Grillipihvit ja grillatut munakoisonyytit
Grillaa pihvien kaveriksi tomaatilla ja mozzarellalla täytettyjä munakoisonyyttejä.
4 annosta30 - 60 min410 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 4(à 150 g)naudan sisäfileepihviä
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Munakoisonyytit
- 2(à n. 350 g)munakoisoa (mahdollisimman pitkulaista)
- 2pientätomaattia
- 150gmozzarellaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- tuoretta basilikaa
Kastike
- 1rklvettä
- 1rklbalsamiviinietikkaa
Pinnalle
- pinjansiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Ota pihvit huoneenlämpöön.
- Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi (16 viipaletta). Keitä viipaleita 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Leikkaa tomaateista ja mozzarellasta 8 viipaletta.
- Pane kaksi munakoisoviipaletta ristikkäin leikkuulaudalle. Aseta keskelle tomaattiviipale, mausta se suolalla, pippurilla ja muutamalla basilikanlehdellä. Nosta päälle mozzarellaviipale ja mausta se samoin. Sulje nyytti nostamalla munakoisojen päät täytteiden päälle. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Valmista loput nyytit samoin.
- Sekoita kastikeainekset keskenään.
- Grillaa nyyttejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Valele nyytit kastikkeella ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Koristele basilikan lehdillä.
- Painele pihvit kädellä hieman ohuemmiksi ja sivele ne kevyesti öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pari pihviä paistumaan kuumaan grilliin ja käännä 1-2 minuutin kuluttua. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 410 kcal1 720 kJ
- Proteiinia 43 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi