KvinoavispipuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kvinoavispipuuro

Kvinoavispipuuro on gluteeniton ja proteiinipitoinen vaihtoehto vispipuurolle. Päärynäsose makeuttaa puuron luonnollisesti ja antaa sille kuohkeutta. Noin 0,80€/annos*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä. Kiehauta vesi ja keitä kvinoaa noin 20 minuuttia. Lisää päärynäsose ja jatka keittämistä 5 minuuttia.
  2. Lisää puolukat ja vaniljasokeri ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi.
  3. Hienonna puuro tasaiseksi tehosekoittimessa. Pysäytä laite välillä, jos kannu kuumenee liikaa. Puuro kuohkeutuu hieman, mutta ei yhtä paljon kuin tavallinen vispipuuro. Mausta halutessasi sokerilla. Tarjoa puuro jääkaappikylmänä maidon kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 35 arvostelua
  • Opiskelija 22.1.2019

    Onnistuuko hienontaminen sauvasekoittimella? En omista tehosekoitinta.

  • K-Kuluttajapalvelu22.1.2019

    Opiskelija, hienontaminen onnistuu myös sauvasekoittimella.

  • Lola20.1.2019

    Moi. mitä päärynäsoseen tilalle, kun ei voi sitä syödä. Miten muuttuu kvinoan ja veden suhde jos ei lisää mitään?

  • Koekeittiö20.1.2019

    Pystyisitkö käyttämään jotain muuta makua Pirkka 100 % hedelmäsoseista (mango tai aprikoosi)? Hedelmäsose makeuttaa puuron ja tuo siihen kuohkean rakenteen, joten pelkästä kvinoasta, vedestä ja marjoista lopputulos voi jäädä liisterimäiseksi.