Nyhtömakkara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Nyhtömakkara on lohturuokien kunkku. Se täytetään runsaalla juustolla, muhii kermakylvyssä meheväksi ja maistuu pizzalta.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (540 g) | tai |
3 rkl | tai |
1 tl | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
2 tl | tai |
1/4 tl | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1–2 rkl | tai |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 917 kJ / 220 kcal |
Rasva | 17,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,7 g |
Hiilihydraatit | 6,6 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 8,8 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista lenkkimakkarasta kuori. Leikkaa makkaraan syvä ruudukko niin, että viillot ulottuvat lähes läpi makkaran.
Sipaise tomaattisose makkaran viiltoihin ja ripottele oreganoa mausteeksi.
Sekoita ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri uunivuoassa. Laita makkarat uunivuokaan.
Ripottele valutetut kaprikset päälle. Painele juustoraaste makkaroiden viiltoihin.
Kypsennä nyhtömakkaraa 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa makkara perunoiden tai muusin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka lenkki 540gHinta 2,75/kpl5,09/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Pirkka oregano 6gHinta 0,55/kpl91,67/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pysyvästi edullinenHK Sininen Lenkki 580gHinta 2,99/kpl5,16/kg
- Hakala Suomimakkara 500gHinta 6,45/kpl12,90/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Santa Maria Oregano, pussi 4gHinta 0,75/kpl187,50/kg
- Meira oregano 5g pussi mausteHinta 0,68/kpl136,00/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etuArla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(40 arviota)
- 30 - 60 min4,6(16 arviota)
- 30 - 60 min3,6(8 arviota)
- alle 30 min2,5(2 arviota)
- 30 - 60 min3,5(381 arviota)
- 30 - 60 min3,8(447 arviota)
- 30 - 60 min3,5(88 arviota)
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (96 arviota)
- Rike623 kuukautta sittenTämä on nykyään vakio, kun tekee mieli uunimakkaraa. Itse tuplaan kerman määrän, tiivistyy uunissa kuitenkin.
- AV3 kuukautta sittenLapsetkin tykkää. Todella hyvää.
- Pettynyt4 kuukautta sittenEtsin nyhtömakkaraa, mutta tämä on kyllä ihan muuta. Toki tämäkin voi hyvää olla.
- Paula1 vuosi sittenMikä nyhtömakkara? Nyhtöliha on pitkään haudutettua riivittyä lihaa ja tämä ei ole sellaista nähnytkään. Typerä nimi
- Riitta1 vuosi sittenHyvää!
- Pekka2 vuotta sittenIhan mainio ruoka. Kapriksia en ole aikaisemmin uunimakkaran yhteydessä käyttänyt, mutta nehän näköjään sopivat vallan mainiosti tällaiseen ruokaan. Ohjeen mukaisesti ristiviillettynä, viillot täytettynä tomaattisoseella ja juustolla, makkaraan syntyy rakenne, joka kypsennyksen jälkeen lopulta antaa yhtymäkohtia vaikkapa nyhtöpossuun. Ei tarvinnut kuin kevyesti viiltää valmista makkaraa, niin se hajosi mukaviksi pieniksi paloiksi. Näinhän käy kasslerillekin kun sitä on ensin useamman tunnin uunissa kypsentänyt: ei tarvitse kuin haarukkaa näyttää, niin liha hajoaa pienempiin osiin. Niinpä nyhtö-sanaa voi mielestäni tässä yhteydessä aivan hyvin käyttää kuvaamaan lopputulosta.