• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Valkosuklaa-kookoskinuskikakku

Valkosuklaa-kookoskinuskikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 359 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Pohja

Reunoille

    • 1-2karambolaa eli tähtihedelmää (miel. kovaa)

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 3dlvispikermaa
    • 2levyä (à 100 g)valkosuklaata
    • 1dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 2rklsitruunanmehua

Kuorrutus

    • 1dlvispikermaa
    • 1dlsokeria
    • 1dlPirkka kookoshiutaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit ja kookoshiutaleet esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Leikkaa karambolat ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan reunoja vasten.
  3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
  4. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
  5. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  6. Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kermaa ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia, kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  7. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoa juhlapöydässä. Huom. Kinuskikuorrutus syntyy nopeasti iskukuumennetusta vispikermasta, kuohukerman kanssa keittoaika on pidempi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 359 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia5,06 g
  • Hiilihydraatteja28,9 g
  • Rasvaa24,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille