Ohraiset blinivohvelit
Vohveliraudalla blinit valmistuvat nopeasti ja helposti. Saat niihin rapean pinnan ja niistä tulee vähärasvaisempia. Resepti on Potluck by one -blogista.
30 - 60 min
Ainekset
- 2dlkermaviiliä
- 1dlkuumaa vettä
- 1/2pskuivahiivaa
- 1tlsuolaa
- 1tlsokeria
- 300gohrapuuroa
- 2kananmunaa
- 30gvoita
- 2dlohrajauhoja
- 2dlvehnäjauhoja
Tarjoiluun
- punasipulia hienonnettuna
- Pirkka smetanaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kermaviili ja kuuma vesi keskenään. Lisää kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää taikinaan ohrapuuro, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita.
- Lisää jauhoja vähitellen. Valmis taikina saa olla paksua - melkein kuin löysää pullataikinaa.
- Anna taikinan turvota ainakin puolisen tuntia.
- Kuumenna vohvelirauta. Sivele paistolevyt voilla ja lusikoi niille sopiva määrä taikinaa. Paista, kunnes vohvelit ovat rapeita ja kauniin värisiä.
- Tarjoile blinivohveleiden kanssa suolakurkkua, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja hunajaa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa vohveleille lohitäytteen, jonka reseptin löydät K-Ruoka.fi:stä.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi