Hyppää sisältöön
MansikkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkajuustokakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kesäinen mansikkajuustokakku viimeistellään överipäällyksillä Eton Mess -tyyliin.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    Täyte

    Lisäksi

    Ravintosisältö

    • Energia
      846 kJ / 333 kcal
    • Rasva
      12,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      7,6 g
    • Hiilihydraatit
      24,6 g
    • josta sokereita
      19,9 g
    • Proteiini
      2,9 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sulata pakastemansikat kohmeisiksi. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla.
    2. Hienonna keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
    3. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
    4. Soseuta hiukan kohmeiset mansikat liemineen sauvasekoittimella. Makeuta sose tomusokerilla. Ota erikseen 1 ½ dl mansikkasosetta ja nosta jääkaappiin koristelua odottamaan.
    5. Sekoita tuorejuustot keskenään. Lisää mansikkasose tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa.
    6. Mittaa limetinmehu tarkasti mittalusikkasarjan ruokalusikkamitalla. Kuumenna limetinmehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Kaavi kaikki liivate kattilasta huolellisesti nuolijan avulla. Sekoita lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.
    7. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Siirrä peitettynä jääkaappiin hyytymään yön yli.
    8. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoasta varovasti pienen veitsen avulla. Valuta pinnalle säästetty mansikkasose. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla, marengeilla ja vadelmarouheella juuri ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (549 arviota)

    • Leipoja
      28 päivää sitten
      Tuli hyvä makoisa kakku👍🏼
    • Armi
      2 kuukautta sitten
      Kuten nimimerkki Pikachu kirjoittaa, täyte ei hyytynyt ollenkaan, vaan lässähti lautaselle. Mansikat pitää kai sulattaa kokonaan, että liivate ei jämähdä? Joka tapauksessa se ei hyydyttänyt täytettä. Äitienpäiväkakusta tuli karmea...
    • Pikachu
      6 kuukautta sitten
      Kun mansikat ovat vielä kohmeisia, niin massasta tulee helposti hyvin kylmää, joten liivatteet eivät sekoitu vaan jähmettyvät liian nopeasti eivätkä sekoitu kunnolla massaan. Tästä syystä kakku ei siis monella jämähdä varmaan kunnolla. Tämä kannattaisi huomioida ohjeessa. En hoksannut itsekään kun aloin sekoittamaan liivatetta ja sitten olikin jo liian myöhäistä!
    • Amalia
      6 kuukautta sitten
      Todella hyvän makuinen kakku! Itse vaihdoin Oreo-keksit Digestive-kekseihin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      Kiitokset kommenteista, reseptiä on nyt muokattu. Kakun toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä 8 liivatteella ja lisäksi reseptin valmistusvaiheita on tarkennettu.
    • 10 köksän oppilas
      1 vuosi sitten
      Lässähti todella pahasti!!!!!!!! Ei hyytynyt. En suosittele kokeilemaan jos ei halua kakkua joka näyttää siltä, että se on jäännyt auton alle. Juhlat meni pilalle
    • Peetu
      1 vuosi sitten
      Todella löysä koostumus täytteellä, en suosittele muille (varsinkaan jos on jokin tärkeä tapahtuma jonne teet kakun(. Täytteen voisi paremmin hyötykäyttää rahkana mutta juustokakun täytteeksi se ei toimi. Rahkatäyte lössähtää vain kasaan irtovuoka irrottaessa, aivan sama oliko liivatteita 7 tai 17.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Peetu, ikävä kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä näillä raaka-aineilla ja ohjeilla. Onhan kakkua varmasti hyydytetty riittävän kauan (yön yli) jääkaapiissa. Välitämme palautetta eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
    • Susanna
      1 vuosi sitten
      Onnistui täysin! Kiitos hyvästä reseptistä!
    • veeti
      1 vuosi sitten
      hyvä kakku
    • Kajsa
      1 vuosi sitten
      Tämä oli katastrofi. Tein kaiken ohjeen mukaan, laitoin 7 liivatelehteä. Nostin kakun ulos jääkaapista, poistin irtovuoan reunan ja kakku läsähti rahkaksi. Kyseessä lapsen syntymäpäiväkakku. Ei näin.
    • Marjis
      1 vuosi sitten
      Onnistui hyvin, tein vähän isommalle irtopohjavuoalle (28cm), mutta korkeutta oli silti tarpeeksi. Korvasin maustamattoman tuorejuuston rahkalla ja käytin pohjaan mansikka Domino-keksejä. Annoin olla 18h jääkaapissa ja hyvin oli jähmettynyt. Maultaan taivaallisen hyvä, ihana mansikkaisuus!
    • Tanja S
      2 vuotta sitten
      Liivate muuttui naruiksi kun tytär ei sekoittanut koneella liivatetta massaan. Massa levisi lautaselle. Kokeillaan vielä uudelleen 7 liivatelehdellä.
    • Hogo
      2 vuotta sitten
      Maukasta tuli! Tein kyllä vähän pikkasen pienemmällä irtopohjavuoalla, mutta siitä tuli erittäin hyvää että poikaystäväkin tykkäsi 😊 Ja en käyttänyt kyllä Oreo-täytekeksejä pohjalle.. Teen joskus uudelleenkin! Yksi suosikkiresepteistä!
    • Surku
      2 vuotta sitten
      Onko resepti tosiaan päivitetty? Luettuani kommentit laitoin varalta 8 liivatetta ja kakku oli silti ihan nestemäistä ja epäonnistui siksi täysin.
    • Erkki Eränen
      2 vuotta sitten
      Maku on hyvä, mutta koostumus oli todella nestemäinen. Liivate tehtiin kuitenkin oikein.
    • Elina
      3 vuotta sitten
      Lässähti pahoin. Harmillista.
    • Jaska
      3 vuotta sitten
      Ei toimi
    • Leipoja
      3 vuotta sitten
      Onko pakko käyttää tuota 24cm vuokaa, meiltä löytyy kaikki muut paitsi se?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Hei! Tämä resepti on K-Koekeittiössä testattu ja hyväksi todettu 24cm vuoalla. Kakun voi toki valmistaa erikokoisella vuoalla. Olennaista on, että kyseessä on irtopohjavuoka. Mikäli vuoka on isompi tulee kakusta matalampi ja pienemmässä vuoassa taas päinvastoin korkeampi. Mukavia leivontahetkiä!
    • Kakuntekijä
      3 vuotta sitten
      Huono ohje. Läsähti koko juustokakku vaikka tehtiin ihan ohjeen mukaan. Enemmän ehkä liivatetta koska nii paljon tulee täytteitä sekasi. Oli 2 yötä jääkaapissa. Heti ku otti vuoasta pois lässähti koko kakku.
    • Kari 40v.
      3 vuotta sitten
      Taas tein kun vieraita luvassa. Edelleen sovelsin reseptiä. Pohjassa nyt toisen kauppaketjun sitruuna-valkosuklaa keksejä. Unohdin ottaa sivuun sen 1,5dl joten miehen logiikalla nostin liivatteiden määrän 9:n. Ainakin kakku pysyy hienosti kasassa ja koristelu miellyttää silmää
    • Kari 40v.
      4 vuotta sitten
      Huomasin että alkuperäinen määrä keksejä ja voita tuntui liian rasvaiselle. Lisäsin lonkalta keksejä pohjaan. Käytin toisen merkin tuorejuustoja à200gr ja miehen logiikalla lisäsin yhden ylimääräisen liivatelehden Taputan itseäni olkapäälle ja nautin maukkaasta kakusta
    • Koekeittiö
      4 vuotta sitten
      Kiitos kaikille kommentoijille ja pahoittelut, että reseptin kanssa on aiemmin ollut ongelmia. Mansikkajuustokakun resepti on testattu uudelleen ja päivitetty tarveaineiden ja työvaiheiden osalta.
    • Minna
      5 vuotta sitten
      Tämä on meidän yksi kesän lempikakuista! Tein muutaman kerran viime kesänä ja aina on onnistunut! Nyt alan valmistamaan tämän kesän ensimmäistä!
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      B ella, kakun voi laittaa hyytymään esimerkiksi viileään jääkaappiin.
    • B ella
      5 vuotta sitten
      Hyytyä? Eli pitääkö niiku laittaa jääkaappiin? Vai minne
    • Hanna H
      6 vuotta sitten
      Taivaallisen hyvää (testattu ilman päällystä). Tästä tuli kertaheitolla yksi lemppareista. Nams!
    • Muumimamma
      6 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Muumimamma, juustokakun voi halutessaan pakastaa. Ohjeita kakkujen pakastamiseen löydät osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .