Valkosuklaa-kookoskinuskikakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Valkosuklaa-kookoskinuskikakku on herkullinen tarjottava juhlien jälkiruokapöytään.
Ainekset
20 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g (n. 10 kpl) | tai |
1 dl | tai |
75 g | voita tai |
Reunoille | |
1–2 | karambolaa tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
3 dl | vispikermaa tai |
2 levyä (à 100 g) | valkosuklaata tai |
1 tlk (250 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Kuorrutus | |
1 dl | vispikermaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | Pirkka kookoshiutaleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 404 kJ / 335 kcal |
Rasva | 23 g |
josta tyydyttynyttä | 14,3 g |
Hiilihydraatit | 27,2 g |
josta sokereita | 22 g |
Proteiini | 5 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit ja kookoshiutaleet esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Leikkaa karambolat ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan reunoja vasten.
Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kermaa ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia, kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoa juhlapöydässä. Huom. Kinuskikuorrutus syntyy nopeasti iskukuumennetusta vispikermasta, kuohukerman kanssa keittoaika on pidempi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka digestive 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Pirkka kookoshiutale 100gHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- KarambolaHinta n. 3,23/kpl26,95/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- McVitie's Digestive Maitosuklaa 300gHinta 2,65/kpl8,83/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 0,89/kpl2,23/kg
- Meira Kookoshiutale 150gHinta 2,09/kpl13,93/kg
- Salliselta Kookoshiutale 200gHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- yli 60 min4,9(7 arviota)
- yli 60 min4,0(92 arviota)
- yli 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min4,2(350 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (15 arviota)
- nuppu7 kuukautta sittenOlen tehnyt tätä kakkua vuodesta 2003. Sen verran olen tuunaillut reseptiä että liivatelehdet olen vähentänyt kahteen, käyttänyt sitruunarahkaa ja jättänyt kokonaan kuorrutuksen pois jolloin kakku ei ole liian makea. Maku melkeinpä vielä paranee jos kakku saa olla vuorokauden jääkaapissa. Monet juhlat tällä kakulla juhlittu ja reseptiä jaettu eteenpäin vieraiden toiveesta. Myös helppo tehdä gluteenittomana kun vaan vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiin.
- anonyymi:3657337 vuotta sittenTuo Enkelten juusto-aprikoositorttu on varmasti hyvää, mutta tuo kinuskin keiton kanssa pitää olla varovainen. Jos siitä tulee liaan sitkeää, niin eipä leikkaudu kakkuveitselläkään millään. Tai liian löysää, niin valuu reunoillekin.