Valkosuklaa-limejuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaa-limejuustokakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Makean kirpakka valkosuklaa-limejuustokakku saa pinnalleen kauniin kiilteen limetin mehusta. Koriste kakku sesongin parhailla marjoilla ja hedelmillä.

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    1/2 pkt (à 260 g)
     
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    3 (noin 2 tl)
     
    limetin raastettu kuori
    tai
    2 levyä (à 100 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    tomusokeria
    tai

    Kiille

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    3 (noin 1 1/4 dl)
     
    limetin mehu
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    tai

    Koristeluun

     
    limetinviipaleita
    tai
     
    marenkeja
    tai
     
    tuoreita marjoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 416 kJ / 339 kcal
    Rasva
    21,6 g
    josta tyydyttynyttä
    14,4 g
    Hiilihydraatit
    31,7 g
    josta sokereita
    27,5 g
    Proteiini
    4 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.

    Pese limetit ja raasta niistä kuori. Rouhi valkosuklaa ja sulata vesihauteessa.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon raastettu limetin kuori, tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli.

    Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Purista limeteistä mehu.

    Yhdistä pienessä kulhossa limetinmehu, 3/4 dl vettä, sokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä.

    Kuumenna ¼ dl vettä kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivate mehun joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kiille jähmettyneen kakun pinnalle lusikalla varovasti annostellen. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

    Koristele kakku limetin viipaleilla, marjoilla ja marengeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
      Hinta 2,59/kpl
      9,96/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Lime
      Hinta n. 0,44/kpl
      5,49/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
      Hinta 2,89/kpl
      96,33/l
    • Elonen laktoositon maidoton marenki valkoinen 50g
      Hinta 1,95/kpl
      39,00/kg
    • LU Bastogne kandisokerikeksi 200g
      Hinta 2,65/kpl
      13,25/kg
    • Lotus biscoff keksi 250g
      Hinta 2,39/kpl
      9,56/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100g
      Hinta 2,99/kpl
      29,90/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Elonen laktoositon maidoton marenki punainen 50g
      Hinta 1,95/kpl
      39,00/kg
    • Elonen laktoositon maidoton pieni marenkiruusuke punainen 90g
      Hinta 3,39/kpl
      37,67/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (153 arviota)

    • S
      2 kuukautta sitten
      Paras juustokakkuresepti! Korvasin toisen tuorejuuston maustamattomalla, ettei tullut ihan niin makea.
    • Nette
      1 vuosi sitten
      Nyt täytyy kysyä, että onko muilla leipojilla pääsääntöisesti tuollaisia 20cm halkaisijalta olevia irtopohjavuokia? Minulla on useampi noita mielestäni ns normikokoisia eli n 23 cm. Niihin lähes kaikkien ohjeiden määrät ovat liian pieniä. Nytkin kakku on erittäin matala.. Voisiko ohjeet saada myös noille reilummille halkaisijoille?
    • Tuplana
      1 vuosi sitten
      Kaltaiselleni ensimmäistä kertaa liivatetta käyttävälle kokille olisi ollut hyvä jos ohjeessa olisi kehotettu lisäämään liivate mehuun ohuena norona koko ajan sekoittaen, eikä vaan sekoittamaan joukkoon. Myös limemehu-vesi -seosta on hyvä hieman lämmittää vaikka mikrossa ennen liivateveden lisäämistä siihen. Itselläni kiille kokkaroitui, onneksi sen sai nätisti kerättyä pois jähmetyttyään ja tehtyä uuden kiilteen. Keltaisella elintarvikevärillä pääsisi varmasti lähemmäs ohjeen kuvassa olevaa kiillesävyä, kuin vihreällä.
    • Helmiina
      3 vuotta sitten
      Hyvä resepti, tuli hyvää! Täyte hyytyi hyvin ilman liivatetta.
    • Oihvoih
      3 vuotta sitten
      Itselläni ei onnistunut täyte ilman liivatetta. Ei kakku pysynyt kasassa. Maku kuitenkin hyvä.
    • Kakku-addikti
      3 vuotta sitten
      Todella hyvää
    • Harjoittelija
      4 vuotta sitten
      Tein näitä juhliin useamman, tosi hyvää oli. Mukava makean ja kirpeän yhdistelmä ja kaunis! Pakastin vinkin mukaan ilman kiillettä ja hyvin onnistui.
    • Harjoittelija
      4 vuotta sitten
      Hei, voiko kakun pakastaa, kiilteen kanssa tai ilman?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Harjoittelija, kakun voi hyvin pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Terhi, kakku on testattu ilman liivatetta K-Koekeittiöllä. Ohjeen mukaan tehtynä se hyytyy valkosuklaan avulla.
    • Terhi
      4 vuotta sitten
      Mahtaakohan täytteestä puuttua (erehdyksessä) tässä ohjeessa liivatteet? Tuskin ilman niitä hyytyy. Itse laitoin 6kpl, kun huomasin tämän ja jäin kummastelemaan.
    • Lemppari!
      4 vuotta sitten
      Kakku onnistui loistavasti, tei juuri niinkuin ohjeessa oli. Juhlavieraat kommentoi että ”parasta juustokakkua pitkään aikaan” ja kiille oli itselle juuri ihanan kirpeä vastakohta juustotäytteelle. Ainut miinus että hieman aikaa vievää mutta ehdottomasti teen joskus uudestaan! Plus vinkkinä kaikille, kuivatetut ananaskukat sopi täydellisesti koristeeksi!! (Ohje löytyy k-ruoasta)
    • Jozzu
      4 vuotta sitten
      Omaan makuun kiilteestä tuli ehkä hieman liian kirpakkaa. Olis varmaan se kahden limen mehu riittänyt.