Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Isoäidin omenapaistosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Isoäidin omenapaistos

Mehevä isoäidin omenapiirakka saa marengista valkoisen hunnun. Parhammillaan tämä piirakka on samana päivänä tarjottuna.

Ainekset

Marenki

    • 4valkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata murotaikinalevyt. Yhdistä puolitoista levyä yhdeksi ja muotoile pyöreäksi kakuksi. Kaaviloi tai taputtele taikina sormin voidellun lasisen piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään kovettumaan.
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko tilavassa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sitruunan mehu. Poista siemenkodat omenaporalla ja kuori omenat. Leikkaa kukin omena heti ohuiksi lohkoiksi ja sekoita liemeen. Keitä omenoita sokeriliemessä sekoitellen kunnes ne pehmenevät ja osin soseutuvat ja irtonainen liemi häviää. Nosta kattila liedeltä.
  3. Pistele kovettunut pohjataikina haarukalla ja levitä omenahilloke pohjalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon nostelleen muutamassa erässä. Pursota valkuaisvaahto isolla tähtiterällä kuuman omenatäytteen päälle tai levitä se lusikan kuperalla puolella ja jatka paistamista uunin alatasolla vielä 5–6 min, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä kylmäksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa jälkiruoaksi tai kahvipöydän herkkuna.

Tiesitkö että...

Vinkki! Leivo lopusta taikinasta pikkuleipiä.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille12 arvostelua