• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakassa on murotaikinapohja ja runsaasti mustikoita. Yksinkertaista ja niin hyvää.
Mustikkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 261 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle. Jätä 1 cm leveä reunus ilman marjoja. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia2,96 g
  • Hiilihydraatteja31,7 g
  • Rasvaa13,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10
  • paras mustikkapiirakan paistaja :D30.8.2016

    Aivan mahtavaa 4 kerta kun tätä leivon 👍

  • K-Kuluttajapalvelu22.8.2016

    Paras mustikkapiirakan paistaja: Samalla tasolla voi paistaa kuin pohjankin, kun ei erikseen ole mainittu, että tasoa pitäisi muuttaa. :)

  • paras mustikkapiirakan paistaja :D20.8.2016

    Kakun ollessa uunissa ekaa 10 minuuttia tuli mieleen et millä tasolla "loppu paisto" pitää paistaa. Mä nostin yhen tason ylemmäs ja piirakka on nyt uunissa et saa nähä oliko järkevää nostaa

  • nuori17.7.2016

    On hyvää :) on tehty. tulee niin hyvää.