NyhtömakkaraTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nyhtömakkara

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Nyhtömakkara on lohturuokien kunkku. Se täytetään runsaalla juustolla, muhii kermakylvyssä meheväksi ja maistuu pizzalta.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (540 g)
 
tai
3 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
2 tl
 
tai
1/4 tl
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1–2 rkl
 
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
917 kJ / 220 kcal
Rasva
17,7 g
josta tyydyttynyttä
7,7 g
Hiilihydraatit
6,6 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
8,8 g
Suola
1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista lenkkimakkarasta kuori. Leikkaa makkaraan syvä ruudukko niin, että viillot ulottuvat lähes läpi makkaran.

Sipaise tomaattisose makkaran viiltoihin ja ripottele oreganoa mausteeksi.

Sekoita ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri uunivuoassa. Laita makkarat uunivuokaan.

Ripottele valutetut kaprikset päälle. Painele juustoraaste makkaroiden viiltoihin.

Kypsennä nyhtömakkaraa 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa makkara perunoiden tai muusin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka lenkki 540g
    Hinta 2,75/kpl
    5,09/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka oregano 6g
    Hinta 0,55/kpl
    91,67/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    13,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
  • HK Sininen Lenkki 580g
    Hinta 3,19/kpl
    5,50/kg
  • Hakala Suomimakkara 500g
    Hinta 6,09/kpl
    12,18/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Hinta 1,39/kpl
    10,69/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130g
    Hinta 1,65/kpl
    12,69/kg
  • Santa Maria Oregano, pussi 4g
    Hinta 0,75/kpl
    187,50/kg
  • Meira oregano 5g pussi mauste
    Hinta 0,68/kpl
    136,00/kg
  • Valio Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Hinta 1,95/kpl
    6,50/l
  • Auran sinappi 125g dijon
    Hinta 1,59/kpl
    12,72/kg
  • Maille Dijon Originale sinappi 215g
    Hinta 3,09/kpl
    14,37/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Hinta 1,15/kpl
    32,86/kg
  • Plussa-etu −55 %
    Santa Maria Kapris 80g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/2 kpl
    15,63/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,79/kpl (34,88/kg)
  • Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raaste
    Hinta 2,95/kpl
    19,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (92 arviota)

  • Paula
    7 kuukautta sitten
    Mikä nyhtömakkara? Nyhtöliha on pitkään haudutettua riivittyä lihaa ja tämä ei ole sellaista nähnytkään. Typerä nimi
  • Riitta
    11 kuukautta sitten
    Hyvää!
  • Pekka
    1 vuosi sitten
    Ihan mainio ruoka. Kapriksia en ole aikaisemmin uunimakkaran yhteydessä käyttänyt, mutta nehän näköjään sopivat vallan mainiosti tällaiseen ruokaan. Ohjeen mukaisesti ristiviillettynä, viillot täytettynä tomaattisoseella ja juustolla, makkaraan syntyy rakenne, joka kypsennyksen jälkeen lopulta antaa yhtymäkohtia vaikkapa nyhtöpossuun. Ei tarvinnut kuin kevyesti viiltää valmista makkaraa, niin se hajosi mukaviksi pieniksi paloiksi. Näinhän käy kasslerillekin kun sitä on ensin useamman tunnin uunissa kypsentänyt: ei tarvitse kuin haarukkaa näyttää, niin liha hajoaa pienempiin osiin. Niinpä nyhtö-sanaa voi mielestäni tässä yhteydessä aivan hyvin käyttää kuvaamaan lopputulosta.
  • NYHTÖ sitä ja NYHTÖ tätä
    3 vuotta sitten
    Samaa mietin, ihan tavallinen uunimakkarahan tämä on. Trendikästä sanoa NYHTÖ sitä ja NYHTÖ tätä kunhan se vaan käy uunissa, mutta se ei tee ruoasta yhtään parempaa. Trendihakuista hömpötystä..