Edenin omenatorttu
- Annosmäärän. 12 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Upota edenin omenatorttuun oman puutarhan omenat tai osta omput kaupasta. Rapsakka, muruseoksella kuorrutettu torttu saa kinuskisen vivahteen fariinisokerista.
Ainekset
n. 12 palaa
Pohja | |
---|---|
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | soodaa tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1/4 tl | inkivääriä tai |
1 1/2 dl | juoksevaa margariinia tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | kermaviiliä tai |
Pinnalle | |
n. 600 g | Pirkka omenoita (Fuji tai Royal Gala) tai |
2 rkl | sitruunan- tai limetinmehua tai |
1/2 tl | tai |
1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 dl | mantelilastuja tai |
1 dl | taikinamuruseosta tai |
Ravintosisältö
Energia | 919 kJ / 220 kcal |
Rasva | 10,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 25,6 g |
josta sokereita | 13,8 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori, poista siemenkodat ja lohko omenat. Lisää joukkoon sitruunan- tai limenmehu.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri ja inkivääri kulhossa. Lisää juokseva margariini. Ota taikinaseoksesta talteen 1 dl. Sekoita lopputaikinaan munat ja kermaviilii. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 26 cm).
Asettele päälle omenalohkot ja ripottele niiden päälle kaneli, fariinisokeri, mantelilastut ja lopuksi taikinamuruseos.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.