Hyppää sisältöön
Pihvit ja kantarellimuhennosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pihvit ja kantarellimuhennos

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Pihvit ja kantarellimuhennos on todellinen juhla-ateria. Kantarellimuhennoksen ohjeella voit tehdä muhennoksen muistakin sienistä.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 4 (à 150 g) naudan sisäfileepihviä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1–2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 4 oksaa timjamia
  • 2–4 valkosipulinkynttä

Muhennos

  • 1 l (n. 200 g) kantarelleja
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2–3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 dl vettä
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohu- tai kevytkermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2–1 rkl sherryä tai balsamiviinietikkaa
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

  • Energia
    651 kJ / 156 kcal
  • Rasva
    11,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,4 g
  • Hiilihydraatit
    2,5 g
  • josta sokereita
    1,3 g
  • Proteiini
    9,9 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Jätä pihvit huoneenlämpöön noin 1/2 tunniksi.
  2. Valmista muhennos. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli. Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes kantarelleista enin neste on haihtunut.
  3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa.
  4. Paista pihvit. Kuumenna voita ja öljyä pannulla, kunnes kuplat alkavat haihtua. Lisää pannulle 2–4 pihviä kerrallaan riippuen pannun ja lieden paisto-ominaisuuksista. Paista 2–4 minuuttia. Lisää timjamin oksat ja viipaloidut valkosipulit. Käännä pihvit ja paista 2–4 minuuttia. Rouhi päälle mustapippuria.
  5. Nosta pihvit folion päälle ja kaada pannulle jäänyt liemi, timjamit ja valkosipulit pihvien päälle. Sulje folio tiiviisti. Anna pihvien levätä noin 5 minuuttia. Tarjoa lisäksi keitettyjä tai höyryssä kypsennettyjä perunoita ja salaattia.
Huom! Paistoaikaan vaikuttaa mm. haluttu kypsyysaste, lihan alkulämpötila ja pihvien paksuus.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (35 arviota)

  • chef
    2 vuotta sitten
    Muhennos on lyhyt lieminen keitto eli muhennettuja kanttarellejä