• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenariisi ja kanelisiirappi

Omenariisi ja kanelisiirappi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 278 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta

Kanelisiirappi

    • 2dlPirkka omenatäysmehua
    • 1dlsokeria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1kanelitanko tai
    • 1/2tlkanelia
    • 1 1/2(n. 300 g)omenaa (Jonagold tai kotimainen)

Omenariisi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin kanelisiirappi. Mittaa omenatäysmehu, sokeri ja sitruunanmehu pieneen kattilaan. Lisää kanelitanko tai kaneli ja kiehauta.
  2. Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Halkaise omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Nosta lohkot siirapin joukkoon. Keitä lohkoja miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia.
  3. Nosta lohkot siirapista reikäkauhalla. Jatka siirapin keittämistä 5-8 minuuttia, kunnes se alkaa paksuuntua. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään, joten sitä ei pidä keittää liian pitkään. Nosta omenapalat takaisin siirappiin ja nosta viileään.
  4. Omenariisiä varten kuori omenat, halkaise ja paloittele ne ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri, suola, riisi ja omenapalat. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Jäähdytä puuro kylmäksi.
  5. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Sekoita kermavaahto kylmään puuroon. Jaa omenariisi jälkiruokakulhoihin. Nostele pinnalle omenalohkoja ja kanelisiirappia. Jos käytit kanelitankoa, voit paloitella sen koristeeksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 278 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu