• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Blinit

Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa. Katso näppärä vinkki blinien uunissa paistamiseen.
Blinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 530 kcal / annos (190g)

Ainekset

4 annosta
    • 2 1/2dlkevyt- tai täysmaitoa
    • 10ghiivaa
    • 1dlkermaviiliä tai piimää
    • 2dltattarijauhoja
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1kananmuna
    • 1/4tlsuolaa

Paistamiseen

    • n. 100gvoita

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
  2. Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.
  3. Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa.
  4. Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit kuumina sulatetun mädin, hienonnetun sipulin ja ranskankerman kanssa. Rouhi päälle pippuria.

Tiesitkö että...

Vinkkejä blinien paistamiseen: - Taikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta ennen paistamista. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita. - Paista miedohkolla lämmöllä, jotta blinit kypsyvät myös sisältä, varsinkin jos paistat paksuja blinejä. Lisää kirkastetua voita paistamisen aikana. - Voit paistaa blinit etukäteen. Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Levitä paistetut blinit pellille, valuta päälle voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia. - Saat kevyempiä blinejä kun paistat ne uunissa. Kuumenna valurautainen paistinpannu (halkaisija 24 cm) 200-asteisessa uunissa. Ota pannu uunista, lisää nokare voita ja anna sen sulaa. Kaada puolet taikinasta pannuun. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käännä blini kahden lastan avulla ja lisää muutama nokare voita. Jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia. Paista loppu taikina samoin.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 530 kcal2 220 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21