Bostonkakku
- Annosmäärä20 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pullataikina | |
---|---|
2 1/2 dl | maitoa tai |
25 g | tuorehiivaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 rkl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
7–8 dl | tai |
100 g | tai |
Täyte | |
150 g | tai |
1 1/4 dl | fariinisokeria tai |
3 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 056 kJ / 253 kcal |
Rasva | 12,8 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 28,7 g |
josta sokereita | 10,9 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä voi-sokeriseos taikinalle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä.
Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.
Voit oikaista bostonkakun valmistuksessa valmiilla Pirkka pullataikinalla (pakaste). Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Nipistä pullataikinalevyt reunoista kiinni toisiinsa ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Vähennä hiukan täytteen voin määrää (100 g riittää). Täytä ja muotoile reseptin mukaan. Asettele palat vuokaan (⌀ 20 cm) tasaisesti. Kohota täytettyä bostonkakkua 40-asteisessa uunissa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia tai kunnes pullat ovat kohonneet. Pakastepullataikina vaatii hieman tavallista lämpimämmän kohotuslämpötilan eikä välttämättä kohoa pöydällä kohotettuna riittävästi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,89/kpl3,78/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,3(134 arviota)
- yli 60 min4,2(47 arviota)
- yli 60 min3,9(225 arviota)
- yli 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min3,9(73 arviota)
- yli 60 min4,1(863 arviota)
Arvostele resepti
- Siru6 päivää sittenTein bostongranssin tästä. Miten pitkään pidän uunissa ja lämpötila?
- Yo-hanna25 päivää sittenHyvä,muunneltava ohje! Mehevä lopputulos
- Anna1 vuosi sittenVoidellaanko pulla ennen uuniin laittoa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnna, reseptin mukaan bostonkakkua ei voidella ennen uuniin laittoa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKysyjä, uuni laitetaan keskilämpöön.
- Kysyjä2 vuotta sittenLaitetaanko uuni lämpiämään keskilämpöön vai alalämpöön, kun bostonkakkua paistetaan alimmalla tasolla ?