Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakassa on murotaikinapohja ja runsaasti mustikoita. Helppoa ja niin hyvää!
- 8 palaa
- 30 - 60 min
- 261 kcal / 100 g
Ainekset
8 palaa
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita
- 4rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle. Jätä 1 cm leveä reunus ilman marjoja. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 261 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 2,96 g
- Hiilihydraatteja31,7 g
- Rasvaa13,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Minni70, ohje on testattu K-Koekeittiöllä pakastemustikoilla. Tuoreita mustikoita voi laittaa saman määrän kuin pakastemustikoita mutta perunajauhoa voi käyttää hiukan vähemmän. 400 g mustikoita on noin 5,5 dl.
Jos tekee piirakan tuoreista mustikoista, paljonko niitä laitetaan ( desilitroina) ja tarviiko tuolloin laittaa perunajauhoja?
Jaa-a, tein pohjan voihin, eikä tuo jauhomäärä kyllä riittänyt lainkaan. Pohja jäi kovin taikinaiseksi vaikka paistelin vähän ekstraakin. Maussa ei vikaa, mutta koostumus pilasi.
Oikein hyvä ja maistuva piirakka
Aivan mahtavaa 4 kerta kun tätä leivon 👍
Paras mustikkapiirakan paistaja: Samalla tasolla voi paistaa kuin pohjankin, kun ei erikseen ole mainittu, että tasoa pitäisi muuttaa. :)
Kakun ollessa uunissa ekaa 10 minuuttia tuli mieleen et millä tasolla "loppu paisto" pitää paistaa. Mä nostin yhen tason ylemmäs ja piirakka on nyt uunissa et saa nähä oliko järkevää nostaa
On hyvää :) on tehty. tulee niin hyvää.