Hyppää sisältöön
Marja-hedelmätorttu ilman uunia Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Marja-hedelmätorttu ilman uunia

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämä helppo marjapiirakka onnistuu vaikka mökillä, sillä tähän ei tarvitse uunia. Helppo ja näyttävä marjatorttu maistuu kesältä.

    Ainekset

    10 annosta
    • 175 g vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino)
    • 50 g voita tai margariinia sulatettuna

    Täyte

    • 5 liivatelehteä
    • 3 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
    • 1 sitruunan raastettu kuori
    • 2 rkl sitruunanmehua
    • 250 g rahkaa tai Ricotta-juustoa
    • 1 dl sokeria
    • 3 tl vanilliinisokeria

    Päälle

    • kauden tuoreita marjoja ja hedelmiä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 207 kJ / 288 kcal
    • Rasva
      20 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,5 g
    • Hiilihydraatit
      21,8 g
    • josta sokereita
      18,4 g
    • Proteiini
      4,8 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin koneen käydessä. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22–23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle paperin päälle ja hiukan myös reunoille ohueksi kerrokseksi. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
    2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Pese sitruunankuori huolellisesti harjalla ja kuumalla vedellä ja raasta keltainen pintakerros kauttaaltaan. Purista sitruunasta mehu ja kaada pieneen kasariin. Sekoita rahka tai juusto, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunankuori. Kuumenna sitruunamehutilkka kiehuvaksi. Puserra liivatelehdet vedestä ja sekoita mehuun, kunnes ne liukenevat. Älä päästä seosta kiehumaan. Sekoita liivate-sitruunaseos juuston joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi.
    3. Irrota torttu vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta se tarjoiluvadille. Peitä tortun pinta kauden tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Halutessasi juhlavan tortun voit kiillottaa marjat sivelemällä niiden pintaan hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä kiillettä.
    Vinkki! Tortun voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi vaikkapa lihanuijalla naputtelemalla ja kaulimalla pussin päältä. Sulan rasvan voit lisätä suoraan pussiin ja käyttää pussia sekoitusastiana, jolloin säästyy tiskiäkin. Kerman voi lisätä myös vatkaamatta, jolloin saat hiukan matalamman ja tiiviimmän juustokerroksen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (6 arviota)