Ylioppilaskakku
Ylioppilaskakku nappaa värinsä ylioppilaslakista! Rahkalla raikastettu kakku on superhelppo, joten voit keskittyä kunnolla koristeluun.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 2pkt(à 176 g)Pirkka Black&Cream vaniljatäytekeksejä
- 75gvoita
Täyte
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 2 1/2dltomusokeria
- 5liivatelehteä
- 1rklsitruunanmehua
Koristeluun
- 1rs(125 g)Pirkka karhunvatukoita
- macaron-leivoksia
- mustia, valkoisia ja kultaisia makeisia
- mustia, valkoisia ja kultaisia koristerakeita
- minimarenkeja
- ylioppilaslakki-koriste
Valmistus
yli 60 min- Hienonna täytekeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Ota tuorejuustot huoneenlämpöön. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sekoita notkistetut tuorejuustot, maitorahka ja sokerit suuressa kulhossa. Kääntele joukkoon kermavaahto.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna sitruunanmehu pienessä kattilassa kiehuvaksi. Nosta levyltä ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hetki.
- Lisää liivateseos tuorejuustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kelmulla peitettynä yön yli jääkaapissa.
- Koristele kakku karhunvatukoilla, macaron-leivoksilla, mustilla, valkoisilla ja kultaisilla makeisilla ja koristerakeilla, marengeilla ja muovisella tai sokerimassasta tehdyllä ylioppilaslakilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Valitse kakun koristeluun oman mielesi mukaan mustia, valkoisia ja kultaisia makeita koristeita.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi