Bostonkakku
Mehevä bostonkakku on ihana pullaklassikko! Tässä versiossa maistuvat kaneli ja fariinisokeri.
20 viipalettayli 60 min348 kcal / annos (85g)
Ainekset
20 viipaletta
Pullataikina
- 2 1/2dlmaitoa
- 25gtuorehiivaa
- 1dlsokeria
- 1/2rklPirkka kardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- 1kananmuna
- 7-8dlPirkka vehnäjauhoja
- 100gPirkka voita
Täyte
- 1 1/4dlfariinisokeria
Valmistus
yli 60 min- Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä voi-sokeriseos taikinalle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä.
- Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
- Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.
Tiesitkö että...
Voit oikaista bostonkakun valmistuksessa valmiilla Pirkka pullataikinalla (pakaste). Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Nipistä pullataikinalevyt reunoista kiinni toisiinsa ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Vähennä hiukan täytteen voin määrää (100 g riittää). Täytä ja muotoile reseptin mukaan. Asettele palat vuokaan (⌀ 20 cm) tasaisesti. Kohota täytettyä bostonkakkua 40-asteisessa uunissa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia tai kunnes pullat ovat kohonneet. Pakastepullataikina vaatii hieman tavallista lämpimämmän kohotuslämpötilan eikä välttämättä kohoa pöydällä kohotettuna riittävästi.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 348 kcal1 450 kJ
- Proteiinia 8,8 g
- Hiilihydraatteja51 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Laitetaanko uuni lämpiämään keskilämpöön vai alalämpöön, kun bostonkakkua paistetaan alimmalla tasolla ?
Kysyjä, uuni laitetaan keskilämpöön.