Valkosuklaa-limejuustokakku
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Makean kirpakka valkosuklaa-limejuustokakku saa pinnalleen kauniin kiilteen limetin mehusta. Koriste kakku sesongin parhailla marjoilla ja hedelmillä.
Ainekset
12 palaa
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 260 g) | Pirkka Elise kandisokerikeksejä tai |
50 g | voita tai |
Täyte | |
3 (noin 2 tl) | limetin raastettu kuori tai |
2 levyä (à 100 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
2 rkl | tomusokeria tai |
Kiille | |
3 | liivatelehteä tai |
3 (noin 1 1/4 dl) | limetin mehu tai |
1 dl | vettä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | vihreää elintarvikeväriä, nestemäistä tai |
Koristeluun | |
limetinviipaleita tai | |
marenkeja tai | |
tuoreita marjoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Pese limetit ja raasta niistä kuori. Rouhi valkosuklaa ja sulata vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon raastettu limetin kuori, tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli.
Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Purista limeteistä mehu.
Yhdistä pienessä kulhossa limetinmehu, 3/4 dl vettä, sokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä.
Kuumenna ¼ dl vettä kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivate mehun joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kiille jähmettyneen kakun pinnalle lusikalla varovasti annostellen. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Koristele kakku limetin viipaleilla, marjoilla ja marengeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(53 arviota)
- yli 60 min4,6(457 arviota)
- yli 60 min4,6(132 arviota)
- yli 60 min4,3(84 arviota)
- yli 60 min3,7(460 arviota)
- yli 60 min4,0(210 arviota)
- yli 60 min4,0(63 arviota)
- yli 60 min4,0(237 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (120 arviota)
- Helmiina1 vuosi sittenHyvä resepti, tuli hyvää! Täyte hyytyi hyvin ilman liivatetta.
- Oihvoih2 vuotta sittenItselläni ei onnistunut täyte ilman liivatetta. Ei kakku pysynyt kasassa. Maku kuitenkin hyvä.
- Kakku-addikti2 vuotta sittenTodella hyvää
- Harjoittelija2 vuotta sittenTein näitä juhliin useamman, tosi hyvää oli. Mukava makean ja kirpeän yhdistelmä ja kaunis! Pakastin vinkin mukaan ilman kiillettä ja hyvin onnistui.
- Harjoittelija2 vuotta sittenHei, voiko kakun pakastaa, kiilteen kanssa tai ilman?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHarjoittelija, kakun voi hyvin pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
- Terhi2 vuotta sittenMahtaakohan täytteestä puuttua (erehdyksessä) tässä ohjeessa liivatteet? Tuskin ilman niitä hyytyy. Itse laitoin 6kpl, kun huomasin tämän ja jäin kummastelemaan.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTerhi, kakku on testattu ilman liivatetta K-Koekeittiöllä. Ohjeen mukaan tehtynä se hyytyy valkosuklaan avulla.
- Lemppari!2 vuotta sittenKakku onnistui loistavasti, tei juuri niinkuin ohjeessa oli. Juhlavieraat kommentoi että ”parasta juustokakkua pitkään aikaan” ja kiille oli itselle juuri ihanan kirpeä vastakohta juustotäytteelle. Ainut miinus että hieman aikaa vievää mutta ehdottomasti teen joskus uudestaan! Plus vinkkinä kaikille, kuivatetut ananaskukat sopi täydellisesti koristeeksi!! (Ohje löytyy k-ruoasta)
- Jozzu2 vuotta sittenOmaan makuun kiilteestä tuli ehkä hieman liian kirpakkaa. Olis varmaan se kahden limen mehu riittänyt.