Valkosuklaa-kookoskinuskikakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Valkosuklaa-kookoskinuskikakku on herkullinen tarjottava juhlien jälkiruokapöytään.
Ainekset
20 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g (n. 10 kpl) | tai |
1 dl | tai |
75 g | voita tai |
Reunoille | |
1–2 | karambolaa tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
3 dl | vispikermaa tai |
2 levyä (à 100 g) | valkosuklaata tai |
1 tlk (250 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Kuorrutus | |
1 dl | vispikermaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | Pirkka kookoshiutaleita tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit ja kookoshiutaleet esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Leikkaa karambolat ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan reunoja vasten.
Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kermaa ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia, kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoa juhlapöydässä. Huom. Kinuskikuorrutus syntyy nopeasti iskukuumennetusta vispikermasta, kuohukerman kanssa keittoaika on pidempi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(24 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min4,1(320 arviota)
- yli 60 min4,9(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (13 arviota)
- anonyymi:3657335 vuotta sittenTuo Enkelten juusto-aprikoositorttu on varmasti hyvää, mutta tuo kinuskin keiton kanssa pitää olla varovainen. Jos siitä tulee liaan sitkeää, niin eipä leikkaudu kakkuveitselläkään millään. Tai liian löysää, niin valuu reunoillekin.