Valkosuklaa-limejuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaa-limejuustokakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Makean kirpakka valkosuklaa-limejuustokakku saa pinnalleen kauniin kiilteen limetin mehusta. Koriste kakku sesongin parhailla marjoilla ja hedelmillä.

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    1/2 pkt (à 260 g)
     
    Pirkka Elise kandisokerikeksejä
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    3 (noin 2 tl)
     
    limetin raastettu kuori
    tai
    2 levyä (à 100 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    tomusokeria
    tai

    Kiille

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    3 (noin 1 1/4 dl)
     
    limetin mehu
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    vihreää elintarvikeväriä, nestemäistä
    tai

    Koristeluun

     
    limetinviipaleita
    tai
     
    marenkeja
    tai
     
    tuoreita marjoja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
    Pese limetit ja raasta niistä kuori. Rouhi valkosuklaa ja sulata vesihauteessa.
    Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon raastettu limetin kuori, tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli.
    Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Purista limeteistä mehu.
    Yhdistä pienessä kulhossa limetinmehu, 3/4 dl vettä, sokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä.
    Kuumenna ¼ dl vettä kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivate mehun joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kiille jähmettyneen kakun pinnalle lusikalla varovasti annostellen. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
    Koristele kakku limetin viipaleilla, marjoilla ja marengeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      2,19/kpl
      12,17/kg
    • Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
      Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
      2,85/kpl
      95,00/l
    • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
      Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
      2,59/kpl
      9,96/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      2,65/kpl
      5,30/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      1,19/kpl
      5,95/l
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      1,99/kpl
      19,90/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      1,49/kpl
      87,65/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Meira liivatelehti 20g pussi
      1,35/kpl
      67,50/kg
    • Lime
      Lime
      0,44/kpl
      5,49/kg
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
      Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
      2,99/kpl
      11,96/kg
    • Mansikka 1kg Espanja 1lk
      Mansikka 1kg Espanja 1lk
      8,95/kpl
      8,95/kg
    • Laitilan prinsessamarenki 80g
      Laitilan prinsessamarenki 80g
      5,99/kpl
      74,88/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Dansukker Tomusokeri 500g
      1,55/kpl
      3,10/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      2,89/kpl
      5,78/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      2,39/kpl
      11,95/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (120 arviota)

    • Helmiina
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti, tuli hyvää! Täyte hyytyi hyvin ilman liivatetta.
    • Oihvoih
      2 vuotta sitten
      Itselläni ei onnistunut täyte ilman liivatetta. Ei kakku pysynyt kasassa. Maku kuitenkin hyvä.
    • Kakku-addikti
      2 vuotta sitten
      Todella hyvää
    • Harjoittelija
      2 vuotta sitten
      Tein näitä juhliin useamman, tosi hyvää oli. Mukava makean ja kirpeän yhdistelmä ja kaunis! Pakastin vinkin mukaan ilman kiillettä ja hyvin onnistui.
    • Harjoittelija
      2 vuotta sitten
      Hei, voiko kakun pakastaa, kiilteen kanssa tai ilman?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Harjoittelija, kakun voi hyvin pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
    • Terhi
      2 vuotta sitten
      Mahtaakohan täytteestä puuttua (erehdyksessä) tässä ohjeessa liivatteet? Tuskin ilman niitä hyytyy. Itse laitoin 6kpl, kun huomasin tämän ja jäin kummastelemaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Terhi, kakku on testattu ilman liivatetta K-Koekeittiöllä. Ohjeen mukaan tehtynä se hyytyy valkosuklaan avulla.
    • Lemppari!
      2 vuotta sitten
      Kakku onnistui loistavasti, tei juuri niinkuin ohjeessa oli. Juhlavieraat kommentoi että ”parasta juustokakkua pitkään aikaan” ja kiille oli itselle juuri ihanan kirpeä vastakohta juustotäytteelle. Ainut miinus että hieman aikaa vievää mutta ehdottomasti teen joskus uudestaan! Plus vinkkinä kaikille, kuivatetut ananaskukat sopi täydellisesti koristeeksi!! (Ohje löytyy k-ruoasta)
    • Jozzu
      2 vuotta sitten
      Omaan makuun kiilteestä tuli ehkä hieman liian kirpakkaa. Olis varmaan se kahden limen mehu riittänyt.