• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tattikeitto rieskakätkössä

Tattikeitto rieskakätkössä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Rieskat

    • 2dlvettä
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 3/4tlkuivahiivaa
    • 1dlPirkka perunasosejauhetta
    • 1tltimjamia
    • 1kananmunan valkuainen
    • 1rklöljyä
    • n. 1dlohrajauhoja

Keitto

Vuokien voiteluun

    • 1kananmunan keltuainen

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita tatit likoamaan puoleksi tunniksi 7 dl:aan vettä. Yhdistä kuivahiiva vehnäjauhoihin ja sekoita 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon perunasosejauhe, timjami, valkuainen ja öljy. Lisää ohrajauhot vähitellen. Alusta napakaksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  2. Säästä tattien liotusvesi. Hienonna tattiviipaaleet, sipuli ja valutetut kurkkuviipaleet.
  3. Sulata kattilassa voi, kuullota sipulit ja lisää joukkoon sienet. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan sienien liotusvesi. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää suola, mustapippuria, kurkkusilppu ja tuorejuusto. Kuumenna ja lisää lopuksi kerma.
  4. Kumoa kohonnut taikina pöydälle. Käytä leipomisessa reilusti apuna ohrajauhoja. Jaa taikina neljään palaan. Kauli palat pyöreiksi noin 3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi, jotka ovat pari senttiä kulhojen halkaisijaa isompia.
  5. Voitele kulhojen reunat keltuaisella. Annostele keitto kulhoihin. Peitä kulhot rieskakannella. Painele rieskat napakasti kulhojen reunoihin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja44 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille