Edenin omenatorttu
Upota edenin omenatorttuun oman puutarhan omenat tai osta omput kaupasta. Rapsakka, muruseoksella kuorrutettu torttu saa kinuskisen vivahteen fariinisokerista.
n. 12 palaa30 - 60 min220 kcal / 100 g
Ainekset
n. 12 palaa
Pohja
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlsoodaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 1/4tlinkivääriä
- 1 1/2dljuoksevaa margariinia
- 2kananmunaa
- 2dlkermaviiliä
Pinnalle
- n. 600gPirkka omenoita (Fuji tai Royal Gala)
- 2rklsitruunan- tai limetinmehua
- 1/2tlkanelia
- 1/2dlfariinisokeria
- 1dlmantelilastuja
- 1dltaikinamuruseosta
Valmistus
30 - 60 min- Kuori, poista siemenkodat ja lohko omenat. Lisää joukkoon sitruunan- tai limenmehu.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri ja inkivääri kulhossa. Lisää juokseva margariini. Ota taikinaseoksesta talteen 1 dl. Sekoita lopputaikinaan munat ja kermaviilii. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 26 cm).
- Asettele päälle omenalohkot ja ripottele niiden päälle kaneli, fariinisokeri, mantelilastut ja lopuksi taikinamuruseos.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 220 kcal922 kJ
- Proteiinia 3,61 g
- Hiilihydraatteja25,6 g
- Rasvaa11,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi