Pestokalkkuna, sellerimuusi ja rucolaöljy
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kalkkunan sisäfilee tyylikäs lisuke on mukulaselleristä valmistettu muusi. Kermaisen muusin raikastaa kunnolla sitruunainen rucolapesto.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (n. 600 g) | Kariniemen kalkkunan sisäfileetä, pesto tai |
2 rkl | öljyä tai |
Juurisellerimuusi | |
---|---|
1 (800 g) | juuriselleri tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
25 g | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Rucolaöljy | |
1 ps (65 g) | Pirkka Luomu rucolaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
3/4 dl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Tee muusi. Kuori selleri ja leikkaa muutaman sentin paloiksi. Keitä palat vähässä, suolalla maustetussa vedessä, kannen alla aivan pehmeiksi, 15–20 minuuttia. Valuta sellerinpalat.
Lisää kerma ja voi kattilaan sellerin joukkoon ja kuumenna kerma. Nosta kattila liedeltä. Soseuta selleri sauvasekoittimella aivan samettiseksi muusiksi. Mausta suolalla.
Valmista rucolaöljy soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella, jätä kourallinen rucolaa annosten koristeeksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista kalkkunafileet. Laske lämpö ja paista fileet kypsiksi, välillä käännellen noin 10 minuuttia. Leikkaa kalkkuna viipaleiksi tarjolle.
Tarjoa kalkkuna sellerimuusin ja rucolaöljyn kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(36 arvostelua)
- yli 60 min3,7(23 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(33 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(67 arvostelua)
- yli 60 min3,9(80 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(8 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(6 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(10 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (22 arvostelua)
- Silmar3 vuotta sittenTästä tuli meidän uusi lemppari ruoka!
- Olli3 vuotta sittenHienot makuyhdistelmät! Koko perhe tykkäsi, vaikka juuriselleri herättikin epäluuloja...