Pihvit ja kantarellimuhennosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pihvit ja kantarellimuhennos

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Pihvit ja kantarellimuhennos on todellinen juhla-ateria. Kantarellimuhennoksen ohjeella voit tehdä muhennoksen muistakin sienistä.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
4 (à 150 g)
 
HK naudan sisäfileepihviä tai naudan sisäfileetä
tai
 
palana
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
1–2 rkl
 
voita
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
4
 
oksaa timjamia
tai
2–4
 
valkosipulinkynttä
tai

Muhennos

1 l (n. 200 g)
 
kantarelleja
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2–3 rkl
 
voita
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
n. 1 dl
 
vettä
tai
1 tlk (2 dl)
 
Pirkka kuohu- tai kevytkermaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2–1 rkl
 
sherryä tai balsamiviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
651 kJ / 156 kcal
Rasva
11,7 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
2,5 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
9,9 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. (Jos käytät fileepalaa, leikkaa se 4 pihviksi.) Jätä pihvit huoneenlämpöön noin 1/2 tunniksi.

Valmista muhennos. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli. Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes kantarelleista enin neste on haihtunut.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa.

Paista pihvit. Kuumenna voita ja öljyä pannulla, kunnes kuplat alkavat haihtua. Lisää pannulle 2–4 pihviä kerrallaan riippuen pannun ja lieden paisto-ominaisuuksista. Paista 2–4 minuuttia. Lisää timjamin oksat ja viipaloidut valkosipulit. Käännä pihvit ja paista 2–4 minuuttia. Rouhi päälle mustapippuria.

Nosta pihvit folion päälle ja kaada pannulle jäänyt liemi, timjamit ja valkosipulit pihvien päälle. Sulje folio tiiviisti. Anna pihvien levätä noin 5 minuuttia. Tarjoa lisäksi keitettyjä tai höyryssä kypsennettyjä perunoita ja salaattia.

Huom! Paistoaikaan vaikuttaa mm. haluttu kypsyysaste, lihan alkulämpötila ja pihvien paksuus.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,59/kpl