Valkosuklaa-limejuustokakku
Makean kirpakka valkosuklaa-limejuustokakku saa pinnalleen kauniin kiilteen limetin mehusta. Koriste kakku sesongin parhailla marjoilla ja hedelmillä.
- 12 palaa
- yli 60 min
Ainekset
12 palaa
Pohja
- 1/2pkt(à 260 g)Pirkka Elise kandisokerikeksejä
- 50gvoita
Täyte
- 3(noin 2 tl)limetin raastettu kuori
- 2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 2rkltomusokeria
Kiille
- 3liivatelehteä
- 3(noin 1 1/4 dl)limetin mehu
- 1dlvettä
- 2rklsokeria
- 1/4tlvihreää elintarvikeväriä, nestemäistä
Koristeluun
- limetinviipaleita
- marenkeja
- tuoreita marjoja
Valmistus
yli 60 min- Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
- Pese limetit ja raasta niistä kuori. Rouhi valkosuklaa ja sulata vesihauteessa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon raastettu limetin kuori, tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli.
- Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Purista limeteistä mehu.
- Yhdistä pienessä kulhossa limetinmehu, 3/4 dl vettä, sokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä.
- Kuumenna ¼ dl vettä kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivate mehun joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kiille jähmettyneen kakun pinnalle lusikalla varovasti annostellen. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Koristele kakku limetin viipaleilla, marjoilla ja marengeilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tein näitä juhliin useamman, tosi hyvää oli. Mukava makean ja kirpeän yhdistelmä ja kaunis! Pakastin vinkin mukaan ilman kiillettä ja hyvin onnistui.
Hei, voiko kakun pakastaa, kiilteen kanssa tai ilman?
Harjoittelija, kakun voi hyvin pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Mahtaakohan täytteestä puuttua (erehdyksessä) tässä ohjeessa liivatteet? Tuskin ilman niitä hyytyy. Itse laitoin 6kpl, kun huomasin tämän ja jäin kummastelemaan.
Terhi, kakku on testattu ilman liivatetta K-Koekeittiöllä. Ohjeen mukaan tehtynä se hyytyy valkosuklaan avulla.
Kakku onnistui loistavasti, tei juuri niinkuin ohjeessa oli. Juhlavieraat kommentoi että ”parasta juustokakkua pitkään aikaan” ja kiille oli itselle juuri ihanan kirpeä vastakohta juustotäytteelle. Ainut miinus että hieman aikaa vievää mutta ehdottomasti teen joskus uudestaan! Plus vinkkinä kaikille, kuivatetut ananaskukat sopi täydellisesti koristeeksi!! (Ohje löytyy k-ruoasta)
Omaan makuun kiilteestä tuli ehkä hieman liian kirpakkaa. Olis varmaan se kahden limen mehu riittänyt.