Mustikkaminijuustokakut
Mustikkaminijuustokakut ovat suupalan kokoinen vaihtoehto isolle juustokakulle. Pursottamalla annostelet kätevästi täytteen kekseille.
14 kplyli 60 min110 kcal / annos (40g)
Ainekset
14 kpl
- 1/2pkt(à 350 g)Pirkka Daniela täytekeksejä
Täyte
- 4liivatelehteä
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 2dlmustikoita (pakaste)
Valmistus
yli 60 min- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää jäiset mustikat ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon kermavaahto.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet mehuun ja sekoita tasaiseksi. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa peitettynä noin 30 minuuttia
- Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota ruusukkeiksi keksien päälle. Anna hyytyä noin 2 tuntia jääkaapissa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 110 kcal460 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kakku oli herkullinen, mutta ei vieraille tarjottava mangon karvojen takia. Karvat eivät vaikuta makuun mutta ulkonäköön kyllä. Ensi kerralla valitsen valmiin mangososeen.
parasta
Juustokakku, jossa ei ole juustoa?
Hmm..., pahoittelen, että resepti on aiheuttanut pettymyksen. Rahka luokitellaan tuorejuustoihin, joten rahkasta valmistettuja kakkuja kutsutaan usein juustokakuiksi. Välitän palautteesi reseptin nimestä tiedoksi eteenpäin.