Naudan pihvi ja pippurikastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Naudan pihvi ja pippurikastike on klassikkoruoka, joka valmistuu helposti myös kotona. Paista pihvit sopivaan kypsyyteen ja kokeile maustaa kastike konjakilla.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 (n. 600 g) | naudan sisäfileepihviä tai |
suolaa tai | |
n. 2 rkl | Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta tai |
Pippurikastike | |
---|---|
2 dl | tai |
(n. 1 rkl | konjakkia) tai |
1/2–1 tl | mustapippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 306 kJ / 314 kcal |
Rasva | 24,3 g |
josta tyydyttynyttä | 11,6 g |
Hiilihydraatit | 1,1 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 22,3 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvien pinta ja mausta molemmin puolin suolalla.
Kuumenna rasva kuumaksi pannulla. Ruskista pihvin pinnat. Paista pihvejä paksuuden ja haluamasi kypsyyden mukaan yhteensä 2–6 minuuttia käännellen. Valele rasvalla paistamisen aikana. Nosta pihvit pannulta hieman ennen kuin haluttu lämpötila on saavutettu. Pihvin kypsyysasteet: 45 astetta verinen, 50 astetta raaka, 55 astetta medium, 60 astetta medium+, 65 astetta kypsä. Siirrä pihvit sivuun vetäytymään.
Lisää pannulle kuohukerma ja konjakki. Älä pese pannua välissä, jotta saat pihvien paistosta irronneet maut talteen. Kiehauta ja keitä kasaan pari minuuttia. Mausta kastike makusi mukaan vastarouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa pihvit pippurikastikkeen ja haluamasi lisäkkeen kanssa.
Vinkki! Käytä apuna sisälämpömittaria, mutta älä töki pihvejä turhaan, jotta lihasneste ei karkaa ja pihvi pysyy mehevänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Snellman naudan sisäfileepihvi 2 kpl/n. 300 gHinta n. 23,99/kpl79,95/kg
- Tamminen naudan sisäfileepihvi 150 g luomuHinta 13,95/kpl93,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(8 arviota)
- alle 15 min3,6(7 arviota)
- 30 - 60 min
- alle 5 min3,1(13 arviota)
- alle 30 min4,0(66 arviota)
- 30 - 60 min2,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,7(23 arviota)
- alle 30 min3,8(35 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (109 arviota)