Valkosuklaa-limejuustokakku
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 260 g) | tai |
50 g | voita tai |
Täyte | |
3 (noin 2 tl) | limetin raastettu kuori tai |
2 levyä (à 100 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
2 rkl | tomusokeria tai |
Kiille | |
3 | liivatelehteä tai |
3 (noin 1 1/4 dl) | limetin mehu tai |
1 dl | vettä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | tai |
Koristeluun | |
limetinviipaleita tai | |
marenkeja tai | |
tuoreita marjoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 416 kJ / 339 kcal |
Rasva | 21,6 g |
josta tyydyttynyttä | 14,4 g |
Hiilihydraatit | 31,7 g |
josta sokereita | 27,5 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Pese limetit ja raasta niistä kuori. Rouhi valkosuklaa ja sulata vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon raastettu limetin kuori, tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli.
Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Purista limeteistä mehu.
Yhdistä pienessä kulhossa limetinmehu, 3/4 dl vettä, sokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä.
Kuumenna ¼ dl vettä kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivate mehun joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kiille jähmettyneen kakun pinnalle lusikalla varovasti annostellen. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Koristele kakku limetin viipaleilla, marjoilla ja marengeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 gHinta 2,59/kpl9,96/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- LimeHinta n. 0,44/kpl5,49/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30mlHinta 2,89/kpl96,33/l
- Elonen laktoositon maidoton marenki valkoinen 50gHinta 1,95/kpl39,00/kg
- LU Bastogne kandisokerikeksi 200gHinta 2,65/kpl13,25/kg
- Lotus biscoff keksi 250gHinta 2,39/kpl9,56/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,39/kpl23,90/kg
- Arla Lempi kuohukerma 2dl luomuHinta 1,39/kpl6,95/l
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,45/kpl85,29/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Elonen laktoositon maidoton marenki punainen 50gHinta 1,95/kpl39,00/kg
- Elonen laktoositon maidoton pieni marenkiruusuke punainen 90gHinta 3,39/kpl37,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(541 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- yli 60 min3,5(91 arviota)
- yli 60 min3,7(528 arviota)
- yli 60 min4,5(164 arviota)
- yli 60 min4,0(274 arviota)
- yli 60 min4,3(93 arviota)
- yli 60 min4,2(38 arviota)
Arvostele resepti
- S2 kuukautta sittenParas juustokakkuresepti! Korvasin toisen tuorejuuston maustamattomalla, ettei tullut ihan niin makea.
- Nette1 vuosi sittenNyt täytyy kysyä, että onko muilla leipojilla pääsääntöisesti tuollaisia 20cm halkaisijalta olevia irtopohjavuokia? Minulla on useampi noita mielestäni ns normikokoisia eli n 23 cm. Niihin lähes kaikkien ohjeiden määrät ovat liian pieniä. Nytkin kakku on erittäin matala.. Voisiko ohjeet saada myös noille reilummille halkaisijoille?
- Tuplana1 vuosi sittenKaltaiselleni ensimmäistä kertaa liivatetta käyttävälle kokille olisi ollut hyvä jos ohjeessa olisi kehotettu lisäämään liivate mehuun ohuena norona koko ajan sekoittaen, eikä vaan sekoittamaan joukkoon. Myös limemehu-vesi -seosta on hyvä hieman lämmittää vaikka mikrossa ennen liivateveden lisäämistä siihen. Itselläni kiille kokkaroitui, onneksi sen sai nätisti kerättyä pois jähmetyttyään ja tehtyä uuden kiilteen. Keltaisella elintarvikevärillä p ääsisi varmasti lähemmäs ohjeen kuvassa olevaa kiillesävyä, kuin vihreällä.
- Helmiina3 vuotta sittenHyvä resepti, tuli hyvää! Täyte hyytyi hyvin ilman liivatetta.
- Oihvoih3 vuotta sittenItselläni ei onnistunut täyte ilman liivatetta. Ei kakku pysynyt kasassa. Maku kuitenkin hyvä.
- Kakku-addikti3 vuotta sittenTodella hyvää
- Harjoittelija4 vuotta sittenTein näitä juhliin useamman, tosi hyvää oli. Mukava makean ja kirpeän yhdistelmä ja kaunis! Pakastin vinkin mukaan ilman kiillettä ja hyvin onnistui.
- Harjoittelija4 vuotta sittenHei, voiko kakun pakastaa, kiilteen kanssa tai ilman?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHarjoittelija, kakun voi hyvin pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTerhi, kakku on testattu ilman liivatetta K-Koekeittiöllä. Ohjeen mukaan tehtynä se hyytyy valkosuklaan avulla.
- Terhi4 vuotta sittenMahtaakohan täytteestä puuttua (erehdyksessä) tässä ohjeessa liivatteet? Tuskin ilman niitä hyytyy. Itse laitoin 6kpl, kun huomasin tämän ja jäin kummastelemaan.
- Lemppari!4 vuotta sittenKakku onnistui loistavasti, tei juuri niinkuin ohjeessa oli. Juhlavieraat kommentoi että ”parasta juustokakkua pitkään aikaan” ja kiille oli itselle juuri ihanan kirpeä vastakohta juustotäytteelle. Ainut miinus että hieman aikaa vievää mutta ehdottomasti teen joskus uudestaan! Plus vinkkinä kaikille, kuivatetut ananaskukat sopi täydellisesti koristeeksi!! (Ohje löytyy k-ruoasta)
- Jozzu4 vuotta sittenOmaan makuun kiilteestä tuli ehkä hieman liian kirpakkaa. Olis varmaan se kahden limen mehu riittänyt.