuuni se oli liian makeaa.Muuten todella herkullista,teen toistenkin.

  • Ida22.6.2018

    Minullakaan ei kakku hyytynyt, vaikka oli jääkapissa seitsemän tuntia. Itselläni tuli ongelmia liivatteiden kanssa, koska miten on mahdollista liuottaa 7 liivatelehteä vain 1 ruokalusikalliseen nestettä? Yleensä olen tuohon määrään sekoittanut noin 3-4 liivatelehteä. Kakku oli maultaan kyllä todella hyvä, mutta ei vain hyytynyt. Harmi, koska muuten kokonaisuus olisi ollut tosi hyvä. Kakun tein täysin ohjeen mukaan, joten missä on ongelma?

  • Harmittaa22.6.2018

    Kakku ei hyytynyt. Harmittaa vietävästi kun näin suuren vaivan juhannuskakkua varten ja siitä tulikin annokset löysää rahkaa. Tulevaisuudessa luen aina kommentit. Toivoisin, että epäkelpo resepti poistetaan netistä

  • Sari22.6.2018

    7 liivatelehteä pitäisi kyllä kokemukseni mukaan hyvin hyydyttää tuo reseptin mukainen määrä täyteaineita. Yksin ongelma voi olla, että jos pakastemansikat eivät ole sulaneet ja täyte on liian kylmää, kun siihen kaadetaan liivateneste. Silloin liivate jäähtyy liian nopeasti eikä sekoitu täytteeseen.

  • Reetsi22.6.2018

    Ei kakku hyytynyt, muistin ottaa 1,5 dl soseesta pois ja kerman määrä oli 2 dl. Oletteko varmasti tehnyt siellä keittiössänne tällä ohjeella?

  • K-Kuluttajapalvelu22.6.2018

    Kiitos kaikille komentoijille, todella harmillista, että kakut eivät ole onnistuneet. Oikealla kermamäärällä (2 dl) ja muuten reseptin mukaan tehtynä kakun tulisi hyytyä. Välitän palautteet tiedoksi reseptin tekijöille.

  • M22.6.2018

    Aivan liikaa voita pohjaan. Täytekeksejä 200g/50g voita

  • Pettynyt13.6.2018

    Luulisin, että kakku hyytyisi jos sulaneista mansikoista siivilöitäisiin neste pois ja vasta sitten soseutettaisiin.

  • :(9.6.2018

    Minun kakkuni ei myöskään hyytynyt! Tein kaksi kakkua kerralla ja kumpikaan ei hyytynyt 8 tunnissa. Tein tarkasti ohjeen mukaan ja olen tehnyt monesti ennenkin juustokakkuja ja halusin kokeilla jotain uutta. Kalliit raaka-aineet ja juhlat tulossa. Kyllä harmittaa!!

  • K-Kuluttajapalvelu9.6.2018

    Hei, ikävää kuulla. Laitan palautteen eteenpäin. Olettehan muistaneet ottaa valmistusvaiheessa 1 1/2 dl mansikkasosetta erilleen koristelua varten? Aikasemmin lehdessä on ollut liian suuri määrä kermaa ja tämän vuoksi kakut eivät ole hyytyneet kunnolla. Oikea kermamäärä (2 dl) on nyt korjattu reseptiin.

  • A5.6.2018

    Ei hyydy seitsemällä liivatteella vaikka tein reseptin korjauksen jälkeen. Vositteko korjata reseptiä ja oikeasti vielä itse testata sitä koska ei houkuttele käyttää teidän reseptejä jos eivät toimi.

  • Pettynyt3.6.2018

    Tein aivan ohjeen mukaan kaksi kakkua valmistujaisiin. Kakut eivät hyytyneet edes yön yli oltuaan. Iskipä pieni paniikki, mitä tarjota juhlissa... Voisitteko vielä tarkastaa ohjeeseen liivatteen määrän, sillä 7 ei riitä. Näin ehkä muiden juhlat pelastuisivat!

  • K-Kuluttajapalvelu3.6.2018

    Kiitos kaikille kommentoijille ja harmillista kuulla, että kakut eivät ole edelleenkään hyytyneet. Resepti on testattu ja seitsemän liivatetta riitti hyvin hyydyttämään kakun. Olettehan muistaneet ottaa valmistusvaiheessa 1 1/2 dl mansikkasosetta erilleen koristelua varten?

  • Epätoivoiset3.6.2018

    Onks pakko pitää tota ihme leivinpaperia tossa??? 😂

  • Kirsi 5413.5.2018

    Minun kakkuni ei hyytynyt! Vaikka 7 liivatetta luulisi tekvän kakusta tosi tanakan.

  • Joo...13.5.2018

    Ei onnistunut levähti koko kakku... ensimmäine juustokakku missä käytin liivatelehtiä ja epäonnistu kaiken lisäksi...

  • ..13.5.2018

    Ei onnistunut. Jätin yön yli sen jääkaappiin ja kun otin reunat pois niin levähti. Mikähän mahtaa olla syynä

  • K-Kuluttajapalvelu13.5.2018

    Kiitos kaikille kommentoijille ja pahoittelut, että kaukut eivät ole onnistuneet. Valitettavasti reseptiin oli epähuomiossa merkitty liian suuri määrä kermaa ja tämän vuoksi kakut eivät ole hyytyneet kunnolla. Oikea kermamäärä (2 dl) on nyt korjattu reseptiin.