Marja-hedelmätorttu ilman uunia
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1/2 pkt (175 g) | tai |
50 g | voita tai margariinia sulatettuna tai |
Täyte | |
---|---|
5 | liivatelehteä tai |
3 dl | tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
250 g | rahkaa tai Ricotta-juustoa tai |
1 dl | sokeria tai |
3 tl | vanilliinisokeria tai |
Päälle | |
kauden tuoreita marjoja ja hedelmiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 245 kJ / 300 kcal |
Rasva | 20 g |
josta tyydyttynyttä | 12,8 g |
Hiilihydraatit | 23,7 g |
josta sokereita | 18,1 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin koneen käydessä. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22–23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle paperin päälle ja hiukan myös reunoille ohueksi kerrokseksi. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Pese sitruunankuori huolellisesti harjalla ja kuumalla vedellä ja raasta keltainen pintakerros kauttaaltaan. Purista sitruunasta mehu ja kaada pieneen kasariin. Sekoita rahka tai juusto, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunankuori. Kuumenna sitruunamehutilkka kiehuvaksi. Puserra liivatelehdet vedestä ja sekoita mehuun, kunnes ne liukenevat. Älä päästä seosta kiehumaan. Sekoita liivate-sitruunaseos juuston joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Irrota torttu vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta se tarjoiluvadille. Peitä tortun pinta kauden tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Halutessasi juhlavan tortun voit kiillottaa marjat sivelemällä niiden pintaan hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä kiillettä.
Vinkki! Tortun voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi vaikkapa lihanuijalla naputtelemalla ja kaulimalla pussin päältä. Sulan rasvan voit lisätä suoraan pussiin ja käyttää pussia sekoitusastiana, jolloin säästyy tiskiäkin. Kerman voi lisätä myös vatkaamatta, jolloin saat hiukan matalamman ja tiiviimmän juustokerroksen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Valio laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min3,5(12 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min3,3(3 arviota)