Blinit
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa. Katso näppärä vinkki blinien uunissa paistamiseen.
Ainekset
4 kpl
2 1/2 dl | kevyt- tai täysmaitoa tai |
10 g | hiivaa tai |
1 dl | kermaviiliä tai piimää tai |
2 dl | tattarijauhoja tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Paistamiseen | |
---|---|
n. 100 g | voita tai |
Lisäksi | |
1 prk (100 g) | mätiä tai |
1 (n. 100 g) | punasipuli tai |
1 tlk (150 g) | tai |
tai smetanaa tai | |
mustapippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.
Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Blinipannulla isoja blinejä tulee 4 kpl, pikkulettuja noin 12 kpl. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa.
Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit kuumina sulatetun mädin, hienonnetun sipulin ja ranskankerman kanssa. Rouhi päälle pippuria.
Vinkkejä blinien paistamiseen: - Taikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta ennen paistamista. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita. - Paista miedohkolla lämmöllä, jotta blinit kypsyvät myös sisältä, varsinkin jos paistat paksuja blinejä. Lisää kirkastetua voita paistamisen aikana. - Voit paistaa blinit etukäteen. Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Levitä paistetut blinit pellille, valuta päälle voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia. - Saat kevyempiä blinejä kun paistat ne uunissa. Kuumenna valurautainen paistinpannu (halkaisija 24 cm) 200-asteisessa uunissa. Ota pannu uunista, lisää nokare voita ja anna sen sulaa. Kaada puolet taikinasta pannuun. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käännä blini kahden lastan avulla ja lisää muutama nokare voita. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia. Paista loppu taikina samoin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(26 arvostelua)
- yli 60 min3,6(14 arvostelua)
- yli 60 min3,8(122 arvostelua)
- yli 60 min4,3(31 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(27 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(3 arvostelua)
- yli 60 min3,9(7 arvostelua)
- 30 - 60 min3,0(3 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (118 arvostelua)
- Kokkivitonen 713 vuotta sittenParas resepti-Helppo ja hyvii&rapsakoita tuli :)
- Piipi4 vuotta sittenTodella hyvä resepti, kuohkeita tuli.
- pemä4 vuotta sittenkyllä oli hyviä.