BostonkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bostonkakku

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä bostonkakku on ihana pullaklassikko! Tässä versiossa maistuvat kaneli ja fariinisokeri.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 viipaletta

Pullataikina

2 1/2 dl
 
maitoa
tai
25 g
 
tuorehiivaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1/2 rkl
 
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
7–8 dl
 
tai
100 g
 
tai

Täyte

150 g
 
tai
1 1/4 dl
 
fariinisokeria
tai
3 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 056 kJ / 253 kcal
Rasva
12,8 g
josta tyydyttynyttä
8,3 g
Hiilihydraatit
28,7 g
josta sokereita
10,9 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon fariinisokeri ja kaneli.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä voi-sokeriseos taikinalle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä.

Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.

Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.

Voit oikaista bostonkakun valmistuksessa valmiilla Pirkka pullataikinalla (pakaste). Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Nipistä pullataikinalevyt reunoista kiinni toisiinsa ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Vähennä hiukan täytteen voin määrää (100 g riittää). Täytä ja muotoile reseptin mukaan. Asettele palat vuokaan (⌀ 20 cm) tasaisesti. Kohota täytettyä bostonkakkua 40-asteisessa uunissa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia tai kunnes pullat ovat kohonneet. Pakastepullataikina vaatii hieman tavallista lämpimämmän kohotuslämpötilan eikä välttämättä kohoa pöydällä kohotettuna riittävästi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (121 arviota)

  • Siru
    6 päivää sitten
    Tein bostongranssin tästä. Miten pitkään pidän uunissa ja lämpötila?
  • Yo-hanna
    25 päivää sitten
    Hyvä,muunneltava ohje! Mehevä lopputulos
  • Anna
    1 vuosi sitten
    Voidellaanko pulla ennen uuniin laittoa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Anna, reseptin mukaan bostonkakkua ei voidella ennen uuniin laittoa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kysyjä, uuni laitetaan keskilämpöön.
  • Kysyjä
    2 vuotta sitten
    Laitetaanko uuni lämpiämään keskilämpöön vai alalämpöön, kun bostonkakkua paistetaan alimmalla tasolla ?