Blinit
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa. Katso näppärä vinkki blinien uunissa paistamiseen.
Ainekset
4 kpl
- 2 1/2 dl kevyt- tai täysmaitoa
- 10 g hiivaa
- 1 dl kermaviiliä tai piimää
- 2 dl tattarijauhoja
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1/4 tl suolaa
Paistamiseen
- n. 100 g voita
Lisäksi
- 1 prk (100 g) mätiä
- 1 (n. 100 g) punasipuli
- 1 tlk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- tai smetanaa
- mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia1 147 kJ / 274 kcal
- Rasva18,3 g
- josta tyydyttynyttä10,9 g
- Hiilihydraatit17,8 g
- josta sokereita3,4 g
- Proteiini8,9 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
- Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.
- Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Blinipannulla isoja blinejä tulee 4 kpl, pikkulettuja noin 12 kpl. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa.
- Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit kuumina sulatetun mädin, hienonnetun sipulin ja ranskankerman kanssa. Rouhi päälle pippuria.
Vinkkejä blinien paistamiseen: - Taikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta ennen paistamista. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita. - Paista miedohkolla lämmöllä, jotta blinit kypsyvät myös sisältä, varsinkin jos paistat paksuja blinejä. Lisää kirkastetua voita paistamisen aikana. - Voit paistaa blinit etukäteen. Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Levitä paistetut blinit pellille, valuta päälle voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia. - Saat kevyempiä blinejä kun paistat ne uunissa. Kuumenna valurautainen paistinpannu (halkaisija 24 cm) 200-asteisessa uunissa. Ota pannu uunista, lisää nokare voita ja anna sen sulaa. Kaada puolet taikinasta pannuun. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käännä blini kahden lastan avulla ja lisää muutama nokare voita. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia. Paista loppu taikina samoin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka smetana 35% 120g laktoositonHinta 1,29/kpl10,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Viljatuote Suomalainen Tattarijauho 500g gluteenitonHinta 3,45/kpl6,90/kg
- Myllyn Paras Tattarijauho 1 kgHinta 5,39/kpl5,39/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Äyriäistukku Siianmäti USA 150gHinta 29,90/kpl199,33/kg
- Äyriäistukku siianmäti Suomi 150g pakasteHinta 32,99/kpl219,93/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Juustoportti smetana 130g laktoositonHinta 1,35/kpl10,38/kg
- Arla Lempi smetana 150g laktoositonHinta 1,79/kpl11,93/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(32 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,8(139 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
- yli 60 min3,8(163 arviota)
- yli 60 min2,9(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (128 arviota)
- KaiSun1 vuosi sittenErinomainen bliniohje, jossa mittasuhteet ovat juuri kohdallaan.
- Kokkivitonen 715 vuotta sittenParas resepti-Helppo ja hyvii&rapsakoita tuli :)
- Piipi6 vuotta sittenTodella hyvä resepti, kuohkeita tuli.
- pemä6 vuotta sittenkyllä oli hyviä.