• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunainen mansikka-suklaatorttu

Sitruunainen mansikka-suklaatorttu valmistuu kätevästi ilman uunia.
Sitruunainen mansikka-suklaatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Päälle

    • 1/2l(250 g)Pirkka mansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna täytekeksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Kiinnitä muovikelmu irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuokaan ja pane vuoka jääkaappiin.
  2. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahdon joukkoon rahka, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe. (Säästä halutessasi suklaarouhetta hieman koristelua varten.)
  3. Kaada täytteestä noin neljännes vuokaan keksipohjan päälle. Halkaise mansikat ja levitä vuokaan. Kaada päälle loppu täyte. Hyydytä torttua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
  4. Irrota sitruunainen mansikka-suklaatorttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja halutessasi suklaarouheella.

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal800 kJ
  • Proteiinia4,36 g
  • Hiilihydraatteja22,7 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille