• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Salmiakki-mangotorttu

Klassinen makupari salmiakki ja sitruuna maistuvat tässä tortussa makoisasti. Torttu sopii hyvin myös halloween tarjottavaksi.
Salmiakki-mangotorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 254 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna pohjan ja täytteen makeiset joko vasaralla muovipussissa tai monitoimikoneella.
  2. Sulata rasva. Hienonna keksit monitoimikoneella ja sekoita makeisrouhe ja rasva keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita vaniljavaahto varovasti juustoseoksen joukkoon.
  4. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon. Lisää seokseen viimeiseksi turkinpippurirouhe. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia, mielellään yön yli. Koristele tortun pinta sulatetuilla mangokuutioilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 254 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia3,02 g
  • Hiilihydraatteja33,8 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1