Pihvit ja kantarellimuhennos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
4 (à 150 g) | HK naudan sisäfileepihviä tai naudan sisäfileetä tai |
palana tai | |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
1–2 rkl | voita tai |
1 rkl | öljyä tai |
4 | oksaa timjamia tai |
2–4 | valkosipulinkynttä tai |
Muhennos | |
---|---|
1 l (n. 200 g) | kantarelleja tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2–3 rkl | voita tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
n. 1 dl | vettä tai |
1 tlk (2 dl) | Pirkka kuohu- tai kevytkermaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2–1 rkl | sherryä tai balsamiviinietikkaa tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. (Jos käytät fileepalaa, leikkaa se 4 pihviksi.) Jätä pihvit huoneenlämpöön noin 1/2 tunniksi.
Valmista muhennos. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli. Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes kantarelleista enin neste on haihtunut.
Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa.
Paista pihvit. Kuumenna voita ja öljyä pannulla, kunnes kuplat alkavat haihtua. Lisää pannulle 2–4 pihviä kerrallaan riippuen pannun ja lieden paisto-ominaisuuksista. Paista 2–4 minuuttia. Lisää timjamin oksat ja viipaloidut valkosipulit. Käännä pihvit ja paista 2–4 minuuttia. Rouhi päälle mustapippuria.
Nosta pihvit folion päälle ja kaada pannulle jäänyt liemi, timjamit ja valkosipulit pihvien päälle. Sulje folio tiiviisti. Anna pihvien levätä noin 5 minuuttia. Tarjoa lisäksi keitettyjä tai höyryssä kypsennettyjä perunoita ja salaattia.
Huom! Paistoaikaan vaikuttaa mm. haluttu kypsyysaste, lihan alkulämpötila ja pihvien paksuus.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,29/kpl17,16/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(22 arviota)
- alle 30 min3,9(276 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min4,3(8 arviota)
- alle 30 min4,8(5 arviota)
- alle 30 min3,3(23 arviota)
- yli 60 min
- alle 15 min4,5(11 arviota)
Arvostele resepti
- chef6 kuukautta sittenMuhennos on lyhyt lieminen keitto eli muhennettuja kanttarellejä