Naudan sisäfileepihvit ja helppo béarnaisekastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
4 (à 150 g) | naudan sisäfileepihviä tai |
Béarnaisekastike | |
---|---|
1 (50 g) | pieni salottisipuli tai |
3 1 tl | rakuunan oksaa tai kuivattua rakuunaa tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
4 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1/2 tl | kokonaista mustapippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
170 g | voita tai |
Lisäksi | |
2 rkl | voita tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 6 054 kJ / 1 447 kcal |
Rasva | 124,2 g |
josta tyydyttynyttä | 66 g |
Hiilihydraatit | 3,3 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 72,7 g |
Suola | 4,8 g |
Valmistus
Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoaksi valmistamista. Painele pihvejä halutessasi ohuemmiksi ja kuivaa pihvien pinta.
Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi kattilaan. Nypi rakuunasta lehdet hienonna ne. Hienonnettua yrttiä tulisi olla 1 rkl. Siirrä rakuunan varret kattilaan. Mikäli käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.
Lisää viini, etikka, pippuri ja suola. Kuumenna voimakkaasti keittäen, kunnes lientä on jäljellä 1 1/2 rkl. Valuta liemi siivilässä. Anna jäähtyä hetki.
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Lisää myös kokoon keitetty liemi.
Mittaa voi kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi alkaa juuri ja juuri kuplia. Anna voin jäähtyä noin 10 minuuttia.
Nosta sauvassekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta koneen käydessä kulhoon sulatettua voita samalla sauvasekoitinta ylöspäin nostaen. Sekoita vielä tasaiseksi kastikkeeksi.
Mausta béarnaise hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Mikäli haluat kastikkeesta paksumpaa, siirrä se paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes haluttu paksuus on saavutettu.
Kuumenna paistinpannu ja siinä voi-öljyseos kullanruskeaksi. Paista kuumassa pannussa 2 pihviä kerrallaan. Paistoaika on 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna pihvien vetäytyä hetki ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla.
Vinkki! Jos kastike erottuu liedellä kuumennettaessa, lisää kastikkeeseen 1–2 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes koostumus on palautunut.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Järvikylä rakuuna rkk FIHinta 1,89/kpl
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rakuuna 3gHinta 0,49/kpl163,33/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 4,15/kpl33,20/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Meira Rakuuna 9g pussi mausteHinta 1,25/kpl138,89/kg
- Santa Maria Rakuuna, purkki 9gHinta 2,19/kpl243,33/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(56 arviota)
- yli 60 min4,4(89 arviota)
- alle 30 min4,0(21 arviota)
- alle 30 min3,8(122 arviota)
- 30 - 60 min3,3(93 arviota)
- alle 15 min2,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,3(8 arviota)
- alle 30 min3,9(37 arviota)