Hyppää sisältöön
Valkosuklaa-kookoskinuskikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaa-kookoskinuskikakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Valkosuklaa-kookoskinuskikakku on herkullinen tarjottava juhlien jälkiruokapöytään.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    150 g (n. 10 kpl)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Reunoille

    1–2
     
    karambolaa
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    3 dl
     
    vispikermaa
    tai
    2 levyä (à 100 g)
     
    valkosuklaata
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kuorrutus

    1 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    Pirkka kookoshiutaleita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 404 kJ / 335 kcal
    Rasva
    23 g
    josta tyydyttynyttä
    14,3 g
    Hiilihydraatit
    27,2 g
    josta sokereita
    22 g
    Proteiini
    5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Hienonna keksit ja kookoshiutaleet esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
    Leikkaa karambolat ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan reunoja vasten.
    Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
    Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
    Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
    Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kermaa ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia, kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
    Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoa juhlapöydässä. Huom. Kinuskikuorrutus syntyy nopeasti iskukuumennetusta vispikermasta, kuohukerman kanssa keittoaika on pidempi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,69/kpl
      4,23/kg
    • Pirkka kookoshiutale 100g
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Karambola
      Hinta n. 3,23/kpl
      26,95/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100g
      Hinta 3,29/kpl
      32,90/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
      Hinta 2,65/kpl
      8,83/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 0,89/kpl
      2,23/kg
    • Meira Kookoshiutale 150g
      Hinta 2,09/kpl
      13,93/kg
    • Salliselta Kookoshiutale 200g
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,44/kpl
      2,29/kg
    • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
      Hinta 1,00/kpl
      2,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (15 arviota)

    • nuppu
      7 kuukautta sitten
      Olen tehnyt tätä kakkua vuodesta 2003. Sen verran olen tuunaillut reseptiä että liivatelehdet olen vähentänyt kahteen, käyttänyt sitruunarahkaa ja jättänyt kokonaan kuorrutuksen pois jolloin kakku ei ole liian makea. Maku melkeinpä vielä paranee jos kakku saa olla vuorokauden jääkaapissa. Monet juhlat tällä kakulla juhlittu ja reseptiä jaettu eteenpäin vieraiden toiveesta. Myös helppo tehdä gluteenittomana kun vaan vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiin.
    • anonyymi:365733
      7 vuotta sitten
      Tuo Enkelten juusto-aprikoositorttu on varmasti hyvää, mutta tuo kinuskin keiton kanssa pitää olla varovainen. Jos siitä tulee liaan sitkeää, niin eipä leikkaudu kakkuveitselläkään millään. Tai liian löysää, niin valuu reunoillekin.