NyhtömakkaraTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nyhtömakkara

Nyhtömakkara on lohturuokien kunkku. Se täytetään runsaalla juustolla, muhii kermakylvyssä meheväksi ja maistuu pizzalta. Noin 1,40 €/annos.

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lenkkimakkarasta kuori. Leikkaa makkaraan syvä ruudukko niin, että viillot ulottuvat lähes läpi makkaran. Sipaise tomaattisose makkaran viiltoihin ja ripottele oreganoa mausteeksi.
  2. Sekoita ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri uunivuoassa. Laita makkarat uunivuokaan. Ripottele valutetut kaprikset päälle. Painele juustoraaste makkaroiden viiltoihin.
  3. Kypsennä nyhtömakkaraa 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.
  4. Halutessasi hienonna persiljaa makkaran päälle. Tarjoa makkara perunoiden tai muusin kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Makuliha Tammelan Lenkki
    Makuliha Tammelan Lenkki
    14,90/kg
  • Pirkka tomaattisose 140 g
    Pirkka tomaattisose 140 g
    1,35/kpl
    9,64/kg
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    Pirkka tomaattisose 70 g
    0,45/kpl
    6,43/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    1,19/kpl
    9,15/kg
  • Pirkka oregano 6g
    Pirkka oregano 6g
    0,55/kpl
    91,67/kpl
  • K-Menu Oregano 60g
    K-Menu Oregano 60g
    1,69/kpl
    28,17/kg
  • Meira oregano 5g pussi mauste
    Meira oregano 5g pussi mauste
    0,63/kpl
    126,00/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Pirkka Dijon -sinappi 210g
    2,55/kpl
    12,14/kg
  • Maille Dijon Originale sinappi 215 g
    Maille Dijon Originale sinappi 215 g
    2,49/kpl
    11,58/kg
  • Auran sinappi 125g dijon
    Auran sinappi 125g dijon
    1,29/kpl
    10,32/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippurimylly 120g
    Pirkka mustapippurimylly 120g
    3,25/kpl
    27,08/kg
  • Meira Aromikas mustapippuri 49g myl
    Meira Aromikas mustapippuri 49g myl
    4,25/kpl
    86,73/kg
  • Santa Maria Tellicherry Pepper mustapippuri  70g mylly
    Santa Maria Tellicherry Pepper mustapippuri 70g mylly
    5,75/kpl
    82,14/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Pirkka kapris 50g/35g
    0,99/kpl
    28,28/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    0,99/kpl
    28,28/kg
  • Royal kapris 105/65 g
    Royal kapris 105/65 g
    1,89/kpl
    29,08/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -8 %
    4,502 kpl
    2,45/kpl
    16,33/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinen
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinen
    5,99/kpl
    11,98/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille63 arvostelua
  • Pekka18.6.2022

    Ihan mainio ruoka. Kapriksia en ole aikaisemmin uunimakkaran yhteydessä käyttänyt, mutta nehän näköjään sopivat vallan mainiosti tällaiseen ruokaan. Ohjeen mukaisesti ristiviillettynä, viillot täytettynä tomaattisoseella ja juustolla, makkaraan syntyy rakenne, joka kypsennyksen jälkeen lopulta antaa yhtymäkohtia vaikkapa nyhtöpossuun. Ei tarvinnut kuin kevyesti viiltää valmista makkaraa, niin se hajosi mukaviksi pieniksi paloiksi. Näinhän käy kasslerillekin kun sitä on ensin useamman tunnin uunissa kypsentänyt: ei tarvitse kuin haarukkaa näyttää, niin liha hajoaa pienempiin osiin. Niinpä nyhtö-sanaa voi mielestäni tässä yhteydessä aivan hyvin käyttää kuvaamaan lopputulosta.

  • NYHTÖ sitä ja NYHTÖ tätä5.8.2020

    Samaa mietin, ihan tavallinen uunimakkarahan tämä on. Trendikästä sanoa NYHTÖ sitä ja NYHTÖ tätä kunhan se vaan käy uunissa, mutta se ei tee ruoasta yhtään parempaa. Trendihakuista hömpötystä..