Naudan pihvi ja pippurikastike
Naudan pihvi ja pippurikastike on klassikkoruoka, joka valmistuu helposti myös kotona. Paista pihvit sopivaan kypsyyteen ja kokeile maustaa kastike konjakilla. Noin 8,45 €/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 600 g)naudan sisäfileepihviä
- suolaa
- n. 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
Pippurikastike
- (n. 1 rklkonjakkia)
- 1/2-1tlmustapippuria
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvien pinta ja mausta molemmin puolin suolalla.
- Kuumenna rasva kuumaksi pannulla. Ruskista pihvin pinnat. Paista pihvejä paksuuden ja haluamasi kypsyyden mukaan yhteensä 2-6 minuuttia käännellen. Valele rasvalla paistamisen aikana. Nosta pihvit pannulta hieman ennen kuin haluttu lämpötila on saavutettu. Pihvin kypsyysasteet: 45 astetta verinen, 50 astetta raaka, 55 astetta medium, 60 astetta medium+, 65 astetta kypsä. Siirrä pihvit sivuun vetäytymään.
- Lisää pannulle kuohukerma ja konjakki. Älä pese pannua välissä, jotta saat pihvien paistosta irronneet maut talteen. Kiehauta ja keitä kasaan pari minuuttia. Mausta kastike makusi mukaan vastarouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa pihvit pippurikastikkeen ja haluamasi lisäkkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Käytä apuna sisälämpömittaria, mutta älä töki pihvejä turhaan, jotta lihasneste ei karkaa ja pihvi pysyy mehevänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi