• Erityisruokavaliot

Marja-hedelmätorttu ilman uunia

Marja-hedelmätorttu ilman uunia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 309 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 2rklsitruunanmehua
    • 250grahkaa tai Ricotta-juustoa
    • 1dlsokeria
    • 3tlvanilliinisokeria

Päälle

    • kauden tuoreita marjoja ja hedelmiä tai säilyke-
    • hedelmiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin koneen käydessä. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle paperin päälle ja hiukan myös reunoille ohueksi kerrokseksi. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Pese sitruunankuori huolellisesti harjalla ja kuumalla vedellä ja raasta keltainen pintakerros kauttaaltaan. Purista sitruunasta mehu ja kaada pieneen kasariin. Sekoita rahka tai juusto, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunankuori. Kuumenna sitruunamehutilkka kiehuvaksi. Puserra liivatelehdet vedestä ja sekoita mehuun, kunnes ne liukenevat. Älä päästä seosta kiehumaan. Sekoita liivate-sitruunaseos juuston joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  3. Irrota torttu vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta se tarjoiluvadille. Peitä tortun pinta kauden tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Halutessasi juhlavan tortun voit kiillottaa marjat sivelemällä niiden pintaan hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä kiillettä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tortun voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi vaikkapa lihanuijalla naputtelemalla ja kaulimalla pussin päältä. Sulan rasvan voit lisätä suoraan pussiin ja käyttää pussia sekoitusastiana, jolloin säästyy tiskiäkin. Kerman voi lisätä myös vatkaamatta, jolloin saat hiukan matalamman ja tiiviimmän juustokerroksen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 309 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia6,2 g
  • Hiilihydraatteja24,4 g
  • Rasvaa23,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille