Kvinoavispipuuro
Kvinoavispipuuro on gluteeniton ja proteiinipitoinen vaihtoehto vispipuurolle. Päärynäsose makeuttaa puuron luonnollisesti ja antaa sille kuohkeutta. Noin 0,80€/annos*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2dlkvinoaa
- 6dlvettä
- 1tlk(0,5 l)Pirkka päärynäsosetta
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- (sokeria)
Valmistus
yli 60 min- Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä. Kiehauta vesi ja keitä kvinoaa noin 20 minuuttia. Lisää päärynäsose ja jatka keittämistä 5 minuuttia.
- Lisää puolukat ja vaniljasokeri ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi.
- Hienonna puuro tasaiseksi tehosekoittimessa. Pysäytä laite välillä, jos kannu kuumenee liikaa. Puuro kuohkeutuu hieman, mutta ei yhtä paljon kuin tavallinen vispipuuro. Mausta halutessasi sokerilla. Tarjoa puuro jääkaappikylmänä maidon kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Onnistuuko hienontaminen sauvasekoittimella? En omista tehosekoitinta.
Opiskelija, hienontaminen onnistuu myös sauvasekoittimella.
Moi. mitä päärynäsoseen tilalle, kun ei voi sitä syödä. Miten muuttuu kvinoan ja veden suhde jos ei lisää mitään?
Pystyisitkö käyttämään jotain muuta makua Pirkka 100 % hedelmäsoseista (mango tai aprikoosi)? Hedelmäsose makeuttaa puuron ja tuo siihen kuohkean rakenteen, joten pelkästä kvinoasta, vedestä ja marjoista lopputulos voi jäädä liisterimäiseksi.