BlinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinit

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa. Katso näppärä vinkki blinien uunissa paistamiseen.

    Ainekset

    4 kpl
    2 1/2 dl
     
    kevyt- tai täysmaitoa
    tai
    10 g
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    kermaviiliä tai piimää
    tai
    2 dl
     
    tattarijauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Paistamiseen

    n. 100 g
     
    voita
    tai

    Lisäksi

    1 prk (100 g)
     
    mätiä
    tai
    1 (n. 100 g)
     
    punasipuli
    tai
    1 tlk (150 g)
     
    tai
     
    tai smetanaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 147 kJ / 274 kcal
    Rasva
    18,3 g
    josta tyydyttynyttä
    10,9 g
    Hiilihydraatit
    17,8 g
    josta sokereita
    3,4 g
    Proteiini
    8,9 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.

    Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.

    Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Blinipannulla isoja blinejä tulee 4 kpl, pikkulettuja noin 12 kpl. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa.

    Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit kuumina sulatetun mädin, hienonnetun sipulin ja ranskankerman kanssa. Rouhi päälle pippuria.

    Vinkkejä blinien paistamiseen: - Taikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta ennen paistamista. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita. - Paista miedohkolla lämmöllä, jotta blinit kypsyvät myös sisältä, varsinkin jos paistat paksuja blinejä. Lisää kirkastetua voita paistamisen aikana. - Voit paistaa blinit etukäteen. Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Levitä paistetut blinit pellille, valuta päälle voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia. - Saat kevyempiä blinejä kun paistat ne uunissa. Kuumenna valurautainen paistinpannu (halkaisija 24 cm) 200-asteisessa uunissa. Ota pannu uunista, lisää nokare voita ja anna sen sulaa. Kaada puolet taikinasta pannuun. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käännä blini kahden lastan avulla ja lisää muutama nokare voita. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia. Paista loppu taikina samoin.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Hätälä siianmäti 125g
      Hinta 29,90/kpl
      239,20/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon