• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Edenin omenatorttu

Edenin omenatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / 100 g

Ainekset

n. 12 palaa

Pohja

    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlsoodaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/4tlinkivääriä
    • 1 1/2dljuoksevaa margariinia
    • 2kananmunaa
    • 2dlkermaviiliä

Pinnalle

    • n. 600gPirkka omenoita (Fuji tai Royal Gala)
    • 2rklsitruunan- tai limetinmehua
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2dlfariinisokeria
    • 1dlmantelilastuja
    • 1dltaikinamuruseosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori, poista siemenkodat ja lohko omenat. Lisää joukkoon sitruunan- tai limenmehu.
  2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri ja inkivääri kulhossa. Lisää juokseva margariini. Ota taikinaseoksesta talteen 1 dl. Sekoita lopputaikinaan munat ja kermaviilii. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 26 cm).
  3. Asettele päälle omenalohkot ja ripottele niiden päälle kaneli, fariinisokeri, mantelilastut ja lopuksi taikinamuruseos.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal922 kJ
  • Proteiinia3,61 g
  • Hiilihydraatteja25,6 g
  • Rasvaa11,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua