Salmiakki-mangotorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Salmiakki-mangotorttu

Klassinen makupari salmiakki ja sitruuna maistuvat tässä tortussa makoisasti. Torttu sopii hyvin myös halloween tarjottavaksi.

Ainekset

12 annosta

    Pohja

      • 1/2ps(à 175 g)turkinpippureita (makeisia)
      • tai
      • Tyrkisk Peber Crush -rouhetta (Fazer)
      • 75gPirkka margariinia, 60 %

    Täyte

      • 4liivatelehteä
      • 2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
      • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
      • 1dlsokeria
      • 2tlvanilliinisokeria
      • n. 1tlsitruunan raastettua kuorta
      • 1/2dlsitruunanmehua
      • 1/2ps(à 175 g)turkinpippureita (makeisia)
      • tai
      • Tyrkisk Peber Crush -rouhetta (Fazer)

    Koristeeksi

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Kiinnnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna pohjan ja täytteen makeiset joko vasaralla muovipussissa tai monitoimikoneella.
    2. Sulata rasva. Hienonna keksit monitoimikoneella ja sekoita makeisrouhe ja rasva keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
    3. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita vaniljavaahto varovasti juustoseoksen joukkoon.
    4. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon. Lisää seokseen viimeiseksi turkinpippurirouhe. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia, mielellään yön yli. Koristele tortun pinta sulatetuilla mangokuutioilla.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille8 arvostelua