Ohra-päärynä-kaneliuunipuuro
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Maukkaan uunipuuron pohja syntyy valmiista päärynäsoseesta ja makua tuo kaneli.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 tlk (à 0,5 l) | tai |
5 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | Pirkka esikypsennettyjä, rikottuja ohrasuurimoita tai |
1 tl | suolaa tai |
2 | kanelitankoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 246 kJ / 59 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 12,3 g |
josta sokereita | 6,8 g |
Proteiini | 0,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Laita kaikki puuron ainekset uunipataan tai kokonaan teräksisen kattilaan ja sekoita.
Nosta kattila 175 asteiseksi lämmitetyn uunin alatasolle.
Kypsennä noin 1 tunti ja 20 minuuttia tai kunnes seos on löysää puuroa.
Nosta puuro uunista ja sekoita. Poista kanelitangot.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka päärynäsose 0,5lHinta 1,75/kpl3,50/l
- Torino täysjyväohra 500 gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Bonne Premium Päärynäsose 100% 0,5lHinta 3,29/kpl6,58/l
- Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Torino ohrahelmi 600gHinta 2,59/kpl4,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,09/kpl104,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(80 arviota)
- yli 60 min3,9(154 arviota)
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min3,9(12 arviota)
- yli 60 min3,9(159 arviota)
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min4,1(36 arviota)
- yli 60 min3,4(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (42 arviota)
- Essi4 vuotta sittenJos ohjeen puolittaa, mikä olisi sopiva aika olla uunissa tai onko jotain merkkiä, mistä näkee että puuron voi ottaa uunista pois?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenEssi, uunipuuro on valmista, kun puuron pinta on saanut hieman väriä ja puuron rakenne on kiinteä. Halutessaan ohrasuurimoiden kypsyyden voi testata maistamalle puuroa astian keskiosasta.
- Hertta6 vuotta sittenJuuri otin uunista ja on TOSI löysää.. raaka-aineet laitoin ohjeen mukaan. Jähmettyyköhän jäähtyessään vähän? Hyvältä kyllä maistuu :)
- Sari7 vuotta sittenOllaan vaihdettu päärynäsoseen tilalle omenasose ja hyvää tuli. Tästä tuli vakioruoka meidän ruokalistalle♡
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenM, kiitos palautteestasi. Reseptiin oli valitettavasti jäänyt virhe. Päärynä sosetta tarvitaan uunipuuroon kaksi purkkia.
- M7 vuotta sittenLehdessä missä oli tämä sama ohje, siinä oli kaksi purkkia pääeynäsosetta...