• Erityisruokavaliot

Perunaletut

Pienet perunaletut maistuvat blinien tapaan alkupalana. Peruna tuo lettuihin rakennetta ja ruokaisuutta. N. 0,20€/annos.
Perunaletut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 kpl
  • 30 - 60 min
  • 83,4 kcal / 100 g

Ainekset

40 kpl
    • 2dlmaitoa
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 2kananmunaa
    • 6-7(n. 500 g)keitettyä perunaa
    • 1sipuli
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlhienonnettua tilliä

Paistamiseen

    • juoksevaa margariiinia

Pinnalle

    • 75gsiian, muikun tai mateen mätiä
    • 1/4punasipulia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat maidon joukkoon. Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna lettutaikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Hienonna tai raasta karkealla raastinterällä kuorittu sipuli ja perunat. Sekoita raasteet lettutaikinaan. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä.
  3. Kuumenna rasva pannulla ja annostele taikinaa noin 1/4 dl jokaiseen lettuun. Taikinasta tulee noin 40 minilettua. Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Kokoa jäähtyneiden perunalettujen päälle mätiä, punasipulia ja smetanaa. Tarjoa alkupalana tai cocktailpalana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös pikkulettuja ohukaispannulla. Pikkulettuja tulee noin 20 kpl (1/2 dl taikinaa per lettu). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 83,4 kcal349 kJ
  • Proteiinia3,95 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa1,81 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1